24.4 C
Zrenjanin
Tuesday, May 21, 2024
Naslovna Politika i društvo Zrenjanin - Izbori na redu a paketi u sredu: izbori za mesne...

Zrenjanin – Izbori na redu a paketi u sredu: izbori za mesne zajednice

Nisu obavestili svoje komšije-građane da se održavaju izbori, nisu pomenuli reč u javnosti o tome, nisu poželeli da njihove komšije saznaju i učestvuju, nisu se udostojili da se pojave i kažu ”hajdemo da radimo zajedno za Zrenjanin”. Ali zato dele pakete u sred srede, dok se  gradonačelnik dan pred izbore setio da su izbori, pojavio i pozvao svoje ”sugrađane da učestvuju u farsi”.. dobro, jasno nam je da nas ne želite, hvala na iskrenosti, ne želimo ni mi vas…

Ovako je samo jedan od građana odreagovao na farsu izbora za 27 mesnih zajednica u Zrenjaninu.

Šta je posledica? Premalo kandidovanih, a još manje izašlih na birališta. Zrenjaninci su, izgleda, još jednom ostali neobavešteni o stvarima koje ih se svakodnevno tiču. O ovome se nije pisalo u medijma, sem lista Zrenjanin koji je preneo odluku koja je objavljena u službenom listu grada Zrenjanina u par rečenica, ali i našeg portala koji je pisao o tome, režimski mediji su prećutali ovu informaciju. Dirigovano ćutanje – komentarišu građani Zrenjanina i nacionalni mediji, koji su o tome pisali juče i danas.

Funkcioner SNS Duško Radišić snimljen je kako pomaže u istovaru paketa iz kamiona, za koje Narodna stranka sumnje da su u pitanju “paketi solidarnosti”, odnosno paketi za potkupljivanje glasača bi trebali da izađu izaći na izbore za savet mesnih zajednica u Zrenjaninu – piše portal Nova.

U Zrenjaninu oteto pravo građanima: Izbori za mesne zajednice TAJNA

I list Danas piše da čak ni koalicioni partneri vladajuće Srpske napredne stranke nisu imali informacije o izborima za mesne zajednice. Prema Rešenju o raspisivanju mesnih izbora, koje je 29. aprila uoči praznika raspisao predsednik skupštine, predstavnici građana biraju se u 27 mesnih zajednica, od ukupno 36 koliko ih ima na ovoj teritoriji.

Gradske vlasti su glasno prećutale informaciju o raspisivanju izbora za mesne zajednice, te nisu našle za shodno da obaveste svoje građane da će se 23. maja 2021. održati izbori u 27 mesnih zajednica, kao i da kreće izborni postupak. To su učinili tek juče, kada je kandidacioni postupak prošao, tačnije dan pred izbore. Zbog toga kandidata nikad manje. Ali u Melencima postoji grupa građana koja se kandidovala za izbore.

Ovo je jedna od objava te grupe građana:
Dragi naši Melenčani, požalilo nam se puno ljudi na pritisak od strane režima povodom izlaska na izbore u MZ. Ukoliko Vas na bilo koji način uslovljavaju da glasate za njih, trebalo bi da vodite računa o sledećem. Evidentiraće Vas, zato izađite na izbore.
Glasanje je po Ustavu TAJNO i niko NE SME i NE MOŽE da zna za koga ste glasali! Ovde možete pogledagti više o njima: Grupa građana Melenci

Juče je putem sajta zrenjanin.rs određenih režimskih medija,mada bez saopštenja za sve medije gradonačelnik ogasio na ovu temu.

Izbori za članove saveta i nadzornih odbora mesnih zajednica održavaju se sutra, 23. maja, a gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uputio je poziv sugrađanima da izađu na ove izbore.
“U nedelju, 23. maja, od 7 do 20 časova, održavaju se izbori za članove saveta i nadzornih odbora u 29 mesnih zajednica na teritoriji Grada Zrenjanina.
Mesne zajednice su osnovne jedinice lokalne samouprave i prva adresa za pokretanje inicijativa u komunalnoj oblasti, za ukazivanje na probleme i potrebe dela grada u kom živite.

Pozivam vas da izađete na izbore, da glasate i birate kandidate – svoje komšije, poznanike iz zgrade, iz ulice, iz vašeg kraja – za koje smatrate da će vas najbolje predstavljati i na pravi način zastupati vaše i zajedničke interese.

Lokalna samouprava i ja lično, spremni smo da uvek saslušamo glas građana i da zajedno sa njima od Zrenjanina, iz dana u dan, stvaramo lepše mesto za život.

Zajedno smo na istom poslu – od mesne zajednice do Gradske uprave – za bolji život svih građana Zrenjanina!” – poručio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uoči sutrašnjih izbora u mesnim zajednicama.
V:R

 

 

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
few clouds
24.4 ° C
24.4 °
24 °
34 %
7.3kmh
22 %
Mon
24 °
Tue
25 °
Wed
25 °
Thu
23 °
Fri
25 °

Popularne vesti

Aktivisti koalicije ””Voda i sloboda – NADA – Ujedinjena opozicija Zrenjanin” čekali gradonačelnika – on se nije pojavio

''Banatski festival vina je održan u subotu 18. maja u dvorištu Gradske kuće. Ulaz je bio otvoren za sve zainteresovane građane. Pored vina, članovi...

Lista „Mi snaga naroda – Branimir Nestorović, Zrenjanin“ apeluje da se spreči zagađenje vazduha, vode i zemljišta u Perlezu

Lista „Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović – Zrenjanin“ apelovala je danas na gradske, pokrajinske i republičke inspekcijske službe da što hitnije reaguju...

Održan 5. “Banatski festival vina” i 24. “Banatske vredne ruke” – predstavljeno više od pedeset vinarija

Veliki broj posetilaca do kasno u noć mogao je da uživa ne samo u vinima, već i u razgovorima sa ljudima koji su ih...

Uništen bilbord koalicije “Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin” saopštili su iz ove grupacije

Koalicija "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" pozvala je zrenjaninsku policiju da u najkraćem mogućem roku otkrije osobe koje su uništile bilborde ove koalicije na uglu...