8.7 C
Zrenjanin
Friday, December 1, 2023
Naslovna Privreda ZR-BIZNET: Digitalna transformacija i žensko preduzetništvo. Pratimo politiku Vlade Srbije: Stankov

ZR-BIZNET: Digitalna transformacija i žensko preduzetništvo. Pratimo politiku Vlade Srbije: Stankov

Treći po redu sajam privrede ZR-BIZNET održaće se od 19. do 21. septembra u hali sportova “Medison”, u organizaciji Grada Zrenjanina, Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zrenjanin, Opšteg udruženja preduzetnika i Unije poslodavaca Srbije – Poslodavaca Zrenjanina, najavili su organizatori na konferenciji za novinare na kojoj je govorio  zamenik gradonačelnika  Saša Santovac .
Novinarima su se, pored Santovca obratili i direktor Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zrenjanin Predrag Stankov, izvršni direktor Unije poslodavaca Srbije – Poslodavaca Zrenjanina Izabela Kiš i predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin Miroslav Đurić. Istakavši značaj održavanja ovakvog sajma, zamenik gradonačelnika je istakao da veruje da će ova sajamska manifestacija I ove godine opravdati svoje postojanje, te da će okupiti relevantne državne institucije, saopštio je Grad Zrenjanin.
“Povezivanje privrede iz našeg grada sa privrednim subjektima iz regiona, je veoma važno I tu mogućnost nam pruža upravo ZR-BIZNET. Sajam dobija međunarodni karakter, o tome svedoči I učešće Komora iz zemalja regiona, što dodatno daje na značaju ovoj sajamskoj manifestaciji. Naši privrednici su prepoznali sajam kao dobru priliku za promociju, I svake godine beležimo sve veći broj izlagača. Grad Zrenjanin je tu da pomogne održavanje sajma,   koji promoviše privredu koju razvijamo u našem gradu, a samim tim  I naš grad. Sajam je prilika I da se razgovara sa predstavnicima najviših državnih institucija, najpre Ministarstva privrede, a pritom I svih pratećih subjekata, koji nude nove mogućnosti saradnje najpre među kompanijama koje se na ovaj način dodatno uvezuju, ali I pronalaze nova tržišta u sferi svog poslovanja, “ rekao je Santovac, a prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.
Na 1500 kvadratnih metara izložbenog prostora u hali “Medison” ali I na platou ispred same hale predstaviće se između 150 I 200 učesnika. Ove godine osnovne karakteristike sajma ZR-BIZNET biće digitalna transformacija I žensko preduzetništvo.
“Prateći  politiku Vlade Republike Srbije, odlučili smo da glavne teme ovogodišnjeg sajma budu upravo digitalizacija I žensko preduzetništvo. U skladu sa tim, pozvaćemo što veći broj državnih institucija koje daju podsticaje I praktično pomažu privredi u našoj zemlji. Stručnjaci iz ovih oblasti održaće I panel, kako bi se u zajedničnom razgovoru došlo do zaključka o merama I radnjama koje bi se zajednički sprovodile u cilju unapređenja zrenjaninske privrede”, istakao je Predrag Stankov, direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin.
Miroslav Đurić, prvi čovek Opšteg udruženja preduzetnika,  kaže da su regionalni sajmovi ovakvog tipa jedinstvena prilika da se privrednici povezuju i upoznaju, kako oni koji dolaze iz grada, kao organizatori, tako i oni koji dolaze sa strane. Očekuje se učešće Komora iz Bosne I Hercegovine, Hrvatske I Rumunije, što ZR-BIZNET-u daje karakter međunarodne manifestacije. Pres konferenciji prisustvovao je I pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.
  1. Izvor i foto: Grad Zrenjanin

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
58 %
6.1kmh
51 %
Fri
14 °
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
8 °

Popularne vesti

Zrenjaninska gradska vlast: Niz radova širom grada i po selima

Niz radova širom grada i u novembru: od trim-staza i saobraćajnica, preko obnove fasada i spomenika, energetske efikasnosti do kanalizacije u selima, glasi naslov...

Zrenjanin: Bespovratna sredstava za razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji...

Bodiroga potpisnik ProGlasa – Legenda iz Kleka nacionalno blago

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je jedan od najvećih srpskih košarkaša svih vremena, Dejan Bodiroga postao jedan od 150.000 potpisnika...

Roditelj u vezi sa ponudom hrane koja se nalazi u školama

Prenosimo mišljenje i predlog jednog roditelja čije dete pohađa jednu srednju školu. ''Kao roditelj jednog učenika prve godine srednje škole, želim da izrazim svoju zabrinutost...