DA LI ĆETE ODOLETI BOSANSKOJ PITI – 17 ”PITIJADA” U BANATSKOM DESPOTOVCU
17. April 2019.
FILM O ISTORIJSKOM RAZVOJU ZRENJANINSKIH KULTURNIH USTANOVA
17. April 2019.

ZRENJANINCI “ZVEZDE” NA PLAKATU ZA MITING 19. APRILA

Dvojca Zrenjaninaca, Milan Pernat i Miljan Čičić, poznatiji kao “fantomi” osvanuli su na plakatim koji pozivaju na miting podrške kampanji ”Budućnost Srbije”, koji se održava u petak, 19.aprila 2019.godine u Beogradu na kom će govoriti vrh države.

Ovo nije prvi put da na plakat osvanu ova dvojica ”fantoma”. Iako su čak i urednici RTS potvrdili da nije bilo nasilja te da su momci koji su nosili električnu testeru i balvan takođe nenasilni ljudi, javnost ima priliku da vidi ”okrvavljen” plakat koji za glavnu poruku ima ”stop nasilju”.

Njih dvojca su u toku jednog od protesta “1 od 5 miliona” uhapšeni zbog sumnje da su uneli motornu testeru u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući, a na teret im se stavljalo krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, Član 344a Krivičnog zakona za koje je zaprećena kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Zrenjaninci su 19.marta organizovali i skup podrške, a organizatori su tada istakli da “ovim skupom podrške žele da zajedničkim snagama pošaljeu jasnu poruku da su zrenjaninci svoje prijatelje, braću, drugove, saradnike…”

Više o njihovom hapšenju i puštanju na slobodu pisali smo i ranije i tome možete više pročitati OVDE

 

M.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *