26.9 C
Zrenjanin
Wednesday, October 4, 2023
Naslovna Privreda Šesti italijanski investitor u našem gradu

Šesti italijanski investitor u našem gradu

U sali Gradskog veća potpisan je danas ugovor o zakupu poslovnog prostora između italijanske kompanije I.M.M. Ltd “Innovative mechanical milling – Ltd” i “Penfarma”, u industrijskoj zoni “Jugoistok”, kao i o sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji između te italijanske kompanije, Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i Grada Zrenjanina, a koji je potpisao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je ovo šesta italijanska kompanija koja dolazi u naš grad.
– Veoma smo zbog toga zadovoljni jer, očigledno, ovde je dobra poslovna klima, a naš grad dobro mesto za investitore i sve više je manjih i srednjih kompanija koje su zainteresovane za Zrenjanin. Mi pokušavamo da im ponudimo sve one objekte koji su ili zatvoreni iz nekih razloga, pogone starih fabrika, i tu nalazimo mesta za njih, naravno, prvenstveno promovišemo našu industrijsku zonu iz razloga što očekujemo da svaki će se svaki od njih koji dođe u neku halu, razvijati i želeti da napravi nov objekat u našim zonama koje su najbolje, ne samo u Srbiji, već i jugoistočnoj Evropi – rekao je gradonačelnik Janjić.
On je podsetio i na to da je nedavno potpisan ugovor od strane “Minela”, koji je u svoje prazne pogone primio takođe italijansku kompaniju.
– Ovo je drugo takvo potpisivanje i vrlo brzo imaćemo još jedno potpisivanje sa jednom belgijskom kompanijom koja će takođe ući u jedan prazan prostor – dodao je gradonačelnik.
Predstavljajući italijansku kompaniju iz koje dolazi, Mirko de Ticio rekao je da se ona bavi preciznom mehanikom na CNC mašinama, a mašinski delovi koje oni proizvode koriste se u različitim sektorima, široka je upotreba, ali je bitno napomenuti da je automatizovana upotreba koja se koristi u medicini, poljoprivredi i drugim granama.
Ona je naveo da će za početak biti zaposleno dvadeset ljudi, da firma trenutno sarađuje sa italijanskim firmama, a u planu je i saradnja sa firmama i kompanijama u svetu.
– Kako nam se sada čini, veoma smo zadovoljni jer smo ovde u Zrenjaninu našli i ono što nam treba. Cilj nam je da sada zajedno sa radnicima i fakultetom rastemo i razvijamo se – rekao je di Ticio.
On je kazao da će proizvodnja uskoro početi, a u planu je da se do nove godine radi u punom kapacitetu. U opremu koja će biti postavljena u pogonima biće uloženo oko dva miliona evra.
Dragica Radosav, dekanka Tehničkog fakulteta, kazala je da je i ovaj sporazum od velikog značaja za tu visokoškolsku ustanovu i za svaki studijski odsek.
– Ovim praktično dajemo najveći zalet mašinskom inženjerstvu. Već su započeti razgovori sa menadžmentom firme, a izabrani studenti na master studijama bi trebalo mesec dana da idu na obuku u direkciju kompanije, blizu Rima, gde će se praktično obučiti za budući rad u Zrenjaninu – kazala je ona tokom današnje svečanosti potpisivanja sporazuma u Gradskoj kući.
U ime preduzeća “Penfarm” ugovor o zakupu poslovnog prostora potpisao je direktor Branislav Jovanov.

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

SNS Zrenjanin donacijama članova i simpatizera obnavlja sportski teren i dečije igralište

Aktivisti Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin, Mesnog odbora Gradnulica protekle nedelje su realizovali akciju u okviru koje su u dodatno uredili sportski teren...

Zrenjaninska opozicija nastavlja svoju ofanzivu

Nedeljama unazad opozicione stranke i udruženja građana u Zrenjaninu pojačale su svoje aktivnosti zajedničkim nastupom,a nakon održavanja dvadeset protesta ''Protiv nasilja'' u gradu na...

JKP Vodovod i kanalizacija: POSLEDNjE OVOGODIŠNjE REDOVNO OČITAVANjE VODOMERA

Saopštenje JKP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin prenosimo u celosti. Poslednje ovogodišnje redovno očitavanje vodomera korisnika u Zrenjaninu će trajati do kraja oktobra, nakon čega će početi...

Judita Popović jedna od nagrađenih za građanski aktivizam organizacije CRTA

Povodom Međunarodnog dana demokratije, Crta je dodelila priznanja za građanski aktivizam “Hrabri glas” za 2023. godinu. Crta od 2018. godine dodeljuje priznanje “Hrabri glas” pojedincima i grupama koje se ističu...