19.1 C
Zrenjanin
Thursday, May 28, 2020
Naslovna Politika i društvo Velemir: Sistemski nam uništavaju grad, bojkot izbora dobra odluka

Velemir: Sistemski nam uništavaju grad, bojkot izbora dobra odluka

Sa prestankom vanrednog stanja, uvedenim na potpuno kriminalan način, politički život bi trebalo da se nastavi tamo gde je zaustavljen pre više od 50 dana.

Za to vreme, dok smo mi bili korektni, usmerivši svu svoju energiju na što bezbolniji prolazak i naših članova i svih drugih građana Srbije kroz tu ozbiljnu situaciju, ostavljajući sve političke različitosti po strani, smatrajući da je važno da se sačuvamo svi, bez obzira na stranačku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost; članovi vladajuće stranke su bili u predizbornoj kampanji, nastavili su sve svoje aktivnosti, koristeći svoj položaj i uticaj na najsramniji način., navodi se u saopštenju Narodne stranke Zrenjanin.

Oni su podsetili javnost da su ”Zrenjaninci, nažalost, navikli da se pate sa kvalitetom vode, ali su tokom karantina od po nekoliko dana bili i bez ikakve vode, ili jako slabog pritiska zbog igrarija tzv. fabrike vode, čiji kapaciteti nisu dorasli potrebama građana Zrenjanina”. Mešetarenje se nastavilo izjavom gradonačelnika o raspisivanju tendera za nabavku dodatnih pumpi za vodu- zašto bi grad, našim parama, plaćao privatniku njegovu nesposobnost da obezbedi valjanu uslugu stanovnicima grada”, navodi se u saopštenju.

S obzirom na broj socijalno ugroženih kategorija stanovništva, vlast se umilila da podeli pakete pomoći penzionerima sa niskim primanjima, piše u saopštenju i dalje navodi ”Poražavajuća je činjenica da u nekad ekonomskom gigantu, 15.000 penzionera ima penziju manju od 30.000 dinara, a još porazniji za njih su bili paketi koje su primili. Vrednost tih paketa je između 520 i 863 dinara, kako su izračunali naši najstariji sugrađani, uzimajući razlike u cenama od najjeftinijih do najskupljih maloprodaja. Zašto su, opet, Zrenjaninci zakinuti u odnosu na ostale građane Srbije?”

Nataša Velimir , poverenik Narodne stranke u Zrenjaninu je navela sledeće ”O 2 šlepera vode koji su krenuli ka Zrenjanincima, ali do njih nikad nisu stigli, već su završili na privatnom stovarištu građevinskog materijala; o davanju građevinske dozvole za fabriku LingLong, koja se gradi već više od godinu dana; o 4 dana tokom kojih su građani mogli da vide projekat za gradnju nove kineske fabrike za prizvodnju nerastvorljivog sumpora, kojom će biti zabijen poslednji ekser u kovčeg zdravog vazduha u našem gradu, mogli bismo da kažemo još puno toga, ali ne ovom prilikom”.

Sada možemo samo da zaključimo da smo ponosni na svoju odluku o bojkotu izbora, donetu još 20. avgusta prošle godine, jer definitivno ne želimo da učestvujemo u ovom sistematskom uništavanju grada, znamo da će građani Zrenjanina umeti da cene našu doslednost i istrajnost u politici nepristajanja na mrvice koje nam se, kao i građanima koji nisu članovi vladajuće klike, nude za preživljavanje, navodi se na kraju saopštenja Narodne stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,405FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
316PratilacaZaprati
Zrenjanin
scattered clouds
19.1 ° C
24 °
14.4 °
35 %
2.6kmh
25 %
Tue
17 °
Wed
24 °
Thu
27 °
Fri
28 °
Sat
16 °

Popularne vesti

”U prah i pepeo” – Diploma, zvanje i uspesi profesorke Ene Nedić

Profesorka srpskog jezika Ena Nedić zapalila je svoju diplomu ispred zgrade Narodne skupštine, kako je rekla - u znak protesta što mladi i školovani...

U Demokratskoj stranci ”tuča oko pečata”

Nije tajna da je vladajuća stranka (SNS) i njen predsednik (Vučić A.) godinama radila na rasturanju Demokratske stranke i opozicije uopšte, i to vrlo...

Zrenjanin: Zeleni traže da se reši problem Bagljaškog kanala

Zelena stranka iz Zrenjanina se obratila javnosti saopštenjem u kojem traže od gradske vlasti da ''hitno krene u rešavanje problema sa Bagljaškim kanalom''. Bagljaški...

Zrenjanin: Ne veruju gradskoj vlasti – poziv da pokrajinska inspekcija proveri analize ispravnosti vode

Građanski preokret je u svom saopštenju naveo da poziva pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo i Sanitarnu inspekciju da provere ispravnost vode u vodovodnoj mreži Zrenjanina...