0.6 C
Zrenjanin
Sunday, March 3, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA DO 28. DECEMBRA 2017.

PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA DO 28. DECEMBRA 2017.

#LIKOVNI SALOA 30X30
#Otvoren do kraja decembra
U Kulturnom centru Zrenjanina do kraja decembra otvaren je Likovni salona 30X30 – izložba radova najuspešnijih učesnika Likovnog konkursa 30 sa 30, #Na ovogodišnji konkurs prijavilo se 240 autora. U okviru izložbene postavke izloženo je 153 rada.

SREDA, 20. I ČETVRTAK, 21. DECEMBAR
#CIKLUS FILMOVA HEMFRIJA BOGARTA
FILM: „DUBOKI SAN“
U sredu, 20. i četvrtak, 21. decembra u okviru Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta, emituje se film: „Duboki san“/The Big Sleep (1946). Amreički film koji je režirao Hauard Hoks. Film je zasnovan na istoimenom romanu Rejmonda Čendlera. Glavne uloge: Hemfri Bogart i Loren Bekol. To je film o procesu krivične istrage, i film i roman se smatraju klasikom. #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. #Ulaz je besplatan.

PETAK, 22. DECEMBAR
#PRAZNIČNE HORSKE ČAROLIJE
NOVOGODIŠNjI HUMANITARNI KONCERT HORSKOG FESTIVALA „SLOBODAN
BURSAĆ″
U Baroknoj sali Gradske kuće u petak 22. decembra od 19 časova biće održan humanitarni koncert „Praznične horske čarolije”.
U okviru programa će nastupiti:
– Gradski dečiji hor Kulturnog centra (dirigent Senka Milisavljević)
– Združeni horovi „Sanjalice”, „Volimo solfeđo mi” i „Muzika u boji” – dirigenti Sanja
Popović i Tanja Ivanica
– Dečiji hor muzičkog centra „Supernova” (dirigent Marko Pejčić)

Ulaznica za ovaj koncert su slatkiši i slane grickalice, od kojih će biti napravljeni
paketići koji će biti uručeni Dečijem odeljenju gradske bolnice „Đorđe Joanović”. Prilikom
dodele paketića će «Cekom» – Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju, izvesti
novogodišnju predstavu za decu na odeljenju. Ovo će
ujedno biti i prvi promotivni koncert za peti Horski festival „Slobodan Bursać”, koji će se
održati 2018. godine.

Organizatori koncerta su KulturKick Creative Productions i Kulturni centar
Zrenjanina, u saradnji sa mladima iz Cekoma – Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju uz podršku Kompanije Gomex.

PONEDELjAK, 25. DECEMBAR
#KONCERT – TRIO APERTO
VEČE DOMAĆIH KOMPOZITORA
U ponedeljak, 25. decembra u Baroknoj sali Gradske kuće biće održano muzičko veče pod nazivom – „Veče domaće muzike“. Natupa Trio Aperto.
#Koncert počinje u 17 časova. Ulaz je besplatan.

TRIO APERTO
#Nestardandni trio „ Aperto“ započeo je sa radom krajem 2015. godine u Beogradu. Jedan od glavnih motiva za nastajanje trija je zajednički snažan afinitet za muzičkim izražavanjem
kroz savremeni tonski i emocionalni slog prisutan u delima savremenih srpskih kompozitora. Arhiva i budućnost srpskog savremenog muzičkog stvaralaštva stoji na najvišoj lestvici evropskog stvaralačkog kvaliteta. Iz tog razloga želimo da muziku domaćih kompozitora približimo što širem auditorijumu. Trio „ Aperto“ želi da ostvari saradnju sa svim eminentnim kompozitorima i izvođačima naše zemlje. Tako, ovog puta, gost koncerta će nam biti proslavljena violinistkinja Madlen Stokić – Vasiljević, docent na FMU u Beogradu. Takođe, članovi trija su stalno zaposleni u Muzičkoj školi „ Mokranjac“, gde postižu značajne rezultate na polju pedagogije i u radu sa talentovanom decom kroz osnovno i srednje obrazovanje.

PROGRAM KONCERTA

D. Despić Tri melodije za obou i klavir
Sičilijana, op. 21a- Andantino cantabile
Menuet, op. 18a- Allegretto grazioso
Pasakalja, op. 52- Andante funebre

Humoristične etide za klavir, op. 26
Allegro
Allegretto
Poco allegretto
Allegro non troppo
Presto
Allegretto
Allegro assai

Lamentozo za dve violine i klavir op. 114

D. Radić Sonatina za flautu ( violinu), obou i klavir
Allegro
Lento
Allegretto
Allegro con brio

M. Stojadinović
– Milić „A la tango“ za obou, violinu i klavir

Milan Janković je završio instrumentalni odsek- oboa u Muzičkoj školi „ Josip Slavenski“. Diplomirao je sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavanje je nastavio u Norveškoj gde završava magistarske studije. Nakon toga odlazi u Japan gde je angažovan u kamernom sastavu „ Etranger“. Bio je član različitih orkestara, između ostalog Beogradske filharmonije, Ansambla pozorišta Madlenijanum, Umetničkog ansambla Stanislav Binički.

Vladimir Vasiljević je diplomirao violinu u Pragu, u klasi prof. Jiržija Tomašeka. Bio je angažovan kao koncertmajstor kamernog orkestra Comenius orchestra i stalni član kamernog orkestra Virtuosi di Praga. Karijeru kamernog i orkestarskog muzičara nastavlja kao stalni član BGO Dušan Skovran, Kraljevskih gudača Svetog Đorđa, Beogradskog gudačkog kvarteta, kao i gudačkog kvarteta Mokranjac. Sa ovim ansamblima je ostvario niz uspešnih koncerata, radio i televizijskih snimaka i gostovanja na festivalima u Srbiji, Grčkoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Češkoj, Nemačkoj, Norveškoj i drugim zemljama. Član je UMUS-a, i predsednik je udruženja Mokranjac u čijoj organizaciji su ostvarene zapažene manifestacije iz različitih oblasti muzičkog stvaralaštva.

Mirjana Vujović je završila Muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Zemunu, u klasi prof. Vesne Martinovski. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Jokut Mihailović, a magistrirala u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Nastupala je kao solista sa Vojvođanskom filharmonijom. Održala je veći broj koncerata kao solista i kamerni muzičar u Beogradu.

Madlen Stokić- Vasiljević je diplomirala i magistrirala na FMU u klasi prof. Dejana Mihailovića. Kao solista je nastupala sa simfonijskim orkestrima RTS, Vojske Srbije S. Binički kao i kamernim orkestrima Muzičke omladine, Majstori gudači, BGO Dušan Skovran i Kraljevski gudači SV. Đorđa. Ostvarila je brojne resitale sa delima za violinu i klavir sa mr. Istrom Pečvari. Bila je dugogodišnji stalni član BGO Dušan Skovran, sa kojim je učestvovala na koncertima i turnejama širom Evrope i Azije. Nastupala je i kao koncertmajstor KO Majstori gudači i Kraljevski gudači Sv. Đorđa. U saradnji sa pijanistkinjom Majom Mihić je snimila kompakt disk sa delima Ljubice Marić i Vasilija Mokranjca, koji je prezentovan u neformalnom delu programa Venecijanskog bijenala.

SREDA, 27. I ČETVRTAK, 28. DECEMBAR
#CIKLUS FILMOVA HEMFRIJA BOGARTA
FILM: „BLAGO SIJERA MADRE“
U sredu, 27. i četvrtak, 28. decembra u okviru Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta, emituje se film: „Blago Sijera Madre“/The Treasure of the Siwrra madre (1948, 126′). Režiser filma je Džon Hjuston. Pored Bogarta igraju Valter Hjuston, Tim Holt i dr. Film je zasnovan na romanu B. Travena iz 1927. U kom se dva američka pljačkaša u Meksiku pridružuju veteranu, da bi pronašli blago. Džon Hjuston je osvojio Oskara za najbolju režiju i najbolji originalni scenario a Valter Hjuston – za najbolju mušku ulogu. #Film je na listi 250 najboljih filmova svih vremena. #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. #Ulaz je besplatan.

Organizator zadržava pravo izmene programa.

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...