19.1 C
Zrenjanin
Friday, June 5, 2020
Naslovna Politika i društvo Sednica Skupštine grada:šire industrijsku zonu, menjaju poslovnik....

Sednica Skupštine grada:šire industrijsku zonu, menjaju poslovnik….

Odbornici Skupštine grada na današnjem, 12. zasedanju u ovom sazivu, doneli su odluke o izradi plana detaljne regulacije radne zone “Jugoistok – Ečka 2” u Zrenjaninu, na osnovu kojih se ta zona širi na novih 550 hektara površine namenjene investitorima. Zona je podeljena na četiri podzone različite veličine, A, B, C i D, i biće predmet donošenja daljih planskih dokumenata. Ovim odlukama Grad Zrenjanin postaje sigurno lokalna samouprava u Srbiji s najvećom površinom spremnom za ponudu i udovoljavanje svim zahtevima investitora – od onih s potrebama za manjom parcelom, do najvećih, koji mogu da traže i parcele od više desetina hektara.
Komentarišući tu odluku, zamenik gradonačelnika Saša Santovac je rekao da se Grad u ovom trenutku opredelio da uđe u planove detaljne regulacije na površini od 550 hektara, kako bi spremno dočekao investitore s kojima se pregovara na državnom nivou.
“Ovim se stvara mogućnost za izgradnju neophodne infrastrukture na tom prostoru, što planiramo već za narednu godinu, jer već postoje potencijalni investitori koji bi želeli da ulažu u našu industrijsku zonu. Činjenica je da jedan broj zainteresovanih dolazi iz pregovora sa Vladom Srbije, što je nagovestio i predsednik Republike, a postoje i oni koji direktno vode razgovore s gradom Zrenjaninom. Ako država uspe da obezbedi tako velikog investitora i dogovori se o njegovom ulaganju u Zrenjanin, mi ćemo biti spremni. Kao što se Republika Srbija bori da privuče investitore u konkurenciji drugih država, tako se i mi borimo sa drugim gradovima u zemlji kako bi investitore doveli baš u naše industrijske zone”, naglasio je Santovac.
ezi s tim, pred Skupštinom se nalazi i Predlog Zaključka u vezi obavezivanja grada Zrenjanina da će u slučaju da bude doneto pravosnažno rešenje o vraćanju (restituciji) zemljišta u javnoj svojini Grada na određenom zemljištu u okviru radne zone obeštetiti vlasnika takve imovine umesto vraćanja predmetnog zemljišta.

Oliver Mitrović predsedava sednicom kojoj je na početku prisustvovao 61 odbornik. Rasprava o dnevnom redu trajala je nešto kraće od sat vremena, da bi potom počelo odlučivanje po 48 tačaka, koliko je planirano da ih danas bude. Usvojeni su predlozi Odluke o dopuni Statuta grada Zrenjanina, na osnovu koje je previđeno da Gradonačelnik obrazuje Savet za razvoj grada Zrenjanina, kao stalno radno telo, u cilju stvaranja povoljnih uslova za sadržajan i skladan razvoj i unapređenje grada Zrenjanina, zatim Odluke o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine grada Zrenjanina, Odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Zrenjanina, kao i Odluke o izmeni Odluke o održavanju komunalne higijene.
Među odlukama koje se tiču razvoja gradske infrastrukture našao se i Predlog Odluke o donošenju Izmena i dopuna Plana generalne regulacije ”Berbersko Bolnica” u Zrenjaninu.

Većinom glasova Skupština je usvojila i Predlog Odluke o ekonomskom osnaživanju žena u gradu Zrenjaninu, Predlog Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za organizacione oblike u sistemu grada Zrenjanina za 2017. godinu, kao i nekoliko odluka o otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini grada Zrenjanina. Između ostalog, deo poslovnog prostora u Gimnazijskoj ulici 24 (bivša ambulanta), otuđen je u korist preduzeća “Eko Maber inženjering” iz Pančeva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,395FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
315PratilacaZaprati
Zrenjanin
scattered clouds
19.1 ° C
24 °
14.4 °
35 %
2.6kmh
25 %
Tue
17 °
Wed
24 °
Thu
27 °
Fri
28 °
Sat
16 °

Popularne vesti

CINS: Na izbornim listama vlasti i opozicije ljudi koji su kršili zakon

Na deset izbornih lista koje su proglašene do 25. maja nalazi se bar po jedan političar koji je prekršio Zakon o Agenciji za borbu...

”U prah i pepeo” – Diploma, zvanje i uspesi profesorke Ene Nedić

Profesorka srpskog jezika Ena Nedić zapalila je svoju diplomu ispred zgrade Narodne skupštine, kako je rekla - u znak protesta što mladi i školovani...

U Demokratskoj stranci ”tuča oko pečata”

Nije tajna da je vladajuća stranka (SNS) i njen predsednik (Vučić A.) godinama radila na rasturanju Demokratske stranke i opozicije uopšte, i to vrlo...

Zrenjanin: Zeleni traže da se reši problem Bagljaškog kanala

Zelena stranka iz Zrenjanina se obratila javnosti saopštenjem u kojem traže od gradske vlasti da ''hitno krene u rešavanje problema sa Bagljaškim kanalom''. Bagljaški...