JEDNO NASELJENO MESTO SUTRA BEZ STRUJE
29. April 2019.
VUČIĆ SE IZVINIO MEDIJIMA
29. April 2019.

“VODA SMRDELA ZA VIKEND KAO NIKADA PRE” – VELE ZRENJANINCI

U toku prethodne nedelje svakodnevno su nam se na FB stranicama javljali čitaoci sa pitanjem zašto se zrenjaniska voda iz česme toliko neprijatno oseća?

U taku vikenda “miris” vode bio je prema oceni zrenjaninaca “nikada gori”, a svoje nezadovoljstvo građani su ispoljili na društvenim mrežama. I neki nacionalni mediji preneli su ovu vest. 

Pored nesnosnog mirisa, građani su se žalili i da voda ima “ukus metala”, da se oseća na kanalizaciju i fekalije, da boja varira od žute do braonkaste… Mnogi su istakli i da ne znaju uzrok ovog problema kao i da ih plaši pomisao šta takvom vodom mogu uneti u organizam, da sa tom vodom peru posuđe, kuvaju, kupaju decu, a posebno bebe…

Najveće nezadovoljstvo probudila je činjenica da i tu vodu svakako moraju da plate bez obzira na njen kvalitet.

Da podsetimo pre nekoliko nedelja prekinuto je snadbevanje grada vodom iz novoizgrađeni prečistač, pa je JKP ”Vodovod i kanalizacija” obavestio javnost da se vodosnadbevanje vrši preko starog sistema.

A on je čini se Zrenjanincima nikad gori.

Na sajtu “Vodovod i kanalizacija” Zrenjanin, nema zvaničnog obaveštenja o tome šta je mogući uzrok ovog problema, a usled Uskršnjih praznika ne rade šalteri za reklamacije.

“Tokom praznika korisnicima je za prijavu kvarova na javnoj mreži 24 časa, kao i svakog dana u godini, dostupan telefon dispečerske službe našeg preduzeća 023/534-097, a za njihovo otklanjanje dežuraće ekipe održavanja vodovodne i kanalizacione mreže” – navedeno je u poslednjem saopštenju “Vodovoda i kanalizacije” Zrenjanin koje se tiče radnog vremena tokom praznika.

 

M.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *