8.7 C
Zrenjanin
Friday, December 1, 2023
Naslovna Ekologija ZRENJANIN DOBIJA JOŠ JEDNU FABRIKU HEMIJSKIH PROIZVODA

ZRENJANIN DOBIJA JOŠ JEDNU FABRIKU HEMIJSKIH PROIZVODA

Proizvodni pogon u industrijskoj zoni “Jugoistok” kompanije “Green Miles Chemicals” d.o.o, za proizvodnju fosfata, će se graditi na površini parcele od dva hektara, saopšteno je putem zvaničnog sajta grada Zrenjanina.

Gradsko veće je na poslednjoj svojoj sednici otuđilo 102.900  neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u svojini Grada Zrenjanina.

Pretragom putem interneta pronađen je ”link” ka kompaniji “Green Miles Chemicals” d.o.o koji pobliže objašnjava čime se kompanija bavi, kao i da je proizvodni pogon već strateški lociran u zrenjaninskoj slobodnoj zoni. 

Dva hektara smo otuđili jednoj kineskoj kompaniji registrovanoj u Novom Sadu i ona će doći u našu industrijsku zonu. Ova kompanija nema veze sa “Linglongom”, ali je zainteresovana za poslovanje u Zrenjaninu, u zoni “Jugoistok”, rekao je gradonačelnik Janjić.

Komentarišući nesmanjeno interesovanje investitora za kupovinu gradskog građevinskog zemljišta i izgradnju objekata različite namene, bilo industrijskih ili stambenih, gradonačelnik Janjić istakao je da su to dobre vesti i da se, tokom poslednje dve godine, na svaki raspisani konkurs javlja više zainteresovanih investitora, saopštio je grad Zrenjanin.

Prodajom zemljišta grad je prihodovao 23,3 miliona dinara putem javnog oglasa koji je Grad raspisao tokom juna i jula, kada je predmet otuđenja bilo zemljište u radnim zonama “Jugoistok 2-B” i “Bagljaš – aerodrom”, kao i zemljište na nekoliko lokacija u gradu namenjeno stambenoj izgradnji.
Izvor: zrenjanin.rs
Foto: https://greenmileschem.rs/

 

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
58 %
6.1kmh
51 %
Fri
14 °
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
8 °

Popularne vesti

Zrenjaninska gradska vlast: Niz radova širom grada i po selima

Niz radova širom grada i u novembru: od trim-staza i saobraćajnica, preko obnove fasada i spomenika, energetske efikasnosti do kanalizacije u selima, glasi naslov...

Zrenjanin: Bespovratna sredstava za razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji...

Bodiroga potpisnik ProGlasa – Legenda iz Kleka nacionalno blago

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je jedan od najvećih srpskih košarkaša svih vremena, Dejan Bodiroga postao jedan od 150.000 potpisnika...

Roditelj u vezi sa ponudom hrane koja se nalazi u školama

Prenosimo mišljenje i predlog jednog roditelja čije dete pohađa jednu srednju školu. ''Kao roditelj jednog učenika prve godine srednje škole, želim da izrazim svoju zabrinutost...