Iz SSP tvrde da u okolini Zrenjanina ”plodnih ravnica više neće biti”
9. October 2019.
Neistine iz gradske kuće
9. October 2019.

Zrenjanin: Tenderi naši nasušni

Povodom tendera objavljenog na sajtu grada, na izgradnji rezervoara tretirane vode sa zatvaračnicom, javnost može saznati da je u pitanju betonski objekat za skladištenje pijaće vode, sa pratećom infrastrukturom, koji se gradi na parceli u ulici Mihajlovački drum bb, u Zrenjaninu, oglasila se Narodna stranka- Zrenjanin.

Kako su rekli ”Ono na šta smo mi iz Narodne stranke obratili pažnju je činjenica da se na toj istoj adresi nalazi i pogon za prečišćavanje vode, privatnog investitora “Sinertek” dok je drugi važan podatak to da je izvođač obavezan da radove završi u roku od 60 dana, a najvažnije za građane je da projektovana vrednost radova ostaje nepoznata”.

Narodna stranka u Zrenjaninu, ovim putem skreće pažnju građanima Zrenjanina, na nekoliko značajnih činjenica, koje kako kažu ”ostaju skrivene od javnosti”.

Ova stranka je u svom saopštenju za medije navela ”S obzirom na namenu objekta i mesto izvođenje radova ( Mihajlovački drum bb), osnovano se može pretpostaviti da novi objekat predstavlja funkcionalnu celinu sa pogonom za prečišćavanje vode (tzv. fabrikom vode) koju bi trebao da finansira privatni investitor, firma “Sinertek” – U tom slučaju, na delu je novo, drastično kršenje odredbi osnovnog ugovora i novo davanje značajnih, višemilionskih iznosa budžetskih sredstava privatnom investitoru, za posao koji je, po ugovoru, trebao da završi sopstvenim sredstvima”

Dok predstavnici gradske vlasti svakodnevno ubeđuju građane Zrenjanina da je pitanje dana kada ćemo dobiti ispravnu vodu za piće, evidentno je da se, u skladu sa rokovima iz tendera, ni do kraja godine radovi neće privesti kraju, rečeno je iz ove stranke.
”Narodna stranka pita gradsku vlast do kada će prolongirati otvaranje fabrike vode, koliko novih tendera će biti objavnjeno, ugovora zaključeno, a narodnih para potrošeno?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *