Potrebno je:
- 500 g mlevenog mesa (mešano)
- 2 glavice crnog luka
- 2 jajeta
- 1 kriška hleba (sredina)
- kašičica senfa
- malo soli
- malo bibera
- malo aleve paprike po želji
- seckani peršun
- 450 g šampinjona (može iz konzerve)
- 150 g suve slanine tanko sečene
- prezle
- malo ulja
Priprema
Mleveno meso, jaja, seckani luk, hleb dobro umešiti da se masa sjedini, zatim dodati senf, peršun i začine i još jednom dobro promešati.
Spremiti foliju i na nju posuti prezle da se masa ne bi zalepila, zatim masu rasporediti oko 3 cm debljine u obliku četvrtaste kore.
Ugrejati ulje i propržiti pečurke, kad su gotove dodati dve kašike prezli i malo soli. Zatim pečurke poređati preko mase sa jedne strane po dužini i polako pomocu folije uviti u rolat.
Gotov rolat uviti u suvu slaninu, kriška do kriske da bi se prekrio ceo. Rernu ugrejati na 200 stepeni i peći rolat oko 45 minuta ako je potrebno i malo duže (bitno je da se neosuši previse).
Pečeni rolat možete služiti uz krompir pire, testenini ili neki omiljeni prilog. Prijatno.