0.6 C
Zrenjanin
Saturday, March 2, 2024
Naslovna Privreda ''Tu je nekad bilo more'' - predstavljanje Zrenjanina na 40. Sajmu turizma...

”Tu je nekad bilo more” – predstavljanje Zrenjanina na 40. Sajmu turizma u Beogradu

Jubilarni, 40. Međunarodni sajam turizma, otvoren je juče u Beogradu, pod sloganom “Odmor te čeka”. Ove godine zemlja partner je Grčka, a učešće na manifestaciji uzelo je 1200 izlagača iz 55 zemalja. Sajam je otvorila premijerka Srbije Ana Brnabić.
Tradicionalno, na štandu Turističke organizacije grada Zrenjanina danas su predstavljeni turistički potencijali grada i ponuda, s akcentom na mogućnosti nautičkog i ciklo turizma u gradu i okolini. U skladu s tim, Zrenjanin je nastupio pod sloganom „Tu je nekad bilo more“. Prezentovani su i planovi razvoja i projekti u tim oblastima, a promociji je prisustvovao značajan broj gostiju, novinara i posetilaca sajma. Promoterka Grada Zrenjanina bila je jedna od najboljih srpskih plivačica, naša sugrađanka Miroslava Minja Najdanovski.
Obraćajući se brojnim predstavnicima medija i gostima štanda Zrenjanina, gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da se i ove godine na sajmu naš grad predstavlja veoma zanimljivim štandom i ponudom.
„Pokušavamo da promovišemo naš grad kao zanimljivo mesto za posetu i uspevamo sve više gostiju da okupimo u gradu, sve više kongresnih i sportskih manifestacija organizujemo, naravno centralni događaj i turistički brend grada su „Dani piva“. Ove godine hoćemo da ih organizujemo na još kvalitetniji način nego do sada i očekujemo da budu oboreni svi rekordi u posećenosti, koja nije bila mala ni prethodnih godina. Veliki je to zadatak, koji, siguran sam, svi zajedno, Grad, Turistička organizacija i sva javna preduzeća, ugostitelji, građani Zrenjanina, možemo da realizujemo, da naši „Dani piva“ budu manifestacija na ponos Srbije, ne samo Zrenjanina“, kazao je gradonačelnik.
Dodao je i da Zrenjanin sa okolinom raspolaže značajnim vodenim površinama i potencijalima koji nisu u dovoljnoj meri do sada iskorišćeni.
„Ne koristimo dovoljno našu reku Begej, jezera kod Ečke ili Peskaru, pa ni Banju Rusandu i zajednički radimo da to promenimo. Mnoge manifestacije koje će ove godine biti organizovane održaće se baš na tim vodenim površinama“, istakao je Janjić, na šta se nadovezao i direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina.
„Zrenjanin nije samo jedna manifestacija i jedna destinacija. Osim „Dana piva“ imamo mnogo toga da pokažemo i ponudimo, od Carske bare, preko Ečke i dvorca „Kaštel“, do Tise i Banje Rusande. Bazirali smo se ove godine malo više na nautički turizam i biciklizam, to je nešto što je perspektiva i može da bude reprezent grada Zrenjanina, kao što kaže slogan naše manifestacije – „Tu je nekad bilo more“. Po prvi put bićemo ove godine u mogućnosti da ponudimo gostima turističke vožnje brodićem od Zrenjanina do Titela, Slankamena, Kleka, Sečnja i drugih mesta na rekama u kojima nismo do sada bili. „Veselom begejskom regatom“ povezaćemo Zrenjanin sa opštinom Žitište, a tu su i programi na našim kupalištima, na jezerima i na novoj talpi, koju pripremamo za kupače na Tisi“, nagovestio je Ljubotina neke od planova u oblasti turizma za predstojeću sezonu.
Poseban gost na promociji Grada Zrenjanina bio je ekonomski ataše ambasade Francuske u Srbiji Žan Pjer Gaston. Gradonačelnik Janjić sa saradnicima, nakon razgovora s njim i drugim gostima našeg štanda, tradicionalno je posetio i štandove bratskih gradova i gradova prijatelja Zrenjanina. Na štandu Trebinja razgovarao je o daljoj saradnji dva grada.
Dobroj atmosferi na štandu Turističke organizacije grada Zrenjanina doprineli su i ovoga puta muzičari iz našeg grada, a gosti su dočekani uz banatsku pogaču i autentična banatska vina. Na velikom ekranu moglo se videti sve ono što karakteriše grad Zrenjanin, njegovu turističku ponudu, kulturne i sportske manifestacije.
Izvor – zrenjanin.rs
[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...