24.4 C
Zrenjanin
Sunday, May 19, 2024
Naslovna Politika i društvo Прва страна медаље - Градоначелник и сарадници представили резиме 32. ''Дана пива''...

Прва страна медаље – Градоначелник и сарадници представили резиме 32. ”Дана пива” – задржан висок ниво програма и посећености

У зрењанинскоj Градскоj кући данас jе одржана завршна конференциjа за новинаре, на коjоj су сумирани резултати и промовисан филм о догађаjима током 32. манифестациjе “Дани пива”. Присутнима су се обратили градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, помоћник директора Туристичке организациjе града Зрењанина Сања Петровић и ПР “Дана пива” Jадранка Jанковић Нешић. Конференциjи су присуствовали и заменик градоначелника Саша Сантовац,помоћници Жељка МилошевићДушко Радишић и Симо Салапура и броjни представници зрењанинских медиjа.

“Читав низ различитих догађаjа на 15 локациjа, са преко хиљаду учесника, за све генерациjе, и остварен наjвиши ниво безбедности, без иjедног већег инцидента, изузетан jе резултат наше манифестациjе. Нажалост, нисмо успели да оборимо рекорд што се тиче посете, ниjе нас време послужило, али смо ипак неке рекорде оборили. Петак jе био фантастичан, по процени полициjе више од сто хиљада људи jе било у граду, очекивали смо бар толико и у суботу, али време нисмо успели да наручимо. Манифестациjу jе током седам дана посетило неких 400.000 људи, што сматрам сjаjном посетом коjа оправдава све наше напоре да “Дани пива” буду међу три наjвеће туристичке манифестациjе у Србиjи”, казао jе градоначелник и захвалио се Полициjскоj управи Зрењанин, људима коjи су радили на обезбеђењу и организациjи догађаjа и концерата, jавним градским службама, на добро одрађеном послу.
“Лично сам веома задовољан како jе све протекло, смештаjни капацитети су били пребукирани, много jе гостиjу било и из иностранства и мислим да jе ово наjбољи показатељ нашим предузетницима где треба да улажу, jер очигледно jе да Зрењанину недостаjу смештаjни капацитети, не само када су “Дани пива”, већ jе проблема са смештаjем гостиjу било током целог лета”, рекао jе Чедомир Jањић.
Он jе подсетио и на нове садржаjе на “Данима пива”, посебно се осврнувши на презентациjу градова из Мађарске на Тргу слободе и међународни стручни симпозиjум о пиварству. Први финансиjски ефекти манифестациjе, по његовим речима, такође су веома повољни.
“Само од закупа штандова остварени су приходи од 11,6 милиона динара, што jе веома озбиљан приход и од ког су покривени трошкови свих извођача на манифестациjи. Очекуjемо индиректне приходе и од ПДВ-а, имамо и неке процене економских стручњака да jе преко 4 милиона евра ушло у град, односно да jе толика потрошња остварена током манифестациjе, што jе такође сjаjно. Претпостављам да су задовољни и закупци и они коjи се баве различитим врстама услуга”, напоменуо jе градоначелник, подсетивши да jе овакав концепт “Дана пива” направљен пре три године, те да ће се он даље унапређивати, о чему се размишља већ за наредне, 33. “Дане пива”.
Помоћник директора Туристичке организациjе града Зрењанина Сања Петровић подсетила jе да jедан од рекорда оборен на концерту Зрењанинске филхармониjе, када jе, по неким проценама, на Тргу слободе било око 20 хиљада људи, док jе концерту “Биjелог дугмета” присуствовало 54 хиљаде људи.
“Ниjе то ни наjважниjе, већ да смо ми успели да, своjом гостопримљивошћу, гостољубивошћу и срдачношћу, пошаљемо из града jако лепу слику, да су наши гости понели наjлепше утиске и то ће у наредном периоду сигурно бити покретач и неких будућих долазака туриста у наш град. Програм смо конципирали тако да задовољи све критериjуме, различите циљне групе и све старосне структуре и управо jе то оно што разликуjе “Дане пива” од свих других манифестациjа у нашоj земљи”, истакла jе Петровићева.
Током данашње конференциjе за новинаре приказан jе и десетоминутни филм посвећен 32. “Данима пива”, урађен у продукциjи зрењанинске куће “Дигитал Стаjл”.
Преузето са www.zrenjanin.rs
Oвај текст је само део свеобухватне анализе 32. манифестације Дани пива, коју ћемо наставити да покривамо у наредним данима у разговору са организаторима, угоститељима и грађанима.
До тада молимо Вас да попуните кратку анкету на првој страни нашег сајта www.z1info.rs
[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
few clouds
24.4 ° C
24.4 °
24 °
34 %
7.3kmh
22 %
Mon
24 °
Tue
25 °
Wed
25 °
Thu
23 °
Fri
25 °

Popularne vesti

Uništen bilbord koalicije “Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin” saopštili su iz ove grupacije

Koalicija "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" pozvala je zrenjaninsku policiju da u najkraćem mogućem roku otkrije osobe koje su uništile bilborde ove koalicije na uglu...

Krivična prijava protiv direktora Fabrike vode i JKP Vodovod i Kanalizacija

Protiv direktora preduzeća Pannonian Water d.o.o. Branislava Zeca, direktora Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin Predraga Bodiroge, i NN lica odgovornog u Gradskog upravi...

Povodom Međunarodnog dana porodice večeras je u Velikoj sali Gradske kuće održana tribina pod nazivom “Srce za porodicu”

Zrenjanin,rs piše da je povodom Međunarodnog dana porodice, koji se od 1994. godine obeležava svake godine 15. maja,  sinoć u Velikoj sali Gradske kuće...

Mogućnost pada pritiska u vodovodnoj mreži

U sredu 15. maja počeli su radovi na kompletnoj reparaciji vodotornja u Lazarevu, koji imaju za cilj da dodatno povećaju stabilnost vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu....