26.9 C
Zrenjanin
Wednesday, September 27, 2023
Naslovna Politika i društvo Прва страна медаље - Градоначелник и сарадници представили резиме 32. ''Дана пива''...

Прва страна медаље – Градоначелник и сарадници представили резиме 32. ”Дана пива” – задржан висок ниво програма и посећености

У зрењанинскоj Градскоj кући данас jе одржана завршна конференциjа за новинаре, на коjоj су сумирани резултати и промовисан филм о догађаjима током 32. манифестациjе “Дани пива”. Присутнима су се обратили градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, помоћник директора Туристичке организациjе града Зрењанина Сања Петровић и ПР “Дана пива” Jадранка Jанковић Нешић. Конференциjи су присуствовали и заменик градоначелника Саша Сантовац,помоћници Жељка МилошевићДушко Радишић и Симо Салапура и броjни представници зрењанинских медиjа.

“Читав низ различитих догађаjа на 15 локациjа, са преко хиљаду учесника, за све генерациjе, и остварен наjвиши ниво безбедности, без иjедног већег инцидента, изузетан jе резултат наше манифестациjе. Нажалост, нисмо успели да оборимо рекорд што се тиче посете, ниjе нас време послужило, али смо ипак неке рекорде оборили. Петак jе био фантастичан, по процени полициjе више од сто хиљада људи jе било у граду, очекивали смо бар толико и у суботу, али време нисмо успели да наручимо. Манифестациjу jе током седам дана посетило неких 400.000 људи, што сматрам сjаjном посетом коjа оправдава све наше напоре да “Дани пива” буду међу три наjвеће туристичке манифестациjе у Србиjи”, казао jе градоначелник и захвалио се Полициjскоj управи Зрењанин, људима коjи су радили на обезбеђењу и организациjи догађаjа и концерата, jавним градским службама, на добро одрађеном послу.
“Лично сам веома задовољан како jе све протекло, смештаjни капацитети су били пребукирани, много jе гостиjу било и из иностранства и мислим да jе ово наjбољи показатељ нашим предузетницима где треба да улажу, jер очигледно jе да Зрењанину недостаjу смештаjни капацитети, не само када су “Дани пива”, већ jе проблема са смештаjем гостиjу било током целог лета”, рекао jе Чедомир Jањић.
Он jе подсетио и на нове садржаjе на “Данима пива”, посебно се осврнувши на презентациjу градова из Мађарске на Тргу слободе и међународни стручни симпозиjум о пиварству. Први финансиjски ефекти манифестациjе, по његовим речима, такође су веома повољни.
“Само од закупа штандова остварени су приходи од 11,6 милиона динара, што jе веома озбиљан приход и од ког су покривени трошкови свих извођача на манифестациjи. Очекуjемо индиректне приходе и од ПДВ-а, имамо и неке процене економских стручњака да jе преко 4 милиона евра ушло у град, односно да jе толика потрошња остварена током манифестациjе, што jе такође сjаjно. Претпостављам да су задовољни и закупци и они коjи се баве различитим врстама услуга”, напоменуо jе градоначелник, подсетивши да jе овакав концепт “Дана пива” направљен пре три године, те да ће се он даље унапређивати, о чему се размишља већ за наредне, 33. “Дане пива”.
Помоћник директора Туристичке организациjе града Зрењанина Сања Петровић подсетила jе да jедан од рекорда оборен на концерту Зрењанинске филхармониjе, када jе, по неким проценама, на Тргу слободе било око 20 хиљада људи, док jе концерту “Биjелог дугмета” присуствовало 54 хиљаде људи.
“Ниjе то ни наjважниjе, већ да смо ми успели да, своjом гостопримљивошћу, гостољубивошћу и срдачношћу, пошаљемо из града jако лепу слику, да су наши гости понели наjлепше утиске и то ће у наредном периоду сигурно бити покретач и неких будућих долазака туриста у наш град. Програм смо конципирали тако да задовољи све критериjуме, различите циљне групе и све старосне структуре и управо jе то оно што разликуjе “Дане пива” од свих других манифестациjа у нашоj земљи”, истакла jе Петровићева.
Током данашње конференциjе за новинаре приказан jе и десетоминутни филм посвећен 32. “Данима пива”, урађен у продукциjи зрењанинске куће “Дигитал Стаjл”.
Преузето са www.zrenjanin.rs
Oвај текст је само део свеобухватне анализе 32. манифестације Дани пива, коју ћемо наставити да покривамо у наредним данима у разговору са организаторима, угоститељима и грађанима.
До тада молимо Вас да попуните кратку анкету на првој страни нашег сајта www.z1info.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...