14.8 C
Zrenjanin
Tuesday, May 24, 2022
Naslovna Politika i društvo Vesti Zrenjaninci:Dok neko ne slomi nogu neće biti popravljeno - Zelena stranka takođe...

Zrenjaninci:Dok neko ne slomi nogu neće biti popravljeno – Zelena stranka takođe skreće pažnju na problem

Rekonstrukcija ove ulice koštala je oko 45 miliona dinara koja je urađena tokom 2014. godine.

Nakon samo pet godina od velike rekonstrukcije ove ulice ona danas izgleda izuzetno loše, kažu predstavnici Zelene stranke.

”Razloga za ovako loše stanje je zaista mnogo, ali je očigledno da pojedine službe ne rade svoj posao kako treba” – kažu Zeleni i dodaju da pored činjenice da je saobraćaj zabranjen i da su mnogi dobili kaznu za prolazak kroz ovu ulicu, čak i kamioni čija težina prelazi dozvoljenu tonažu (5tona) prolaze kroz ovu ulicu, saobraćajni znak koji obaveštava da ulazite u pešačku zonu i vreme kada mogu da uđu vozila za nabavku je uništen, a potom i sklonjen sa mesta gde se nalazio.

Ulica je predviđena da bude pešačka zona, međutim do skoro u ovoj ulici nije bilo kanti za smeće, nema stalaka predviđenih za bicikla, nema ni jedne klupe.

Zeleni kažu ”neverovatno da nema apsolutno nikakvog zelenila u ulici koja je namenjena pešacima”.

Gradski odbor Zelene stranke (Zrenjanin) pozvao je putem svog saopštenja kako kažu ”gradske čelnike da što hitnije reše problem Gimnazijske ulice” a sugrađane su pozvali na poštovanje zabrane kretanja vozila i na redovno kažnjavanje onih koji ovu zabranu ne poštuju.

O ovom problemu je Z1info u nekoliko navrata pisao, kao što su pisale i kolege iz drugih medijskih kuća, no, najveći broj takozvanih ”apela” stiže od velikog broja zrenjaninaca koji smatraju da ovakav neprofesionalan odnos gradske vlasti prema javnom dobru u čiju je rekonstrukciju uložen veliki novac od poreskih nameta svih građana, rezultat ”nebrige i nezainteresovanosti” gradskih oca, zato što za male popravke i sprovođenje reda (zabrana prolaska-rampa-znakovi) nema ”ugrađivanja”.

Podsetimo da je Gradonačelnik Janjić u toku rekonstrukcije Gimnazijske ulice u nekoliko navrata izgovorio ”Mislim da će Gimnazijska ulica biti ponos našeg grada, biće to pešačka zona i saobraćaj će u toj ulici biti zatvoren i drugačije regulisan u centru grada”, a da li je to danas slučaj, procenite sami.

A da li je u pitanju foto montaža?

 

Foto izvor: Z1info, FB – Nebojša od Zrenjanina, Zelena stranka

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
68 %
1kmh
0 %
Mon
28 °
Tue
27 °
Wed
20 °
Thu
22 °
Fri
22 °

Popularne vesti

Čvarak fest – Još jedna odlična prilika za politiku?

Dok su građani u velikom broju hrlili ka Mužlji, prigradskom naselju Zrenjanina u potrazi za domaćim specijalitetima, pogotovo sveže ispečenim čvarcima, rakijom, sušenim mesom...

Građanski preokret: Podržavamo političke promene

Građanski preokret, nevladina organizacija iz Zrenjanina održala je sednicu skupštine  17.februara 20222, na kojoj je između ostalog izabrala i novo rukovodstvo. U saopštenju se navodi...

Čenta: Asfaltiranje ulica i stolarija za školu

U okviru programa kompanije NIS - Zajednici zajedno, jedan od projekata na teritoriji Grada Zrenjanina za koji su izdvojena sredstva u 2021. godini realizuje...

Festival Čvaraka i domaće rakije po deseti put za vikend u Mužlji

Jubilarni, deseti po redu, “Festival čvaraka” biće održan u subotu 19. februara na stadionu “Lehela” u Mužlji kraj Zrenjanina. -Želimo da posetiocima predstavimo seoski i...