22.8 C
Zrenjanin
Friday, July 19, 2024
Naslovna Politika i društvo Rezultat internet ankete. Ko je ''jači'' u Zrenjaninu, jedan od 5 ili...

Rezultat internet ankete. Ko je ”jači” u Zrenjaninu, jedan od 5 ili jedan od 300 miliona?

Kao i obično kada su u pitanju ankete koje nam daju priliku da isključivo odgovorimo sa da ili ne, tako reći da izaberemo između dva suprotna pola, a tim prostim odgovori nas svrstaju kojoj političkoj opciji pripadamo, konačan rezultat uvek je isti, duboka podeljenost u društvu.

Od 193 anketranih, što možete proveriti na našoj FB stranici Z1info 59% ili 114 anketiranih je odgovorilo da se smatra delom pokreta-protesta ”jedan od 5 miliona”. Protesti traju već 9 nedelja na ulicama Beograda ali od skora i drugih gradova u Srbiji. Razloge za protest ne treba da ponavljamo, medijski stupci su puni tih dešavanja.

Sa druge strane dolazak Putina u posetu Srbiji odredio je pa da parola ”jedan od 300 miliona” preovlada na ”mitingu” održanom pre destak dana, logično nastala kao pandan gorepomenutoj paroli.  Na taj protest uglavnom su se pojavili pripadnici i simpatizeri vladajućih partija. Organizovano i iz svih delova Srbije. Za tu opciju ukupno je glasalo 41% ili 79 anketiranih.

Možda nelogični rezultati ankete, bar što se tiče prethodna tri kruga izbornih radnji u Srbiji. Možda se nešto promenilo u međuvremenu u biračkom telu, iako ova anketa ne može biti relevantan odgovor na raspoloženje biračkog tela, ali se ne može ni ignorisati kao trend kretanja biračkog tela.

Rezultati ove ankete više mogu dati odgovor na to: ko je snažnije zainteresovan za javno delovanje i koja grupacija je energičnija u borbi na političkom nebu Zrenjanina. Pored toga dobili smo još jedan odgovor: kada se spoje stranački aktivni opozicioni i oni građansko orjentisani opoziciono nastrojeni, dobijamo rezultat, tj. većinu, rezultat koji bi trebalo da zabrine sadašnju vlast, koja je po svemu sudeći uljuljkana a mobilisanost njihovih simpatizera i članstva je nekako splasla?

Zahvaljujemo svima na učešću, predložite nam pitanja za sledeću anketu, bez obzira na temu, svaka je vredna ako mislite da je zanimljiva za građane Zrenjanina.

 

R:V

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...