26.9 C
Zrenjanin
Tuesday, September 26, 2023
Naslovna Sport Uručene diplome polaznicima besplatne škole plivanja, uz podršku Grada Zrenjanina

Uručene diplome polaznicima besplatne škole plivanja, uz podršku Grada Zrenjanina

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas je upriličena svečanost povodom realizacije projekta besplatne škole plivanja “Zaplivajmo zajedno”, koji se sprovodi od prošle godine uz podršku Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada i Javne ustanove “Sportski objekti”.
Tim povodom uručene su diplome i prigodne majice jednom delu polaznika, njih 40, koje su ugostili i pozdravili ih pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković i direktor JU “Sportski objekti” Bojan Mijatov.
Obuka je realizovana na Gradskom bazenu i osnove plivanja savladalo je do sada oko 150 polaznika uzrasta od 4 do 14 godina. Neki od njih nastavili su da dolaze na bazen i žele da se uključe u rad nekog od gradskih plivačkih klubova.
Ističući značaj jedne ovakve akcije, pomoćnik gradonačelnika rekao je da Evropska sportska povelja govori da pravo na bavljenje sportom imaju svi ljudi, bez obzira na pol, godine, lični status, veroispovest…
“Ono što mi pokušavamo u Zrenjaninu, u okviru naše Strategije razvija sporta, kao i novog Zakona o sportu, jeste da obezbedimo besplatne programe za bavljenje sportom i upravo ovo okupljanje jeste afirmacija te ideje, završna manifestacijja takvog jednog projekta koji je sproveden uz pomoć Grada Zrenjanina, Sportskog saveza, javne ustanove “Sportski objekti” i profesora fizičkog vaspitanja koji su vodili treninge na našem bazenu. Ovo je samo početak, nastavljamo sa ovom akcijom, a ja koristim priliku da se zahvalim svoj deci koja su završila obuku i roditeljima koji su prepoznali našu ideju i značaj ove akcije i dovodili svoju decu na bazen”, poručio je Salapura i podsetio na projekat besplatnog sporta u gradu.
“Tokom leta imali smo programe besplatnog sporta na 20 lokacija u gradu, u isto toliko sportova, neki od tih programa i sada su aktivni i jedan od njih je upravo škola plivanja. To je ono što ćemo podržati u narednom periodu i jako je bitno da pružimo svima da se bave sportom, pre svega, u školama, kroz besplatne sportske sekcije. Apelujem i na roditelje da prate informacije koje se plasiraju u medijima, putem sajtova Sportskog saveza, Javne ustanove “Sportski objekti” i drugih, a koje se tiču tih besplatnih programa i načina uključivanja dece u njih”, kazao je on.
Jedan od trenera koji je s decom od samih početaka škole plivanja, Srđan Neškovski, kaže da je projekat započeo s realizacijom sredinom 2016. godine i očekuje da će se on i dalje sprovoditi,  istim intenzitetom.
“Cilj nam je da što više dece nauči da pliva. Treninzi se odvijaju tri puta nedeljno, u malom i u velikom bazenu, to je neki optimalni broj treninga da deca mogu uspešno da savladaju elementarne tehnike plivanja. Treninzi traju kontinuirano, bez određenih rokova, praktično dok dete ne nauči da pliva. Nakon toga ono može da nastavi da se bavi nekim drugim sportom, ili ostaje u plivačkom sportu, u takmičarskom plivanju”, navodi Neškovski i poziva zainteresovane koji žele da upišu svoju decu u besplatnu školu plivanja da ga kontaktiraju na Gradskom bazenu, tokom treninga, ili da se jave sportskom klubu “Kockica”.
Neškovski je uručio i zahvalnice Vukosavi Đapić Atanacković, Mijatovu i Salapuri, za doprinos gradskih institucija realizaciji projekta “Zaplivajmo zajedno”.

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...