22.8 C
Zrenjanin
Tuesday, July 16, 2024
Naslovna Mr Dejana Pataki U malom gradu i male laži su vidljive. Kolumna Dejane Pataki

U malom gradu i male laži su vidljive. Kolumna Dejane Pataki

Prolazak ovom ulicom dovodi do zaključka da je tu neuredna, bezazlena livada. Ali kad se nekoliko metara prođe livadom, eto iznenađenja, eto lavirinta u zemlji, sve kanal do kanala, dubine oko 0,5 m i širine oko 0,5 m.  Eh, da je dron i da je odozgo fotografisano!
Oktobra 2013. je najavljena izgradnja dva vrtića u Zrenjaninu.

Naime, februara 2015. godine je zaključen ugovor o izgradnji dva vrtića u Zrenjaninu (u naseljima Putnikovo i Bagljaš) u vrednosti 95.132.671,94 dinara, bez PDV. Ugovor je zaključen na period od 130 radnih dana.

Za ovaj, prvi vrtić na Putnikovu (naselje u Zrenjaninu) je pola godine posle potpisivanja ugovora, iskopan temelj uz neophodno fotografisanje s gradonačelnikom i bliskim mu saradnicima uz najavljivanje: „Samo što ne primi decu“. Do danas je ta najava zaboravljena, a od uredno iskopanih temelja ostadoše neuredni rovovi kao podmukli lavirint za one koji ne gledaju ispred sebe dok hodaju. Eto taj plac je, sve do kopanja temelja, služio deci iz komšiluka za igru jer su ga komšije održavale tako što su kosili travu.
Naselje Putnikovo se razvija i širi u poslednje dve decenije. Stanovništvo je podmlađeno jer dolaze mladi bračni parovi sa decom da stanuju u njemu i zbog toga je, da popustimo,  možda i prisutna potreba za prostorom namenjenom deci. Mada Zrenjanin ima dosta vrtića koje zadovoljavaju potrebe za populacijom dece do šest godina.

Ovaj razrovani plac je sad nebezbedno gradilište bez informativne table i ograde, neuredan i opasan teren. Ukoliko se neko nađe na njemu može da se polomi, a leti je i leglo insekata zato što zarasta u korov.
U naletu rešavanja nevažnih poslova u Zrenjaninu ova, započeta, izgradnja vrtića ostaće na nivou nerealizovanog ugovora. Dobro je što nisu iskopali temelj i za onaj drugi vrtić. Pitamo se zašto su počeli posao koji ne mogu da završe? Opet napominjemo da je za one koji su u vlasti neophodno da prepoznaju prioritete i da razlikuju bitno od nebitnog i da umeju da završe početi posao. Samo takvi kadrovi mogu da unaprede zajednicu. Unapređivanje, unazađivanje, napredno, nazadno, napred, nazad, od pre koju godinu preko današnjice, valjda neće do večnosti?!

Mr Dejana Pataki

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...