8.7 C
Zrenjanin
Friday, December 1, 2023
Naslovna Politika i društvo ZRENJANIN: DRŽAVA POKLONILA AERODROMSKU PISTU KINESKOM INVESTITORU - GRAĐANSKI PREOKRET

ZRENJANIN: DRŽAVA POKLONILA AERODROMSKU PISTU KINESKOM INVESTITORU – GRAĐANSKI PREOKRET

Nakon više od tri meseca od podnetog zahteva i Rešenja o izvršenju koje je Poverenik za informacije od javnog značaja doneo pod pretnjom sprovođenja rešenja posrednom prinudom i izricanja novčanih kazni, Republička direkcija za imovinu Republike Srbije dostavila je kopiju ugovora sa kineskom kompanijom Linglong, saopštio je Građanski preokret.

Na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije, država je ugovorom poklonila kineskom investiroru Linglong više od 96 hektara zemljišta, aerodromsku pistu i pomoćne objekte uz nju, a preuzela je na sebe obavezu da obešteti aktuelne i potencijalne potražioce tog zemljišta u postupku restitucije, kako bi interes Linglonga bio zaštićen.

U ugovoru piše: “Radi izbegavanja svake sumnje, u slučaju zahteva trećeg lica ili postojanja tereta, Republika Srbija će, o svom trošku, preduzeti sve radnje dozvoljene zakonskim propisima, radi sprečavanja bilo kakve štete za Linglong”.

Ovakvim postupanjem vlasti, država krčmi svoje najvažnije resurse i pretvara se u ponizni servis stranih investitora, na dugoročnu štetu svojih građana, smatraju u Građanskom preokretu iz Zrenjanina.

Oni dodaju da je ”U industrijskoj zoni “Jugoistok”, koja se se nalazi pored zemljišta poklonjenog Linglongu, Grad Zrenjanin prodaje parcele po početnoj ceni od 943,5 dinara za kvadratni metar. To znači da zemljište poklonjeno Linglongu vredi najmanje osam miliona evra”.

U prilogu: Ugovor između Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije i Linglonga (pdf) i dva njegova izdvojena dela u formi fotografije.

PROČITAJTE:  UgovorLinglong

Izvor:

gradjanskipreokret.rs

 

Naslovna: skrinsot google mape

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
58 %
6.1kmh
51 %
Fri
14 °
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
8 °

Popularne vesti

Zrenjaninska gradska vlast: Niz radova širom grada i po selima

Niz radova širom grada i u novembru: od trim-staza i saobraćajnica, preko obnove fasada i spomenika, energetske efikasnosti do kanalizacije u selima, glasi naslov...

Zrenjanin: Bespovratna sredstava za razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji...

Bodiroga potpisnik ProGlasa – Legenda iz Kleka nacionalno blago

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je jedan od najvećih srpskih košarkaša svih vremena, Dejan Bodiroga postao jedan od 150.000 potpisnika...

Roditelj u vezi sa ponudom hrane koja se nalazi u školama

Prenosimo mišljenje i predlog jednog roditelja čije dete pohađa jednu srednju školu. ''Kao roditelj jednog učenika prve godine srednje škole, želim da izrazim svoju zabrinutost...