22.8 C
Zrenjanin
Saturday, June 22, 2024
Naslovna Politika i društvo TRIBINA O ZRENJANINSKOJ VODI U MZ DOSITEJ OBRADOVIĆ

TRIBINA O ZRENJANINSKOJ VODI U MZ DOSITEJ OBRADOVIĆ

Pre 2 meseca, sve opozicione političke stranke i partije, kao i  udruženja građana, okupila su se oko krucijalnog problema građana Zrenjanina – ZDRAVE PIJAĆE VODE.

To je bio lajt motiv, kao i inicijalna kapisla za aktivizam koji traje od momenta ujedinjenja oko ovog problema. Izlazak na ulicu i razgovor sa građanima, štandovi, a od nedavno i triibine, i to u najvećim mesnim zajednicama.

Pitanja nadležnima, ali i  nekakvi odgovori, ono su što je obeležilo ovaj period. Međutim, postavlja se pitanje kakvi odgovori, s obzirom da su pitanja bila jasna i konkretna. I to nisu pitanja pojedinaca, predstavnika ovih organizacija, već su to pitanja građana Zrenjanina.

Da li je postrojenje pušteno u rad i da li je voda ispravna? Kako navode iz ove Inicijative, to su pitanja koja su postavili direktoru JKP “Vodovod i kanalizacija”. Odgovore koje su dobili prenosimo vam doslovno:

Prvi stav: POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE VODE NIJE PUŠTENO U PROBNI RAD, TE NE MOŽEMO DOSTAVITI REZULTATE MERENJA KVALITETA VODE.

Drugi stav: POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE VODE JESTE PUŠTENO U RAD, ALI JKP “VODOVOD I KANALIZACIJA” NE RASPOLAŽE DOBIJENIM REZULTATIMA.

Dušan Kokot, jedan od frontmena ove inicijative odgovorio nam je na par pitanja.

Šta je ono krucijalno na šta ukazujete građanima kada razgovarate sa njima?

  • Ukazujemo na ovu nesreću koja nam se dešava sa postrojenjem za prečišćavanje vode, neke nove informacije do kojih smo došli u poslednja 2 meseca jasno potvrđuju sve naše sumnje, da odgovorni u ovom gradu nemaju pojma šta rade i nemaju odgovor ni na jedno pitanje.

Da li ćete radikalizovati ovu aktivnost?

  • Apsolutno, radikalizacija je jedna progresija. Mi ćemo naprosto morati, ako ne bude odgovora, a čini se da ih više ne može ni biti, moraćemo da preduzmemo neke druge korake, i zato je važno da razgovaramo sa ljudima u svakom delu grada.

Kako navode u ovoj Inicijativi, aktivizam se nastavlja, a koji će stepen radikalizacije on podrazumevati, ostaje da vidimo.

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...

Opozicija u Zrenjaninu tvrdi da je otkrila nepravilnosti na izborima – vlast se brani policijom i lažnim optužbama

Predstavnici koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" juče su otkrili da se materijal u vrećama i zapisnici ne poklapaju, na šta je vlast...

Za crkve i verske zajednice u Zrenjaninu raspoređeno 10 miliona dinara

Grad Zrenjanin i ove godine sredstvima iz budžeta finansira određene projekte crkava i verskih zajednica. Za tu namenu po rešenju koje je potpisao gradonačelnik...

Zrenjanin: Opoziciji onemogućen uvid u izborni materijal

Predstavnicima zrenjaninske opozicione koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" danas je onemogućeno da izvrše uvid u celokupan izborni materijal, koji im je prethodno...