Crveni krst Zrenjanin obeležava Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.
17. October 2019.
U LSV smatraju da je ”Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane”
17. October 2019.

Zrenjaninci:Dok neko ne slomi nogu neće biti popravljeno – Zelena stranka takođe skreće pažnju na problem

Rekonstrukcija ove ulice koštala je oko 45 miliona dinara koja je urađena tokom 2014. godine.

Nakon samo pet godina od velike rekonstrukcije ove ulice ona danas izgleda izuzetno loše, kažu predstavnici Zelene stranke.

”Razloga za ovako loše stanje je zaista mnogo, ali je očigledno da pojedine službe ne rade svoj posao kako treba” – kažu Zeleni i dodaju da pored činjenice da je saobraćaj zabranjen i da su mnogi dobili kaznu za prolazak kroz ovu ulicu, čak i kamioni čija težina prelazi dozvoljenu tonažu (5tona) prolaze kroz ovu ulicu, saobraćajni znak koji obaveštava da ulazite u pešačku zonu i vreme kada mogu da uđu vozila za nabavku je uništen, a potom i sklonjen sa mesta gde se nalazio.

Ulica je predviđena da bude pešačka zona, međutim do skoro u ovoj ulici nije bilo kanti za smeće, nema stalaka predviđenih za bicikla, nema ni jedne klupe.

Zeleni kažu ”neverovatno da nema apsolutno nikakvog zelenila u ulici koja je namenjena pešacima”.

Gradski odbor Zelene stranke (Zrenjanin) pozvao je putem svog saopštenja kako kažu ”gradske čelnike da što hitnije reše problem Gimnazijske ulice” a sugrađane su pozvali na poštovanje zabrane kretanja vozila i na redovno kažnjavanje onih koji ovu zabranu ne poštuju.

O ovom problemu je Z1info u nekoliko navrata pisao, kao što su pisale i kolege iz drugih medijskih kuća, no, najveći broj takozvanih ”apela” stiže od velikog broja zrenjaninaca koji smatraju da ovakav neprofesionalan odnos gradske vlasti prema javnom dobru u čiju je rekonstrukciju uložen veliki novac od poreskih nameta svih građana, rezultat ”nebrige i nezainteresovanosti” gradskih oca, zato što za male popravke i sprovođenje reda (zabrana prolaska-rampa-znakovi) nema ”ugrađivanja”.

Podsetimo da je Gradonačelnik Janjić u toku rekonstrukcije Gimnazijske ulice u nekoliko navrata izgovorio ”Mislim da će Gimnazijska ulica biti ponos našeg grada, biće to pešačka zona i saobraćaj će u toj ulici biti zatvoren i drugačije regulisan u centru grada”, a da li je to danas slučaj, procenite sami.

A da li je u pitanju foto montaža?

 

Foto izvor: Z1info, FB – Nebojša od Zrenjanina, Zelena stranka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *