SJAJNO – PORODICA DUDAŠ DOBILA JE SVOJ DOM – HUMANITARNA AKCIJA DOBILA JE SREĆAN KRAJ
13. April 2019.
Naprednjacima i njihovom partnerima okrepljenje zrenjaninskom vodom
14. April 2019.

SVETSKI MEDIJI O JUČERAŠNJEM PROTESTU U BEOGRADU

Svetski mediji poput Rojtersa, Radija slobodna Evropa, američke agencije Asošijeted press i Vašington posta izvestili su o jučerašnjem protestu nezadovoljnih građana i opozicije u Beogradu.

Između ostalog podsetili su da je tokom 2000. godine vlast Slobodana Miliševića pala nakon izbora i upada demonstranata u Skupštinu Srbije. U tom svetlu objašnjavaju jučerašnji protest i potez vlasti da unutar zgrade parlamenta rasporede policiju za razbijanje demonstracija, ukoliko demonstranti pokušaju da uđu unutar parlamenta.

Takođe navode i da su protesti bili mirni a Radio slobodna Evropa kako prenosi list Danas je navela : da su se hiljade ljudi okupile na centralnom beogradskom trgu na mitingu „za koji su se organizatori nadali da će biti najveći“ otkako su krenuli protesti protiv Vučića. RFE je navela da je jučerašnje okupljanje organizovala „labava koalicija 30 opozicionih grupa, političkih partija i aktivista“, i prenela policijsku procenu da je na ulicama bilo oko 7.300 ljudi.

Takođe neki svetski mediji podsećaju da javni servis isključivo provučićevski propagandu, ali i podsećaju da su protesti krenuli zbog medijskih nesloboda, prebijanja jednog od lidera opozicije ali i da se na ulici traže slobodni i fer izbori kao i pristup medijima koji su okupirani od vlasti.

Mediji su preneli i vest o otežanom prevozu iz unutrašnjosti zbog toga što su neki autoprevoznici tog dana redukovali polaske ka Beogradu.

Nezavisni domaći analitičari procenjuju da je na beogradskim ulicama bilo oko 30.000 ljudi.

Redakcija Z1info

Foto – Oficijelna FB stranica 1od5miliona

 

1 Comment

  1. […] O ovom najmasovnijem protestu do sada izveštavali su i najpoznatiji svetski mediji o čemu smo već pisali OVDE […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *