2.1 C
Zrenjanin
Thursday, February 25, 2021
Naslovna Gradski šetač Vejao sneg a sada imamo lavinu nezadovoljstva Zrenjaninaca zbog loše očišćenog grada!

Vejao sneg a sada imamo lavinu nezadovoljstva Zrenjaninaca zbog loše očišćenog grada!

 

Naslovna fotografija je snimljena jutros 16.decembra oko 9 sati.

Pre svega treba reći da je Zrenjanin ove godine rekorder po visini snežnog pokrivača. Iz tabele možemo videti da je ”prešišao” i Crni vrh. Zrenjanin – istočna Srbija 1:0!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Često se našalimo sa našim službama rečenicom ”sneg je opet iznenadio naše putare”. U stvari, mi se tom rečenicom šalimo na svoj račun, kaže naš sagovornik Ivan M. Ove godine je ”prekrdašilo” dodaje.

Lavina negativnih komentara i reakcija na gradske oce i službe koje su zadužene za čišćenje snega i omogućavanje koliko toliko normalnog života, ni ovaj put nisu zaobišle društvene mreže.

Fotografije, video snimci, opisi stanja. Zaista je sve izgledalo kao da smo nastanjeni u Sibiru! Narod je opravdano očekivao bržu i efikasniju reakciju preduzeća i svih onih gradskih funkcionera koji su se slikali jesenas pokraj najmodernije i najopremljenije i najefikasnije mehanizacije.

Danima se najavljuje veliki sneg, i postavlja se pitanje šta su ”oni tamo” u opštini mudrovali, i da li su radili svoj posao ili neki posao za koji nisu izabrani da tu sede, kaže razočarana Slavica. Nije u redu da svake godine budu ”iznenađeni” a posle katastrofalnog učinka ”uvređeni” ti isti gradski oci. Vole da se slikaju a sada ih nigde nema, grad nam je u kolapsu!

Sećamo se 2012. godine kada smo imali sličnu situaciju, komentariše Dane, tad opozicioni SNS je kritikovao DS zbog nesposobnosti, a onda su ti DS-ovci panično danima regrutovali volontere i plaćali ljude da čiste i lopatama sneg. Uplašili se logično rezultata izbora koji slede ,pa daj brže bolje da pokušaju da ublaže situaciju. Nema od toga ništa, dodaje Dane i kaže da gradskim funkcionerima i službama za čišćenje snega daje ocenu 0 (nula)  Molim ih da se sledeće godine ne slikaju za servilne medije koji godinama predstavljaju idealnu situaciju, jer time više ništa ne postižu. Niko im više ništa ne veruje.

Nebojšina priča je dala možda još jači utisak. Izašao sam oko 7 ujutro iz kuće čistio sam sneg oko sat vremena, pogledam levo, sve zatrpano, pogledam desno isto. Niko od komšija ne čisti sneg, a pošto živim u lokalnoj ulici vrlo dobro znam da grtalica neće ni proći. Krenem nekako lagano kolima do ulice kroz koju ide gradski autobus, oko 8 ujutro, ništa nije očišćeno, ni traga ni glasa od najmodernijih mašina, nije prošla ni jedna. Idem dalje kolima jedva se probijam, na ulici koja ide ka Mužlji od naselja Putnikovo, prolazim jednom očišćenom trakom, sa drugim kolima se jedva mimoilazim, i sebi postavljam pitanje, gde su i šta radili putari cele noći jer je već 9 ujutro? Za pola sata stižem do nadvožnjaka na Bagljašu. Kad tamo u daljini jedan bagerčić se vrti po bulevaru. Nadvožnjak katastrofa, sneg, led, nabacane gomile snega po putu… U sledećih pola sata obilazim glavne ulice, video sam ukupno 2 mašine. Sad već ludim i ne verujem svojim očima. Pola glavnih saobraćajnica je jedva taknuto! Održavanje saobraćajnica je dodeljeno firmi koja se bavi rekonstrukcijom i izgradnjom trotoara i kolovoza, nelogično mi je da ona ima dovoljno specijalizovanih vozila za zimu? To sam i primetio, moj utisak je da nema, a šta Vi mislite? Šta me briga za sukobe gradonačelnika Čede i Kneževića, ko je čiji, da li je šljunkara Bokić i Eko gradnja od ovog ili onog, i za njihove navodne kombinacije ko održava i ko šta rekonstruiše, hoću da mi grad bude bar minimalno prohodan. Odustajem i naravno pomišljam kao i većina drugih, za vodu nema, za zimske službe nema, obilaznicu nema, ali ima za reprezentaciju i viski po opštinskim kancelarijama, ima za nova opštinska auta, ima miliona za novogodišnju rasvetu, ima i za koncerte, i za silne kružne tokove i behatonske trgove, a Ti svete Zrenjaninski snađi se sam jer si sam!

O magistralnom putu prema Melencima, Lazarevu, Novom sadu i Beogradu, možda i ne treba komentarisati. Bilo bi previše za jedan dan! Kažu da je prema Kleku bilo prohodnije, u oba pravca razume se dodaje kroz smeh Aleksandra, student prava. Ne znam kako sam stigla uopšte iz Novog sada, a izgleda da bolje i nisam ovaj vikend…

Melenci Zrenjanin 8 ujutro. Autor Miljan Č.

Sada je već jutro, situacija je bolja, logično je, navikli smo se na efikasnost zrenjaninskih nadležnih organa i organizacija. Da li je? Ovo je od snimak od kasno sinoć. Zove se duboko oranje. Sistemski. Predveče ćemo napraviti kolaž fotografija od danas, pa se možda mišljenje građana i promeni. Na bolje, razume se.

 

 

R.V

 

 

 

 

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
mist
2.1 ° C
3.3 °
1 °
100 %
2.6kmh
0 %
Sun
10 °
Mon
14 °
Tue
15 °
Wed
13 °
Thu
11 °

Popularne vesti

Objavljena trasa auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Ne i okvirna cena i ko ga plaća.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije oglasilo je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, saopšteno...

Održano ročište u postupku protiv KTV-a jer se nisu dezinfikovali na ulazu u Skupštinu

U Osnovnom tužilaštvu u Zrenjaninu održano je saslušanje svedoka u postupku protiv ekipe televizije "KTV" Zrenjanin Nakon što je uzeta izjava od pet svedoka, odlučeno...

Bez konačnog dogovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu

Predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije su završili prvu rundu pregovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu, ali konačan dogovor nije postignut,...

Pozivaju na diskusiju u vezi uticaja na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu

Gradski odbor ''Dosta je bilo'' Zrenjanin je pozvao građane da učestvuju u diskusiji: uticaj na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu: Poštovani sugrađani, u nedeljniku...