NA SVETSKI DAN VODA STIGLA SANITARNA DOZVOLA ZA FABRIKU VODE U ZRENJANINU
21. March 2019.
Jovo Bakić: Vlast i opozicija savršeno odgovaraju jedna drugoj, glumataju svi – N1
22. March 2019.

PROLEĆNA AKCIJA IZNOŠENjA KABASTOG OTPADA – MZ „DOLJA-CRNI SOR’’ 

Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada počela je u subotu 16.03.2019.godine i trajaće do 16. aprila 2019.g.. Organizuje se u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama.
Primarni cilj akcije jeste da se građani oslobode kabastog otpada u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i dr., a sekundarni cilj je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima. Prolećna akcija se sprovodi tako, što će u svakoj mesnoj zajednici biti po dva dana locirani kontejneri zapremine 5 m3 i prazniće se svakodnevno. Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada, mogu se obratiti “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad zapremine 5 m3 i da za tu uslugu plate po važećem cenovniku Preduzeća.

MESNA ZAJEDNICA DOLJA-CRNI SOR’’ 

Raspored kontejnera za 22.03. – 23.03.2019. godine:

  • Ugao Tomićeve ulice – Miletićeve
  • Ugao Dalmatinske ulice – Višnjićeve
  • Ugao Balkanske ulice – Čarnojevićeve
  • Ugao Miletićeve kod br. 18
  • Ugao Tomićeve – Birčaninove ulice

“Ovu priliku koristimo da apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih jer kamioni autosmećari koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasto otpad, pa isti ostaje pored kontejnera što dovodi do stvaranja mini divljih deponija, a samim se narušava izgled našeg grada” – rekli su iz JKP “Čistoća i zelenilo”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *