Sednica Gradskog veća: stvoreni uslovi za izdavanje građevinske dozvole ”Linglongu”
27. December 2018.
Vladi Srbije poslat Nacrt Medijske strategije Srbije
28. December 2018.

Skupština jednoglasno usvojila plan detaljne regulacije dela zone ”Jugoistok”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na završetku poslednje radne sedmice u ovoj godini, juče je zasedala Skupština grada Zrenjanina, na sednici sazvanoj juče po hitnom postupku. Na dnenom redu našla se jedna tačka dnevnog reda – Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije radne zone ”Jugoistok 2-A” u Zrenjaninu.

Kako je objašnjeno tokom jučerašnje sednice Gradskog veća, u pitanju je odluka na osnovu koje se stvara mogućnost za izdavanje građevinske dozvole kineskoj kompaniji “Linglong Tire”, odnosno početak izgradnje proizvodnih pogona i realizacije kapitalne privredne investicije vredne milijardu dolara.

Obrazlažući danas predlog odluke, gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da su plan detaljne regulacije dela zone “Jugoistok” sve stručne službe uradile u rekordnom roku i veoma efikasno.
– Sačekali smo da prođe zakonski rok od 30 dana za javni uvid, to je završeno prekjuče, Gradsko veće je juče dalo saglasnost na predlog odluke, vi ste sastali u roku od 24 sata, i donosimo Plan detaljne regulacije za deo zone ”Jugoistok”, odnosno parcele koja je namenjena za izgradnju fabrike pneumatika “Šandong Linglong Tajr”. Mislim da smo pokazali da smo ozbiljna administracija, a ovim danas pokazujemo i da je naša Skupština jedna od najefikasnijih u Srbiji, to garantujem – poručio je Janjić odbornicima i dodao da je posle današnjeg dana industrijska zona “Jugoistok” spremna da primi novog stanara.

– Posle današnje odluke možemo, praktično, ako kineski investitor podnese validnu dokumentaciju, u roku od 24 sata da mu izdamo građevinsku dozvolu. Pošto znam da planiraju u martu da postavljaju kamen-temeljac, mi smo spremni već danas i to je samo još jedan od dokaza zašto su investitori zainteresovani da dolaze u grad Zrenjanin i siguran sam da će 2019. godina biti veoma značajna i što se tiče investicija i izgradnje proizvodnih pogona – naglasio je gradonačelnik.

Odbornicima je na kraju poželeo uspešnu predstojeću godinu, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.

Skupština je potom Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije radne zone ”Jugoistok 2-A” u Zrenjaninu usvojila jednoglasno, glasovima svih odbornika koji su prisustvovali današnjoj sednici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *