14.8 C
Zrenjanin
Tuesday, May 24, 2022
Naslovna Politika i društvo Vlast SNS-a u Zrenjaninu izbacila pravo naroda na referendum o imenu Grada!

Vlast SNS-a u Zrenjaninu izbacila pravo naroda na referendum o imenu Grada!

Koaliciona vlast u Zrenjaninu koju čine Srpska napredna stranka i njeni partneri, Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, Narodni pokret Srbije, Ruska demokratična strana, Ljajićeva Socijaldemokratska partije Srbije, Srpski pokret obnove, Savez Vojvođanskih Mađara pripremili su još jedno iznenađenje za svoje sugrađane.

Naime, u nacrtu novog Statuta koji je osvanuo na sajtu grada (klikni na link): OGLASI, kako navodi list Danas , izostavljena je odredba po kojoj je za promenu imena naseljenih mesta potrebno organizovati referendum, i time su direktno uskratili svoje sugrađane da izraze svoj stav, šta misle o imenu grada ukoliko bi se neko namerio da ime istog menja!

Građanima je ostavljena mogućnost da čak do 13. decembra (sreda) mogu da upute svoje predloge i primedbe tj. da učestvuju u takozvanoj ”javnoj raspravi” putem pismenog predloga u kancelariji broj 73. Gradske uprave.

Građanima je ostavljena i mogućnost da o tome slobodno pričaju na ulici, komšiluku, poslu ili da pišu na društvenim mrežama. Sve više od toga rezervisano je samo i isključivo na predstavnike građana znane pod imenom odbornici.

Naš izvor iz vrha Zrenjaninske vlasti nam dojavljuje da je u vladajućoj koaliciji nastala pometnja, pošto neki odbornici neće dati svoj glas za ovakav nacrt statuta kada bude došao glasanje na sednicu Skupštine grada, tj. neki odbornici se ne slažu sa uskraćivanjem prava građanima Zrenjanina da na referendumu izraze svoje mišljenje ukoliko neko nameri da menja ime grada. Naš izvor tvrdi, da će prva petorka ”PETROVGRAĐANA” Čedomir Janjić, Saša Santovac, Oliver Mitrović, Darko Bađok-Daksi i još jedan Klečanin morati žestoko da lobiraju i iskoriste svoj uticaj na odbornike vlasti, te da će tražiti vraćanje usluge koju su im učinili kada su ih stavljali na odborničku listu.

Javnost je za sada iznenađena ovakvim pristupom i upornošću zrenjaninskih vlasti  u konačnom rešenju onoga što su naumili, te u narednim satima očekujemo reakcije opozicionih stranaka, udruženja i građana Zrenjanina. Sudeći po temi sledi nam vrela zima!

 

Fotografija FB printskrin SNS Zr

 

 

R.V

 

1 KOMENTAR

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
68 %
1kmh
0 %
Mon
28 °
Tue
27 °
Wed
20 °
Thu
22 °
Fri
22 °

Popularne vesti

Čvarak fest – Još jedna odlična prilika za politiku?

Dok su građani u velikom broju hrlili ka Mužlji, prigradskom naselju Zrenjanina u potrazi za domaćim specijalitetima, pogotovo sveže ispečenim čvarcima, rakijom, sušenim mesom...

Građanski preokret: Podržavamo političke promene

Građanski preokret, nevladina organizacija iz Zrenjanina održala je sednicu skupštine  17.februara 20222, na kojoj je između ostalog izabrala i novo rukovodstvo. U saopštenju se navodi...

Čenta: Asfaltiranje ulica i stolarija za školu

U okviru programa kompanije NIS - Zajednici zajedno, jedan od projekata na teritoriji Grada Zrenjanina za koji su izdvojena sredstva u 2021. godini realizuje...

Festival Čvaraka i domaće rakije po deseti put za vikend u Mužlji

Jubilarni, deseti po redu, “Festival čvaraka” biće održan u subotu 19. februara na stadionu “Lehela” u Mužlji kraj Zrenjanina. -Želimo da posetiocima predstavimo seoski i...