14.8 C
Zrenjanin
Tuesday, May 24, 2022
Naslovna Hronika U Zrenjaninu zbog (ne)snadbevanja vodom se krši Zakon o komunalnim delatnostima

U Zrenjaninu zbog (ne)snadbevanja vodom se krši Zakon o komunalnim delatnostima

Član 2. Zakona o komunalnim delatnostima glasi: “komunalne delatnosti u smislu ovog zakona su delatnosti pružanja komunalnih usluga od značaja za ostvarenje životnih potreba fizičkih i pravnih lica kod kojih je jedinica lokalne samouprave dužna da stvori uslove za obezbeđenje odgovarajućeg kvaliteta, obima, dostupnosti i kontinuiteta, kao i nadzor nad njihovim vršenjem”.

Već danima, Grad Zrenjanin ne obezbeđuje svojim stanovnicima ni tehničku vodu jer jer pritisak u vodovodnoj mreži toliko slab da jedva stiže do stanova na prvim spratovima stambenih zgrada, saopštilo je udruženje ”Građanski preokret”

”U vreme najveće epidemije u poslednjih 100 godina, veliki deo građana Zrenjanina ne može ni ruke da opere. Umesto da postupi po zakonu, Grad Zrenjanin se preko svog javno-komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” dopisuje sa investitorom propalog prečistača pijaće vode, moleći ga da obezbedi ugovoreni pritisak”.

Izgleda da se od kvaliteta vode potpuno odustalo, a Zrenjaninci treba da budu srećni ako im bilo šta teče iz slavina, zaključuju iz ovog udruženja.

Građanski preokret je ponavio svoj zahtev od 23. marta, da Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada Vojvodine na sebe preuzmu brigu o snabdevanju pijaćom vodom stanovnika Zrenjanina tokom vanrednog stanja i skraćenog vremena slobode kretanja.

Zahtevamo i da Grad Zrenjanin hitno okonča predizborno započeto snabdevanje vodom iz propalog postrojenja i obezbedi svim svojim stanovnicima tehničku vodu odgovarajućeg pritiska.

 

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
68 %
1kmh
0 %
Mon
28 °
Tue
27 °
Wed
20 °
Thu
22 °
Fri
22 °

Popularne vesti

Čvarak fest – Još jedna odlična prilika za politiku?

Dok su građani u velikom broju hrlili ka Mužlji, prigradskom naselju Zrenjanina u potrazi za domaćim specijalitetima, pogotovo sveže ispečenim čvarcima, rakijom, sušenim mesom...

Građanski preokret: Podržavamo političke promene

Građanski preokret, nevladina organizacija iz Zrenjanina održala je sednicu skupštine  17.februara 20222, na kojoj je između ostalog izabrala i novo rukovodstvo. U saopštenju se navodi...

Čenta: Asfaltiranje ulica i stolarija za školu

U okviru programa kompanije NIS - Zajednici zajedno, jedan od projekata na teritoriji Grada Zrenjanina za koji su izdvojena sredstva u 2021. godini realizuje...

Festival Čvaraka i domaće rakije po deseti put za vikend u Mužlji

Jubilarni, deseti po redu, “Festival čvaraka” biće održan u subotu 19. februara na stadionu “Lehela” u Mužlji kraj Zrenjanina. -Želimo da posetiocima predstavimo seoski i...