-0.9 C
New York City
petak, 21 februara, 2020
Naslovna Politika i društvo Vesti Zrenjaninci:Dok neko ne slomi nogu neće biti popravljeno - Zelena stranka takođe...

Zrenjaninci:Dok neko ne slomi nogu neće biti popravljeno – Zelena stranka takođe skreće pažnju na problem

Rekonstrukcija ove ulice koštala je oko 45 miliona dinara koja je urađena tokom 2014. godine.

Nakon samo pet godina od velike rekonstrukcije ove ulice ona danas izgleda izuzetno loše, kažu predstavnici Zelene stranke.

”Razloga za ovako loše stanje je zaista mnogo, ali je očigledno da pojedine službe ne rade svoj posao kako treba” – kažu Zeleni i dodaju da pored činjenice da je saobraćaj zabranjen i da su mnogi dobili kaznu za prolazak kroz ovu ulicu, čak i kamioni čija težina prelazi dozvoljenu tonažu (5tona) prolaze kroz ovu ulicu, saobraćajni znak koji obaveštava da ulazite u pešačku zonu i vreme kada mogu da uđu vozila za nabavku je uništen, a potom i sklonjen sa mesta gde se nalazio.

Ulica je predviđena da bude pešačka zona, međutim do skoro u ovoj ulici nije bilo kanti za smeće, nema stalaka predviđenih za bicikla, nema ni jedne klupe.

Zeleni kažu ”neverovatno da nema apsolutno nikakvog zelenila u ulici koja je namenjena pešacima”.

Gradski odbor Zelene stranke (Zrenjanin) pozvao je putem svog saopštenja kako kažu ”gradske čelnike da što hitnije reše problem Gimnazijske ulice” a sugrađane su pozvali na poštovanje zabrane kretanja vozila i na redovno kažnjavanje onih koji ovu zabranu ne poštuju.

O ovom problemu je Z1info u nekoliko navrata pisao, kao što su pisale i kolege iz drugih medijskih kuća, no, najveći broj takozvanih ”apela” stiže od velikog broja zrenjaninaca koji smatraju da ovakav neprofesionalan odnos gradske vlasti prema javnom dobru u čiju je rekonstrukciju uložen veliki novac od poreskih nameta svih građana, rezultat ”nebrige i nezainteresovanosti” gradskih oca, zato što za male popravke i sprovođenje reda (zabrana prolaska-rampa-znakovi) nema ”ugrađivanja”.

Podsetimo da je Gradonačelnik Janjić u toku rekonstrukcije Gimnazijske ulice u nekoliko navrata izgovorio ”Mislim da će Gimnazijska ulica biti ponos našeg grada, biće to pešačka zona i saobraćaj će u toj ulici biti zatvoren i drugačije regulisan u centru grada”, a da li je to danas slučaj, procenite sami.

A da li je u pitanju foto montaža?

 

Foto izvor: Z1info, FB – Nebojša od Zrenjanina, Zelena stranka

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Popularne vesti

NEKI LJUDI SU NEUMORNI: Opet akcija pošumljavanja- PRIKLJUČITE SE ZA VIKEND

Dragi prijatelji i ljubitelji životinja i prirode, ovom prilikom pozivamo Vas da nam se pridružite u petoj po redu akciju pošumljavanja "Potamišja", koja će...

Sazovite Skupštinu Zrenjanina i recite građanima istinu: ”Dosta je bilo” apeluje na gradsku vlast

Imajući u vidu nedavna hapšenja vezana za fabriku vode pokret Dosta je bilo traži od vladajuće većine da hitno sazove vanrednu sednicu Skupštine grada...

Pijaću vodu nemamo, jer to što je umislila lokalna vlast i odobrila Skupština „ne pije vodu“

Hapšenja osumnjičenih za zloupotebe u vezi sa fabrikom vode u Zrenjaninu, očekivani je epilog svega što se događalo nakon davanja saglasnosti za potpisivanje ugovora...

Nagrade za najbolje sportiste i klubove u 2019. godini

U Baroknoj sali Gradske kuće, održano je svečano uručenje nagrada Sportskog saveza Grada Zrenjanina za 2019. godinu. Pre zvaničnog početka dodele nagrada, zamenik gradonačelnika grada...