0.6 C
Zrenjanin
Sunday, March 3, 2024
Naslovna Politika i društvo ''Samo Vojvođanski front Srbiju spasava'' smatraju iz LSV

”Samo Vojvođanski front Srbiju spasava” smatraju iz LSV

Pre brojnih odgovora na pitanje zašto Vojvođanski front, najpre podsećanje šta je on. Vojvođanski front je grupa političkih partija, organizacija i pojedinaca koja za cilj ima odbranu i zaštitu Vojvodine, njenih građana i dobara, rečeno je u saopštenju LSV.

Tokom svoje duge istorije, duže od dva veka, bez obzira u kojoj se državi nalazila, naša regija je imala autonomiju, veću ili manju. Najveću u nekadašnjoj velikoj državi, kada se beležio do sada njen najveći ekonomski i svaki drugi prosperitet, a najmanju autonomiju je imala od uvođenja demokratskih promena krajem XX veka, podsećaju zrenjaninski ligaši. Od tada pa sve do sada državni položaj i životna pitanja za njene stanovnike isključivo su zavisila od volje i nevolje beogradskih vlasti, uglavnom od nevolje, a tako je i dan danas. Zato Vojvođanski front.

Oni navode u svom saopštenju sledeće ”Najsvežiji primer – u periodu od poslednje 2-3 godine u Srbiji je izgrađeno više od 170 km auto puteva i još se grade. Odlično. U Vojvodini samo dvadesetak i to zbog potrebe ovih prethodnih. Ocena, nedovoljan, jedan. Pokazalo se da je beogradski režim uporni čuvar tradicije žitelja Vojvodine. Jer, kakvi su nam danas putevi preostaje nam da se po njima vozimo karucama, fijakerima, čezama, diližansama. Istina, pred svake izbore ovi na vlasti, kao i svi prethodni, su se setili Vojvodine. Pravi je ovih dana pljusak infrastrukturnih obećanja. Da ne budu samo obećanja. Zato Vojvođanski front.”

Kulturu poštovanja svoje države ili patriotizam su Vojvođani izražavali kroz izgradnju institucija i njihovo uvažavanje. Neoboriv dokaz za to je to što Vojvođani i dalje u najvećem procentu izmiruju svoje poreske obaveze prema državi. A sadašnji vlastodržac potpuno ignoriše institucije i sam odlučuje o svim važnim pitanjima. Krajnje je vreme za Vojvođanski front, rečeno je u saopštenju.

Takođe dodali su ”Vekovima Vojvodina ima svoju teritoriju. Jedino su je fašisti ugrozili. Vojvodina ima svoj većinski narod i nacionalne zajednice koliko verovatno nijedna evropska regija. Sve to predstavlja veliko bogatstvo, mnoštvo jezika, kultura, tradicija i običaja. Da sve ovo ne bi bilo zbrisano unitarističkom beogradskom voljom neophodan je Vojvođanski front”. 

Vojvođanin nije nacionalna pripadnost. Opredeljenje za Vojvođanina ili Vojvođanku je način da se odbrane tekovine antifašizma, pravde, afirmiše rad i poštenje. Rešenje nudi Vojvođanski front, objasnili su u Ligi.

Da bi žitelji Vojvodine ostajali ovde, pogotovo mladi, uz posao i dostojne plate, dovoljne za pristojan život, potreban je veliki trud. Ništa manje posla ne predstoji da se položaj poljoprivrednika, ako ne izjednači, a ono znatno približi paorima iz Evropske unije. Vojvođanski front neće sebe štedeti, deo je programa ovog pokreta.

Takođe u Logi socijaldemokrata Vojvodine stava su: ”Ulazak u evropsku zajednicu država i naroda je cilj. Standardi Evropske unije se ne dostižu otvaranjem pregovaračkih poglavlja, već obrnuto izvođenjem promena i reformi i njihovim zatvaranjem. A kako ovi na vlasti misle da zatvore, recimo, poglavlje o pravosuđu pored toliko korupcionaških afera, pljački narodnih para, nepoštovanja zakona. Da bi svi bili jednaki pred zakonima, Vojvođanski front0”.

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...