14.8 C
Zrenjanin
Tuesday, May 24, 2022
Naslovna Politika i društvo Sertifikati za 21 polaznika eObuke SKGO ''Sprovođenje ZUP u lokalnoj samoupravi''

Sertifikati za 21 polaznika eObuke SKGO ”Sprovođenje ZUP u lokalnoj samoupravi”

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uručila je 29. avgusta u Beogradu sertifikate polaznicima eObuke “Sprovođenje Zakona o opštem upravnom postupku u lokalnoj samoupravi”. Obuku je sa uspehom završilo 1086 službenika iz 135 gradova i opština, koji se u okviru svog posla bave upravnim postupkom. Među njima je bio i 21 polaznik iz Gradske uprave Zrenjanin, a u njihovo ime sertifikate su preuzeli predstavnici Grada Zrenjanina i oni su im dodeljeni danas u Gradskoj kući.

Sertifikate su im, na prigodnoj svečanosti, uručili načelnica Gradske uprave Zrenjanin Jasmina Malinić i zamenik načelnice Miloš Korolija. Načelnica Malinić izrazila je tom prilikom uverenje da će ova obuka doprineti povećanju kapaciteta zrenjaninske lokalne uprave i poboljšanju efikasnosti njenog rada.

“Obuka je realizovana u periodu od 22. maja do 14. jula, a uspešno su je završili svi naši polaznici. Smatram da su ovakvom obukom još više ojačali naši kapaciteti što se tiče primene Zakona o opštem upravnom postupku i da ćemo moći brže i efikasnije da pružamo usluge građanima”, kazala je Jasmina Malinić.

Na svečanosti u Beogradu, 29. avgusta, predstavnicima gradova i opština obratili su se generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić, zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, viša savetnica za javnu upravu u Misiji OEBS u Srbiji Katrin Gabriel i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak koji je izjavio je da će eObukom Srbija sada “izaći još modernija i kvalitetnija”.

“Novi Zakon o opštem upravnom postupku postao je novi krvotok informacija, a svi mi zajedno, naročito vi na lokalnom nivou, ste upravo njegovi najvažniji delovi – kapilari i vene kojim će se informacije vezane za novi protok i način komunikacije između državnih organa, organa lokalne vlasti, privrede i građana unaprediti i zaživeti u punoj meri”, naveo je nekadašnji gradonačelnik Zrenjanina.

E-obuku je SKGO je organizovala u svojstvu partnera na projektu “Jačanje kapaciteta zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za sprovođenje Zakona o opštem upravnom postupku kroz elektronsku obuku”, koji je finansijski podržavala Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Preuzeto sa www.zrenjanin.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
68 %
1kmh
0 %
Mon
28 °
Tue
27 °
Wed
20 °
Thu
22 °
Fri
22 °

Popularne vesti

Čvarak fest – Još jedna odlična prilika za politiku?

Dok su građani u velikom broju hrlili ka Mužlji, prigradskom naselju Zrenjanina u potrazi za domaćim specijalitetima, pogotovo sveže ispečenim čvarcima, rakijom, sušenim mesom...

Građanski preokret: Podržavamo političke promene

Građanski preokret, nevladina organizacija iz Zrenjanina održala je sednicu skupštine  17.februara 20222, na kojoj je između ostalog izabrala i novo rukovodstvo. U saopštenju se navodi...

Čenta: Asfaltiranje ulica i stolarija za školu

U okviru programa kompanije NIS - Zajednici zajedno, jedan od projekata na teritoriji Grada Zrenjanina za koji su izdvojena sredstva u 2021. godini realizuje...

Festival Čvaraka i domaće rakije po deseti put za vikend u Mužlji

Jubilarni, deseti po redu, “Festival čvaraka” biće održan u subotu 19. februara na stadionu “Lehela” u Mužlji kraj Zrenjanina. -Želimo da posetiocima predstavimo seoski i...