2.1 C
Zrenjanin
Thursday, February 25, 2021
Naslovna Politika i društvo Прва страна медаље - Градоначелник и сарадници представили резиме 32. ''Дана пива''...

Прва страна медаље – Градоначелник и сарадници представили резиме 32. ”Дана пива” – задржан висок ниво програма и посећености

У зрењанинскоj Градскоj кући данас jе одржана завршна конференциjа за новинаре, на коjоj су сумирани резултати и промовисан филм о догађаjима током 32. манифестациjе “Дани пива”. Присутнима су се обратили градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, помоћник директора Туристичке организациjе града Зрењанина Сања Петровић и ПР “Дана пива” Jадранка Jанковић Нешић. Конференциjи су присуствовали и заменик градоначелника Саша Сантовац,помоћници Жељка МилошевићДушко Радишић и Симо Салапура и броjни представници зрењанинских медиjа.

“Читав низ различитих догађаjа на 15 локациjа, са преко хиљаду учесника, за све генерациjе, и остварен наjвиши ниво безбедности, без иjедног већег инцидента, изузетан jе резултат наше манифестациjе. Нажалост, нисмо успели да оборимо рекорд што се тиче посете, ниjе нас време послужило, али смо ипак неке рекорде оборили. Петак jе био фантастичан, по процени полициjе више од сто хиљада људи jе било у граду, очекивали смо бар толико и у суботу, али време нисмо успели да наручимо. Манифестациjу jе током седам дана посетило неких 400.000 људи, што сматрам сjаjном посетом коjа оправдава све наше напоре да “Дани пива” буду међу три наjвеће туристичке манифестациjе у Србиjи”, казао jе градоначелник и захвалио се Полициjскоj управи Зрењанин, људима коjи су радили на обезбеђењу и организациjи догађаjа и концерата, jавним градским службама, на добро одрађеном послу.
“Лично сам веома задовољан како jе све протекло, смештаjни капацитети су били пребукирани, много jе гостиjу било и из иностранства и мислим да jе ово наjбољи показатељ нашим предузетницима где треба да улажу, jер очигледно jе да Зрењанину недостаjу смештаjни капацитети, не само када су “Дани пива”, већ jе проблема са смештаjем гостиjу било током целог лета”, рекао jе Чедомир Jањић.
Он jе подсетио и на нове садржаjе на “Данима пива”, посебно се осврнувши на презентациjу градова из Мађарске на Тргу слободе и међународни стручни симпозиjум о пиварству. Први финансиjски ефекти манифестациjе, по његовим речима, такође су веома повољни.
“Само од закупа штандова остварени су приходи од 11,6 милиона динара, што jе веома озбиљан приход и од ког су покривени трошкови свих извођача на манифестациjи. Очекуjемо индиректне приходе и од ПДВ-а, имамо и неке процене економских стручњака да jе преко 4 милиона евра ушло у град, односно да jе толика потрошња остварена током манифестациjе, што jе такође сjаjно. Претпостављам да су задовољни и закупци и они коjи се баве различитим врстама услуга”, напоменуо jе градоначелник, подсетивши да jе овакав концепт “Дана пива” направљен пре три године, те да ће се он даље унапређивати, о чему се размишља већ за наредне, 33. “Дане пива”.
Помоћник директора Туристичке организациjе града Зрењанина Сања Петровић подсетила jе да jедан од рекорда оборен на концерту Зрењанинске филхармониjе, када jе, по неким проценама, на Тргу слободе било око 20 хиљада људи, док jе концерту “Биjелог дугмета” присуствовало 54 хиљаде људи.
“Ниjе то ни наjважниjе, већ да смо ми успели да, своjом гостопримљивошћу, гостољубивошћу и срдачношћу, пошаљемо из града jако лепу слику, да су наши гости понели наjлепше утиске и то ће у наредном периоду сигурно бити покретач и неких будућих долазака туриста у наш град. Програм смо конципирали тако да задовољи све критериjуме, различите циљне групе и све старосне структуре и управо jе то оно што разликуjе “Дане пива” од свих других манифестациjа у нашоj земљи”, истакла jе Петровићева.
Током данашње конференциjе за новинаре приказан jе и десетоминутни филм посвећен 32. “Данима пива”, урађен у продукциjи зрењанинске куће “Дигитал Стаjл”.
Преузето са www.zrenjanin.rs
Oвај текст је само део свеобухватне анализе 32. манифестације Дани пива, коју ћемо наставити да покривамо у наредним данима у разговору са организаторима, угоститељима и грађанима.
До тада молимо Вас да попуните кратку анкету на првој страни нашег сајта www.z1info.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
mist
2.1 ° C
3.3 °
1 °
100 %
2.6kmh
0 %
Sun
10 °
Mon
14 °
Tue
15 °
Wed
13 °
Thu
11 °

Popularne vesti

Objavljena trasa auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Ne i okvirna cena i ko ga plaća.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije oglasilo je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, saopšteno...

Održano ročište u postupku protiv KTV-a jer se nisu dezinfikovali na ulazu u Skupštinu

U Osnovnom tužilaštvu u Zrenjaninu održano je saslušanje svedoka u postupku protiv ekipe televizije "KTV" Zrenjanin Nakon što je uzeta izjava od pet svedoka, odlučeno...

Bez konačnog dogovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu

Predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije su završili prvu rundu pregovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu, ali konačan dogovor nije postignut,...

Pozivaju na diskusiju u vezi uticaja na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu

Gradski odbor ''Dosta je bilo'' Zrenjanin je pozvao građane da učestvuju u diskusiji: uticaj na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu: Poštovani sugrađani, u nedeljniku...