Građanska neposlušnost kao borba protiv smrada i otrova? – Sandić DSS
13. September 2019.
Ne brinite ništa, voda je puštena (bukvalno)
20. September 2019.

Zrenjanin: Istog dana moto trka i dan pešačenja

Moto trka “Nagrada Zrenjanina” voziće se ove godine po treći put, u subotu i nedelju, 14. i 15. septembra, na licenciranoj stazi “Jugoistok-Ečka”, saopšteno je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

– Drago nam je što se svake godine u našoj industrijskoj zoni, gde imamo licenciranu stazu, pojavljuju i novi investitori, sada je tu i kineska kompanija “Linglong”. S ponosom ističemo da je svako takmičenje koje smo prihvatili da organizujemo predstavljalo novi izazov, ali da smo uz pomoć i sportskih organizacija našeg grada i Sportskog saveza i volontera, uspeli na jedan vrhunski način da ih realizujemo i svi učesnici sa takvih događaja iz Zrenjanina odlaze zadovoljni i s pozitivnim utiscima – kazao je Simo Salapura pomoćnik gradonačelnika, te izrazio uverenje da će u subotu i nedelju vreme biti optimalno i da će naši sugrađani doći u velikom broju na ovo atraktivno takmičenje.

”Dan pešačenja u Srbiji” Zrenjaninci obeležavaju u subotu, 14. septembra

Grad Zrenjanin, u saradnji s Klubom planinara “Zrenjanin”, Sportskim savezom grada i Savezom za školski sport i ove godine uključio se u obeležavanje “Nacionalnog dana pešačenja u Srbiji”, po treći put. Organizovana pešačka tura gradom održaće se u subotu, 14. septembra, a okupljanje svih učesnika zakazano je za 8.45 časova na Trgu slobode.
O ovogodišnjoj trasi pešačenja govorila je Aleksandra Todorov, inače i predsednica komisije za rad s mladima pri Planinarskom savezu Vojvodine. Istakla je da je Klub planinara “Zrenjanin” ove godine pripremio novu trasu, od Trga slobode do izletišta “Motel” u Šumici. Nakon okupljanja na centralnom trgu, polazak je u 9 časova, a kretanje će se odvijati ulicama Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, ispred pešačkog mosta silazi se na desnu obalu Begeja kojom se ide uzvodno sve do škole “Jovan Jovanović Zmaj” i potom do zgrade mesne zajednice “Šumica”.
Kako je objasnila, trasa dalje vodi ulicama Loznička, Strelišna i 6. maja, do izletišta “Motel”, gde je predviđena pauza i osveženje za učesnike.
– Nakon odmora nastavljamo dalje naredna tri kilometra, pored farme nojeva ka “Fazanskoj šumi” i dolazimo do gradilišta obilaznice oko Zrenjanina, gde se ponovo spuštamo do obale Begeja. Nastavljamo obalom, sada nizvodno, i vraćamo se na “Motel”. Tu će svi učesnici dobiti diplome za uspešno savladanih 6 kilometara i time završavamo program – objasnila je Todorov.
Podršku svemu ovome daju i Sportski savez grada Zrenjanina i Savez za školski sport, o čemu su govorili Vukosava Đapić Atanacković i Jovan Lekić. 
“Dan pešačenja u Srbiji” ustanovljen je 2017. godine, kada je, na osnovu rezultata sprovođenja trogodišnjeg programa “Pešačenje i planinarenje“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Upravni odbor Planinarskog saveza Srbije usvojio odluku da se u program za 2017. godinu uvrsti zajednička akcija “Dan pešačenja u Srbiji“. Akcija je upisana u zvanični Kalendar akcija Republičkog saveza.
Izvor: zrenjanin.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *