26.9 C
Zrenjanin
Wednesday, September 27, 2023
Naslovna Kultura i obrazovanje PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA -DO PETOG OKTOBRA 2017.

PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA -DO PETOG OKTOBRA 2017.

CIKLUS INDIJSKOG FILMACIKLUS INDIJSKOG FILMAU saradnji sa Ambasadom Republike Indije, Kulturni centar Zrenjanina svake srede i četvrtka do 28. septembra – prikazuje Ciklus indijskog filma. Filmovi se prikazuju u maloj sali od 21 sat. #Ulaz na projekcije je besplatan.#Filmovi indijske produkcije, na hindu jeziku, poznatiji kao Bolivudski filmovi sa sedištem u Mumbaju, u saveznoj državi Maharaštra ulaze u grupu najvećih svetskih filmskih produkcija. Publika će moći da pogleda neke od najkomercijalnijih i najznačajnijih filmova iz Bolivudske produkcije koji su kombinacija mjuzikla, komedije, melodrame i socijalno angažovanog filma.
RASPORED PROJEKCIJA:- SREDA, 27. SEPTEMBAR – FILM: „BRAT BADžRANGI“/BAJRANGI BHAIJAAN/BROTHER BAJRANGI/2015, 159’/;- ČETVRTAK, 28. SEPTEMBAR – FILM: „VEZIR“/WAZIR/2016, 104’/.

 

#FILM: «BRAT BADžRANGI»Režija: Kabir KhanUloge: Salman Khan, Harshaali Malhotra, Nawazuddin Siddiqui i dr.# Velikoduši čovek uzima mladu nemu devojčicu, Pakistanku, i vraća je u domovinu da bi je ponovo spojio sa porodicom.
https://www.youtube.com/watch?v=vyX4toD395U
#FILM: „VEZIR“Režija: Bejoy NambirUloge: Amitabh Bachchan, Farhan Akhtar, Aditi Rao Hydari i dr. #Fimska priča nastala po kriminalističkom trileru o dva neobična prijatelja, šahisti vezanom za invalidska kolica i oficiru za borbu protiv terorizma koji su postali deo šire zavere…

 

 

 

 

UTORAK, 26. SEPTEMBAR#TRIBINATribina – „Posledice propasti Agrokora na privredu Srbije“ biće održana u utorak, 26. septembra sa početkom u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Uvodničar je Živan Lazić, novinar. Moderator tribine je Miroslav Samardžić.

 

SUBOTA, 30. SEPTEMBAR#DAN ISTITUTA KONFUCIJEPovodom Dana instituta Konfucije u subotu, 30. septembra u Kulturnom centru Zrenjanina biće otvorena izložba – „Vreme upisano u slikama: stare kineske razglednice“ i prikazan film – „Veliki hipnotičar“. #Izložbena postavka otvorena je od 19 a film se emituje od 20 čaova. Program organizuju: Institut Konfucije/Beograd i Kulturni centar Zrenjanina. #Ulaz na program je besplatan.

 

PONEDELjAK, 2. OKTOBAR#IZLOŽBA: „GRAD U ARHITEKTURI/ARHITEKTURA U GRADU – 18/17 – BEČEKEREK/PETROVGRAD/ZRENjANINKulturni centar Zrenjanina je proletos konkurisao kod Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, projektom „Grad u arhitekturi|Arhitektura u gradu – 18|17 – Bečkerek|Petrovgrad|Zrenjanin“, koji je prvobitno bio zamišljn tako da obuhvata postavku izložbe, izradu publikacije i organizaciju tribine. Sredstva su, u prvoj fazi projekta, odobrena za postavku izložbe fotografija, čije je otvaranje predviđeno za 2. oktobar, Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu, u Kulturnom centru Zrenjanina u 20 časova. #Inspiracija za projekat nastala je na temi Bijenala arhitekture u Veneciji 2014 – Fundamenti, koja se sastojala iz tri dela. U prvom, apsorbovanje modernosti, 66 zemalja podelilo je jednu temu: istoriju svoje modernosti od 1914. do 2014. Istorija modernosti je, takođe, zainteresovala i jednog od kustosa Muzeja moderne umetnosti (MoMA) u Njujorku, Vladimira Kulića, koji je za 2018.  najavio izložbu Modernism In-Between: The Mediatory Architectures of Socialist Yugoslavia, kojom će odati poštu jugoslovenskom modernizmu. Iz ove teme nastala je ideja da na svom, potpuno lokalnom,  perifernom i malom  prostoru, probamo da identifikujemo modernost, a noseći se idejom Bijenala – Upijanje savremenosti 1914-2014, otkrijemo   modernu arhitekturu, identitet arhitekture, kao  i nas samih u toj modernosti. Pozivajući se na godine 18/17 (1918-2017.), kroz asocijacije na Bijenale (14/14), predočena je i civilizacijska dilema o uticaju modernosti na razvoj društva i arhitekture. Od arhitekture arh. Đorđa Tabakovića i arh. Dragiše Brašovana, do arhitektonskog izraza „AGM“ grupe na čelu sa arh. Marjanom Đulincem, stvara  se utisak da, bez obzira na lokalnost, malu sredinu ili periferni položaj u odnosu na velike centre, arhitektura grada nije ostala  imuna, ali i neopredeljena za moderno. Takođe, utisak je da je prepoznavanje vrednosti modernog bilo veoma značajno radi stvaranja sopstvenog identiteta, koliko god modernost imala internacionalni karakter. Postavka podrazumeva fotografije objekata, autora Jovana Njegovića Drndaka,  koje su kao značajne mapirale i stručno obradile dipl. inž. arh. Jelka Đorđević i istoričarka umetnosti, Vesna Karavida. Dizajn izložbe je uradila Danka Ječmenica, a menadžer projekta je Sandra Banjanin, urednica pograma vizuelne umetnosti Kulturnog centra Zrenjanina. Pokrovitelji izložbe su: Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grad Zrenjanin.

 

 

UTORAK, 3. OKTOBAR#TRIBINAU utorak, 3. oktobra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina – «Zaštićena područja prirode na teritoriji grada Zrenjanina». Uvodničar je mr Dejan Jovanov, direktor Ustanove «Rezervati prirode» a moderator je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova.

 

ČETVRTAK, 5. OKTOBAR#DEČJA NEDELjA#BALETSKI PROGRAMPovodom Dečje nedelje na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće ozveden baletski program. Učestvuju: Baletska škola „Dimitrije Parlić“/odeljenje Zrenjanin i studio „Delfina“. Program počinje u 16 časova. #Ulaz je besplatan.
Organizaor zadržava pravo izmene programa.

Dobro došli!

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...