0.6 C
Zrenjanin
Saturday, March 2, 2024
Naslovna Privreda Šesti italijanski investitor u našem gradu

Šesti italijanski investitor u našem gradu

U sali Gradskog veća potpisan je danas ugovor o zakupu poslovnog prostora između italijanske kompanije I.M.M. Ltd “Innovative mechanical milling – Ltd” i “Penfarma”, u industrijskoj zoni “Jugoistok”, kao i o sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji između te italijanske kompanije, Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i Grada Zrenjanina, a koji je potpisao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je ovo šesta italijanska kompanija koja dolazi u naš grad.
– Veoma smo zbog toga zadovoljni jer, očigledno, ovde je dobra poslovna klima, a naš grad dobro mesto za investitore i sve više je manjih i srednjih kompanija koje su zainteresovane za Zrenjanin. Mi pokušavamo da im ponudimo sve one objekte koji su ili zatvoreni iz nekih razloga, pogone starih fabrika, i tu nalazimo mesta za njih, naravno, prvenstveno promovišemo našu industrijsku zonu iz razloga što očekujemo da svaki će se svaki od njih koji dođe u neku halu, razvijati i želeti da napravi nov objekat u našim zonama koje su najbolje, ne samo u Srbiji, već i jugoistočnoj Evropi – rekao je gradonačelnik Janjić.
On je podsetio i na to da je nedavno potpisan ugovor od strane “Minela”, koji je u svoje prazne pogone primio takođe italijansku kompaniju.
– Ovo je drugo takvo potpisivanje i vrlo brzo imaćemo još jedno potpisivanje sa jednom belgijskom kompanijom koja će takođe ući u jedan prazan prostor – dodao je gradonačelnik.
Predstavljajući italijansku kompaniju iz koje dolazi, Mirko de Ticio rekao je da se ona bavi preciznom mehanikom na CNC mašinama, a mašinski delovi koje oni proizvode koriste se u različitim sektorima, široka je upotreba, ali je bitno napomenuti da je automatizovana upotreba koja se koristi u medicini, poljoprivredi i drugim granama.
Ona je naveo da će za početak biti zaposleno dvadeset ljudi, da firma trenutno sarađuje sa italijanskim firmama, a u planu je i saradnja sa firmama i kompanijama u svetu.
– Kako nam se sada čini, veoma smo zadovoljni jer smo ovde u Zrenjaninu našli i ono što nam treba. Cilj nam je da sada zajedno sa radnicima i fakultetom rastemo i razvijamo se – rekao je di Ticio.
On je kazao da će proizvodnja uskoro početi, a u planu je da se do nove godine radi u punom kapacitetu. U opremu koja će biti postavljena u pogonima biće uloženo oko dva miliona evra.
Dragica Radosav, dekanka Tehničkog fakulteta, kazala je da je i ovaj sporazum od velikog značaja za tu visokoškolsku ustanovu i za svaki studijski odsek.
– Ovim praktično dajemo najveći zalet mašinskom inženjerstvu. Već su započeti razgovori sa menadžmentom firme, a izabrani studenti na master studijama bi trebalo mesec dana da idu na obuku u direkciju kompanije, blizu Rima, gde će se praktično obučiti za budući rad u Zrenjaninu – kazala je ona tokom današnje svečanosti potpisivanja sporazuma u Gradskoj kući.
U ime preduzeća “Penfarm” ugovor o zakupu poslovnog prostora potpisao je direktor Branislav Jovanov.

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...