FOTO: Radnici JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin od subote rade na uređenju gradskog kupališta Peskara.
11. June 2019.
I ZDRAVSTVO U ZRENJANINU POSTALO DEO LIČNE PROMOCIJE – STAV DS ZRENJANINA
12. June 2019.

ZRENJANINSKA VLAST IGNORIŠE STAVOVE NAJVIŠIH DRŽAVNIH ORGANA

Zrenjaninska vlast ne sluša Maju Gojković i Anu Brnabić – obavestićemo Evropsku komisiju, poručuju iz LSV.

Liga socijaldemokrata Vojvodine u svom saopštenju javnosti izrazila je nezadovoljstvo zbog nastavka prakse sazivanja sednica Skupštine grada Zrenjanina po hitnom postupku.  Predsednik gradske Skupštine Oliver Mitrović je za sredu 12. jun sazvao 27. sednicu svega 24 časa pre njenog održavanja.

Razloge hitnosti obrazložio je “kašnjenjem u realizaciji projekata zainteresovanih investitora”.

Zrenjaninska vlast je uvođenjem prakse sazivanje sednica po hitnom postupku urušila instituciju Skupštine grada, koja predstavlja temelj sistema lokalne samouprave. Funkcionisanje Narodne skupštine Republike Srbije bilo je i pod lupom Evropske komisije, koja je u svom izveštaju, između ostalog, navela i problem donošenja zakona po hitnom postupku, podsećaju iz LSV.

Posle iznetih zaključaka Evropske komisije, reagovale su i predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković i premijerka Ana Brnabić koje su najavile da će zakoni od sada biti donošeni u standardnoj proceduri, te da je praksa donošenja zakona po hitnom postupku prošlost.

Ligaši tvrde da je ”jasno da zrenjaninska vlast nije pročitala zaključke iz izveštaja Evropske komisije, niti su čuli stavove Maje Gojković i Ane Brnabić”, te pozivaju zrenjaninsku vlast ”da se uozbilje i vrate Skupštini grada autoritet i snagu koje joj po Zakonu o lokalnoj samoupravi pripadaju”.

Odbornici LSV uputiće pismo kancelariji Evropske komisije u Beogradu i upoznati ih sa načinom rada najvažnije institucije u Zrenjaninu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *