26.9 C
Zrenjanin
Monday, September 25, 2023
Naslovna Mr Dejana Pataki U malom gradu i male laži su vidljive. Kolumna Dejane Pataki

U malom gradu i male laži su vidljive. Kolumna Dejane Pataki

Prolazak ovom ulicom dovodi do zaključka da je tu neuredna, bezazlena livada. Ali kad se nekoliko metara prođe livadom, eto iznenađenja, eto lavirinta u zemlji, sve kanal do kanala, dubine oko 0,5 m i širine oko 0,5 m.  Eh, da je dron i da je odozgo fotografisano!
Oktobra 2013. je najavljena izgradnja dva vrtića u Zrenjaninu.

Naime, februara 2015. godine je zaključen ugovor o izgradnji dva vrtića u Zrenjaninu (u naseljima Putnikovo i Bagljaš) u vrednosti 95.132.671,94 dinara, bez PDV. Ugovor je zaključen na period od 130 radnih dana.

Za ovaj, prvi vrtić na Putnikovu (naselje u Zrenjaninu) je pola godine posle potpisivanja ugovora, iskopan temelj uz neophodno fotografisanje s gradonačelnikom i bliskim mu saradnicima uz najavljivanje: „Samo što ne primi decu“. Do danas je ta najava zaboravljena, a od uredno iskopanih temelja ostadoše neuredni rovovi kao podmukli lavirint za one koji ne gledaju ispred sebe dok hodaju. Eto taj plac je, sve do kopanja temelja, služio deci iz komšiluka za igru jer su ga komšije održavale tako što su kosili travu.
Naselje Putnikovo se razvija i širi u poslednje dve decenije. Stanovništvo je podmlađeno jer dolaze mladi bračni parovi sa decom da stanuju u njemu i zbog toga je, da popustimo,  možda i prisutna potreba za prostorom namenjenom deci. Mada Zrenjanin ima dosta vrtića koje zadovoljavaju potrebe za populacijom dece do šest godina.

Ovaj razrovani plac je sad nebezbedno gradilište bez informativne table i ograde, neuredan i opasan teren. Ukoliko se neko nađe na njemu može da se polomi, a leti je i leglo insekata zato što zarasta u korov.
U naletu rešavanja nevažnih poslova u Zrenjaninu ova, započeta, izgradnja vrtića ostaće na nivou nerealizovanog ugovora. Dobro je što nisu iskopali temelj i za onaj drugi vrtić. Pitamo se zašto su počeli posao koji ne mogu da završe? Opet napominjemo da je za one koji su u vlasti neophodno da prepoznaju prioritete i da razlikuju bitno od nebitnog i da umeju da završe početi posao. Samo takvi kadrovi mogu da unaprede zajednicu. Unapređivanje, unazađivanje, napredno, nazadno, napred, nazad, od pre koju godinu preko današnjice, valjda neće do večnosti?!

Mr Dejana Pataki

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...