Dva naseljena mesta i jedna ulica u Zrenjaninu sutra bez struje u prepodnevnim časovima
25. December 2018.
Nozem izbo dve osobe
25. December 2018.

Zrenjaninska toplana tražila novo poskupljenje grejanja!

Zbog poskupljenja energenata, gasa i mazuta, koji više od 50 procenata učestvuju u proizvodnji toplotne energije, toplane u nekoliko gradova medju kojima je i zrenjaninska “Gradska toplana” zatražile su oformljenje nove, veće, cene za korisnike centralnog grejanja.

Kako prenosi portal kamatica.com direktor JKP “Gradska toplana” Ilija Svilar ističe da se cena toplotne energije usklađuje s promenom cene prirodnog gasa. Zbog poskupljenja gasa, koji koristi toplana u gradu na Begeju, još jesenas je tražena korekcija cene grejanja, ali lokalna samouprava nije dala saglasnost na poskupljenje.

Ovde, cena nije menjana tri godine, a korisnici sistema daljinskog grejanja, kojih ima oko 8.000, već dugo negoduju zbog kvaliteta grejanja i cene. Tvrde da je Zrenjanin, bez opravdanog razloga i zbog monopolskog ponašanja gradskih energetičara, među najskupljim gradovima u Srbiji.

U JKP to demantuju, iznoseći da je prosečna cena grejanja u Zrenjaninu 84,69 dinara po kvadratnom metru bez PDV-a, što je znatno ispod cene u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Kikindi i još 16 gradova, preneo je portal kamtica.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *