2.1 C
Zrenjanin
Thursday, January 28, 2021
Naslovna Sport Sportska poruka Zrenjaninu: ostanite uspešan olimpijski grad

Sportska poruka Zrenjaninu: ostanite uspešan olimpijski grad

Sportisti i sportski stručnjaci poštuju uslove izolacije, ostaju kod kuće u ovom periodu, ali koriste priliku za svaku međusobnu komunikaciju, edukaciju i razmenu iskustva. Nedavno uspešno on-line predavanje za sportske stručnjake, koje je, prilagođavajući se datim okolnostima, po prvi put organizovao Sportski savez grada Zrenjanina, bilo je prilika da se zrenjaninskim sportistima i sportu uopšte uputi značajna sportska poruka od strane jednog od najeminentnijih stručnjaka u našoj zemlji, profesora dr Vladimira Koprivice.
Na završetku predavanja pod nazivom “Planiranje i upravljanje procesom takmičenja i treninga”, profesor podseća na velike sportske uspehe Zrenjanina.
“Ostanite uspešan olimpijski grad, kao grad ste olimpijski uspešniji od brojnih država. Koliko imate olimpijskih i svetskih medalja i šampiona i koliko ste dali sportista, to je zaista zadivljujuće. Veliki pozdrav Zrenjaninu”, poručio je prof. Koprivica, piše zrenjanin.rs
U situaciji odlaganja Olimpijskih igara u Tokiju, ovaj sportski stručnjak u razgovoru za “Sportski žurnal” ističe da sportisti jedva čekaju povratak na teren, ali da možda još veći izazov dolazi nakon završetka pandemije zbog opasnosti od povreda i izbora između zdravlja sportista i kapitala, jer će nakon potpune pauze u trenažnom procesu odmah uslediti naporna takmičenja, kako bi se, koliko-toliko nadoknadilo propušteno.
Koprivica smatra da će posledice ovog iznuđenog prekida tek izučavati, jer se moderni sport prvi put suočava sa ovakvom situacijom, kao i da će za sve struke ovo biti izazov da se sve ozbiljno prouči.
“Ono što će biti dobro iz svega ovoga jeste da će morati da se dopune pravila, jer ne postoje nikakva pravila za ovakve situacije kada sve mora da stane. Verovatno će Međunarodni olimpijski komitet, nacionalni komiteti, razna takmičenja morati da donesu smernice šta da se radi u tom slučaju”, zaključuje profesor Koprivica.
Sve navedeno dotiče, naravno, i zrenjaninske sportiste, jer je nekoliko njih već obezbedilo olimpijske norme i bilo u ciklusu priprema za OI u Tokiju. Dosadašnje 22 osvojene olimpijske medalje za naš grad moraće tako da čekaju na nove bar još godinu dana.
Podsećamo, na on-line sportski seminar odazvalo se preko 30 zrenjaninskih trenera i sportskih radnika, a pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, i sam sportski stručnjak, Simo Salapura, istakao je tom prilikom da ovakva predavanja omogućavaju interaktivnu komunikaciju i da se u skladu sa iskazanim utiscima planira nastavak sličnih aktivnosti, shodno aktuelnoj situaciji kada sportske dvorane i sportisti miruju.
Predavač, dr Vladimir Koprivica bio je dekan beogradskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Poseduje višegodišnje iskustvo u radu stručnog tima Košarkaške reprezentacije Srbije i trenutno je član stručnog tima Košarkaškog kluba “Partizan”. U dva navrata tokom karijere boravio je na stručnom usavršavanju u Moskvi, predavao na više fakulteta u zemlji i inostranstvu i objavio preko 100 stručnih i naučnih radova. Savetnik je brojnih sportista olimpijaca i trenera.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
light rain
2.1 ° C
2.2 °
2 °
87 %
9.3kmh
75 %
Mon
6 °
Tue
3 °
Wed
3 °
Thu
5 °
Fri
5 °

Popularne vesti

Objavljena trasa auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Ne i okvirna cena i ko ga plaća.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije oglasilo je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, saopšteno...

Održano ročište u postupku protiv KTV-a jer se nisu dezinfikovali na ulazu u Skupštinu

U Osnovnom tužilaštvu u Zrenjaninu održano je saslušanje svedoka u postupku protiv ekipe televizije "KTV" Zrenjanin Nakon što je uzeta izjava od pet svedoka, odlučeno...

Bez konačnog dogovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu

Predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije su završili prvu rundu pregovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu, ali konačan dogovor nije postignut,...

Pozivaju na diskusiju u vezi uticaja na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu

Gradski odbor ''Dosta je bilo'' Zrenjanin je pozvao građane da učestvuju u diskusiji: uticaj na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu: Poštovani sugrađani, u nedeljniku...