Skupština jednoglasno usvojila plan detaljne regulacije dela zone ”Jugoistok”
28. December 2018.
RADNO VREME JKP “ČISTOĆA I ZELENILO” ZRENJANIN ZA VREME PRAZNIKA
28. December 2018.

Vladi Srbije poslat Nacrt Medijske strategije Srbije

Nacrt dokumenta Medijske strategije Srbije do 2024. godine,predat je Vladi Srbije od strane Medijske koalicije. U formiranju Nacrta učestvovali su i predstavnici medija i medijskih udruženja.

Medijska koalicija mišljenja je da se situacija u medijima iz dana u dan sve više pogoršava, dok vlast vrši sve veći pritisak na novinare i medije. Usvajanje ovog Nacrta moglo bi da bude rešenje na koje se dugo čekalo.

Prema rečima Medijske koalicije on velikom većinom sadrži predloge i rešenja koja bi mogla da unaprede medijsku scenu, a iz koalicije kažu da će aktivno učestvovati u procesu javnih rasprava i da će nadgledati ovaj proces do kraja.

Kako se navodi, postoji mogućnost i da će u narednom periodu kroz javne rasprave, ali i kroz političke odluke, neki delovi tog dokumenta “biti u manjoj ili većoj meri izmenjeni u korist rešenja koja dodatno unazađuju već devastiranu medijsku scenu”.

“Mi ćemo takve predloge pratiti, na njih ukazivati i iskazivati jasna neslaganja”, dodaje Koalicija.

Nacrt medijske strategije biće dostupan svim građanima početkom 2019. kada nadležni organ Vlade Srbije usvoji program javne rasprave, saopštila je danas Vlada Srbije posle sastanka na kome su članovi Radne grupe predali premijerki Ani Brnabić tekst tog dokumenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *