SSP: Iz laži u laž
12. August 2019.
GRADONAČELNIK NA DODELI UGOVORA IZ OBLASTI OMLADINSKE POLITIKE
14. August 2019.

Zelena stranka-Dosta je bilo: Organizovali akciju čišćenja jezera

Gradski odbor Zelene stranke i Gradski odbor pokreta Dosta je bilo organizovali čišćenje jezera u centru grada i okoline.

Ova akcija je najavljena kao početak kampanje za podizanje ekološke svesti stanovnika grada Zrenjanina. Akcenat je stavljen na proaktivni princip i na ideju da svako u svojoj okolini treba da učini sve što je moguće i potrebno. Naziv kampanje je “Čista voda, čist vazduh, čist obraz”. Konačni cilj kampanje jeste uspostavljanje svesti o odgovornosti, kako pojedinaca, tako i organizacija za našu životnu okolinu, saopšteno je iz ove dve političke organizacije.

Dolazak klimatskih promena je neminovan i naš zadatak je da se pripremimo i minimalizujemo negativne uticaje i troškove koji mogu da nastanu, kaže se u saopštenju.

Ovaj zadatak važan je, kako na lokalnom nivou, tako i na republičkom“, objasnio nam je predsednik Gradskog odbora Zelene stranke, Aleksandar Jankov. “Osnova života jesu ekonomija i poslovi, ali bez čiste vode i vazduha nema života dostojnog čoveka, tako da je naš prioritet uspostava sistema koji će to omogućiti“, zaključio je Jankov.

 

Izvor: Zelena stranka – Dosta je bilo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *