8.7 C
Zrenjanin
Tuesday, December 5, 2023
Naslovna Hronika Sazovite Skupštinu Zrenjanina i recite građanima istinu: ''Dosta je bilo'' apeluje na...

Sazovite Skupštinu Zrenjanina i recite građanima istinu: ”Dosta je bilo” apeluje na gradsku vlast

Imajući u vidu nedavna hapšenja vezana za fabriku vode pokret Dosta je bilo traži od vladajuće većine da hitno sazove vanrednu sednicu Skupštine grada na kojoj će biti razmatrana novonastala situacija i na kojoj će se doneti odluka o raskidu ugovora za uslugu prečišćavanja vode. 

Smatramo da je u ovim okolnostima neophodno sazvati sednicu kako bi javnost tj. svi građani Zrenjanina konačno saznali istinu o prečistaču, ali i o trenutnim dešavanjima i neizvesnosti ugovorenog posla, rečeno je u pokretu Dosta je bilo. 

U najmanju ruku održavanje ovakve jedne sednice je neophodno kako bi nadležni odgovorili na mnogobrojna pitanja koje je pokret Dosta je bilo, u svoje i u ime svih građana Zrenjanina, od samog početka izgradnje fabrike vode postavljao ukazujući na nelogičnosti u samom postupku i na neistine, laži i sukobe sa zakonom, rekli su u Dosta je bilo, i dodali ”Podsećamo vladajuću većinu da je problem neispravne vode problem svih nas koji u Zrenjaninu živimo. Smatramo da je zaista dosta bilo igranja sa zdravljem ljudi i lažnim obećanjima da će “ispravna voda uskoro poteći”. 

Pokret Dosta je bilo je od samog početka insistirao da rezultati ispitivanja vode budu javni. Nejasno je kako sada ti rezultati mogu da budu dostupni javnosti, a pre dve godine nisu mogli. Oni nedvosmisleno pokazuju da li postrojenje radi ili ne. 

Sudbina fabrike vode je krajnje neizvesna, a u nju je uložen ogroman novac poreskih obveznika. Uvereni smo da je raskid ugovora jedino razumno rešenje u ovom trenutku. Zbog toga još jednom od SNS-a i stranaka koje sa njom čine većinu u Skupštini grada tražimo hitno sazivanje vanredne sednice, rečeno je u saopštenju. 

Kad već predstavnici vlasti ne smatraju da bi zbog svega što se godinama unazad dešavalo sa famoznom fabrikom vode trebalo da podnesu ostavke, ovo bi bio najmanji moralni čin koji bi trebalo da preduzmu, smatraju u pokretu Dosta je bilo.

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
58 %
6.1kmh
51 %
Fri
14 °
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
8 °

Popularne vesti

Zrenjaninska gradska vlast: Niz radova širom grada i po selima

Niz radova širom grada i u novembru: od trim-staza i saobraćajnica, preko obnove fasada i spomenika, energetske efikasnosti do kanalizacije u selima, glasi naslov...

Zrenjanin: Bespovratna sredstava za razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji...

Bodiroga potpisnik ProGlasa – Legenda iz Kleka nacionalno blago

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je jedan od najvećih srpskih košarkaša svih vremena, Dejan Bodiroga postao jedan od 150.000 potpisnika...

Roditelj u vezi sa ponudom hrane koja se nalazi u školama

Prenosimo mišljenje i predlog jednog roditelja čije dete pohađa jednu srednju školu. ''Kao roditelj jednog učenika prve godine srednje škole, želim da izrazim svoju zabrinutost...