22.8 C
Zrenjanin
Friday, July 19, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje USVOJEN PREDLOG ZAKONA O USMENOM UGOVORU SA POSLODAVCIMA

USVOJEN PREDLOG ZAKONA O USMENOM UGOVORU SA POSLODAVCIMA

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u okviru kojeg postoji i odredba u kojoj piše da se će sezonski radnici imati usmeni ugovor o zaradi sa svojim poslodavcima.

Predlog ovog zakona odnosi se na poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, a Vlada Srbije usvojila ga je u toku održane javne rasprave. Konačna odluka o usvajanju ovog predloga biće doneta nakon glasanja poslanika Skupštine Srbije nakon čega predlog zakona stupa na snagu.

Prema ovom zakonu poslodavac i radnik bi posao sklapali dogovorom bez ikakve “opipljive” odnosno ugovorne garancije, a poslodavac bi bio dužan da usmeno upozna radnika pre početka rada sa rizikom koji bi mogao da utiče na bezbedost i zdravlje. Kada se sezonski radnik, kojem su uslovi predočeni, pojavi na poslu time je sklopljen usmeni ugovor i smatra se da je prihvatio uslove.

Ovakvim vidom poslovanja odnosno sklapanjem usmenih ugovora radnik nema nikakvu garanciju kojom bi posle mogao da dokaže šta je dogovoreno, između ostalog i kolika je previđena naknada za rad, radno vreme, odmor, mesto i trajanje rada.

Tako se sezonski radnik može naći u situaciji da mu je usmeno obećana plata od 300e, a na kraju bude isplaćen 200e. Osim eventualnih svedoka, radnik nema dokaz šta je prvobitno bilo dogovoreno, jer poslodavac tada može tvrditi da nikada nije spomenuo cifru od 300e već je u samo početku sa radnikom dogovorio 200e. Radnik prema Zakonu može od poslodavca da zahteva pisanu potvrdu, ali će na nju morati da čeka dva meseca.

Takođe ovaj predlog zakona nema precizno utvrđeno radno vreme kao ni vreme odmora već se i o njima poslodavac i radnik dogovaraju usmeno. U njemu je samo navedeno da je poslodavac dužan da „sezonskog radnika pre stupanja na rad upozna sa poslovima koje će obavljati, mestom rada, očekivanom trajanju radnog angažovanja, uslovima za bezbednost i zdravlje na radu, dnevnom i nedeljnom radnom vremenu, odmorima u toku rada i dnevnom odmorom, visinom naknade za rad bez pripadajućeg poreza i doprinosa i rokovima za njenu isplatu“.

Sezonski radnik, prema tom zakonu, ima pravo na novčanu naknadu „najmanje u iznosu minimalne cene rada utvrđene u skladu sa zakonom“. Trenutno, minimalna neto cena rada iznosi 143 dinara po satu. Problem nastaje što zakon dozvoljava isplatu radnika “na ruke” što ponovo ostavlja radnika bez pisanih dokaza o tome koliko mu je novca isplaćeno.

M.Milošević

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...