22.8 C
Zrenjanin
Thursday, July 25, 2024
Naslovna Sport ''Trka za srećnije detinjstvo'' u subotu u ''Aviv Parku''

”Trka za srećnije detinjstvo” u subotu u ”Aviv Parku”

Tradicionalna manifestacija Crvenog krsta “Trka za srećnije detinjstvo”, jubilarna, 10. Mini olimpijada udruženja za pomoć MNRO, dobrovoljno davanje krvi i prodajna izložba ručnih radova segmenti su dešavanja najavljenog za subotu, 23. septembra, u zrenjaninskom “Aviv Parku”. “Trka za srećnije detinjstvo”, pod sloganom “Uz prijatelje nikad nisi sam”, počinje u 11 časova. Sat ranije, u 10 časova, biće otvorena 10. Mini olimpijada udruženja za pomoć MNRO sa teritorije Vojvodine, a u isto vreme počinje akcija dobrovoljnog davanja krvi (koja traje do 12 časova) i prodajna izložba radova osoba sa smetnjama u razvoju, koja će biti otvorena do 13 časova.
Tim povodom javnosti su se danas obratili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, član Gradskog veća Slaviša Vlačić, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, sekretar Saveza za školski sport Jovan Lekić i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić.

Salapura se osvrnuo na sportske manifestacije kojima je naš grad bio domaćin prethodnog vikenda – moto i biciklističku trku, kao i akciju povodom nacionalnog “Dana pešačenja” – i pozvao naše sugrađane da u što većem broju u subotu dođu u “Aviv Park”, koji je prihvatio da ponovo bude domaćin, nakon velike posećenosti i masovnosti zabeležene na prošlogodišnjoj “Trci za srećnije detinjstvo”.
Aleksandra Tanasijević rekla je da je “Trka za srećnije detinjstvo” najmasovnija i najveća sportsko- humanitarna manifestacija koju već pune tri decenije organizuje Crveni krst Srbije.
“Tako je i u našem gradu, gde je trka menjala lokacije i učesnike, ali je uvek zadržavala humanitarni karakter na koji se uvek posebno osvrnemo. Želja nam je kroz nju promovišemo kulturu pokreta, bavljenja sportom, da deca dan provedu na svežem vazduhu baveći se sportom, kao i da kod dece podstaknemo taj humanitarni karakter. Kupovinom takmičarskog broja za učešće u trci, po simboličnoj ceni od 50 dinara, oni će pomoći nekom kome je ta pomoć potrebna. Krajnji cilj trke je i ispunjenje misije Crvenog krsta, odnosno pomoć ugroženim ljudima. Sva sredstva prikupljena prodajom takmičarskih kupona biće usmerena ka školskoj deci, uspešnim đacima koji dolaze iz porodica u stanju socijalne potrebe”, objasnila je Tanasijević.
Vukosava Đapić Atanacković pojasnila je detalje “Trke za srećnije detinjstvo”, kako bi se predupredile prošlogodišnje gužve na startu.
“Nakon prve trke u kojoj će učestvovati deca predškolskog uzrasta i koja počinje u 11.10 časova, osnovci će trčati posebno u uzrastu prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda, potom spajamo peti i šesti razred u jednoj trci, kao i sedmi i osmi, koji takođe trče zajedno. Srednjoškolci će trčati zajedno od prvog do četvrtog razreda”, objasnila je ona i napomenula da će volonteri Crvenog krsta imati table na kojima će biti označeni razredi i koje roditelji i nastavnici treba da prate i usmeravaju decu i učenike.

Jelena Dragić kazala je da učešćem u ovoj sportsko-humanitarnoj trci deca razvijaju odgovoran odnos prema svojim vršnjacima i promovišu prave vrednosti, koje treba da budu značajne tokom njihovog školovanja, dok je Jovan Lekić istakao da ova manifestacija prati sve ciljeve Saveza za školski sport i pozvao škole, učenike i nastavnike, da se odazovu u što većem broju.
Član Gradskog veća Slaviša Vlačić zahvalio se na inicijativi Crvenom krstu i rekao da će se lokalna samouprava truditi da uvek neguje manifestacije te vrste.
“Smatramo da su veoma značajne i dobre za decu koja će se takmičiti, u ovom slučaju svih uzrasta, da će biti korisne u njhovom odrastanju i razvijanju sportskog duha”, napomenuo je Vlačić.
Najuspešniji učesnici trke u svim kategorijama biće nagrađeni medaljama i poklonima, a “Aviv Park” je za sve učesnike obezbedio osvežavajuće pakete. Na današnjoj konferenciji za novinare moglo se čuti da se za subotu previđa lepo vreme, sa prijatnih dvadesetak stepeni, ali i da će manifestacija održati i u slučaju lošijeg vremena.

Preuzeto sa www.zrenjanin.rs

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...