22.8 C
Zrenjanin
Tuesday, July 16, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA DO 23. NOVEMBRA 2017.

PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA DO 23. NOVEMBRA 2017.

#IZLOŽBA FOTO KLUBA CD13
Godišnja izložba Foto kluba CD13 biće otvorena je u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina do 23. novembra.

SREDA, 15. I ČETVRTAK, 16. NOVEMBAR
#FILM: „POLOŽI MATURU PEVAJUĆI“
U sredu, 15. i četvrtak, 16. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma/Ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Položi maturu pevajući“. #Ulaz je besplatan. #Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.

Sažetak
Chante ton bac d’abord (FR, 2003, 82′, documentaire)
Réalisateur : David André
POLOŽI MATURU PEVAJUĆI (Francuska, 203, 82′, dokumentarni)
Režija: David Andre
Prvo pevaj na sav glas je film koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonj na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.

#SREDA, 15. NOVEMBAR
Modna revija pod nazivom”ETNO URBAN STIL“
U sredu, 15. novembra sa početkom u 19 časova a u suorganizaciji Asocijacije za razvoj “Bagljaš“, Mesne zajednice „Veljko Vlahović“ i Kulturnog centra Zrenjanina u Kulturnom centru, održaće se treća modna revija pod nazivom: “Etno Urban Stil“.
U reviji je zastupljeno pet učesnika/kreatora i svaki će se predstaviti sa svojim modelima.
Predstaviće se: Dušanka Armacki (trikotaža), Marija Matić (modeli od krzna i kože), Olgica Velimirov (košulje od srpskog platna sa vezom, pačvork,nakit), Mira Maljugić(pelerine), kao i Vuna Art (Milica Rabasović i Mara Plavšić) – modeli i nakit od pustovane vune.
Voditelj programa je Branka Jajić.
U programu učestvuju: Božidar Drinić i Nataša Đorđević.
Organizator revije je Dušanka Armacki.

ČETVRTAK, 16. NOVEMBAR
#KONCERT ANSAMBLA „KOLO“
Nacionalni ansambl „Kolo“ – Ansambl narodnih igara i pesama Srbije, nastupiće na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 16. novembra. Nacionalnom ansambl – „Kolo“ se bavi očuvanjem narodne kulture kroz igru i pesmu uz visoku umetničku interpretaciju sa izuzetnim scenskim nastupom. U stvaranju umetničkog repertoara učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici (etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnci) koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika. Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu muziku i muziku, nacionalnih zajednica, sa naših prostora. #Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 400 a za organizovane posete 250 dinara.

SUBOTA, 18. NOVEMBAR
#PROMOCIJA ZANATSKOG PIVA
U subotu, 18. novembra u kafeu Sinema u organizaciji udruženja „Novi list“ i Kulturnog centra biće održana promocija zanatskog piva, pivare – /3Bir/ – Zbir pivare. Program počinje u 20 časova. U terminu od 20-22 – promocije pivare, priče o pivu i degustacija bavarskih pereca, očekuju vas i happy hour cene a od 22 sata – muzički program, zvuci i ritmovi po izboru, di – džej Žopa i di – džej Bukija. U okviru programa biće najavljen i „Mesec zanatskog piva“ – koji će se održati u toku decembra.

UTORAK, 21. NOVEMBAR
#TRIBINA
Tribina – „Istorija Srpske pravoslavne crkve u Zrenjaninu“ biće održana u utorak, 21. novembra u maloj sali Kulturnog centra. Uvodničar je Slobodan Milin, istoričar. Moderator – Miroslav Samardžić. #Tribina počinje u 19 časova.

SREDA, 22. I ČETVRTAK, 23. NOVEMBAR
#FILM: „VIDETI SVET“
U sredu, 15. i četvrtak, 16. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma – ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Videti svet“. #Ulaz je besplatan. #Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.

Sažetak
Voir du pays (FR, 2016, 102′, drame)
Réalisatrices : Delphine Coulin, Muriel Coulin
VIDETI SVET (Francuska, 2016, 102′, drama)
Režija: Delfin Kulen, Mirijel Kulen
Dve mlade devojke u vojnoj službi, Oror i Marin, vraćaju se iz Avganistana. Sa svojom vojnom jedinicom provešće tri dana na Kipru u hotelu sa pet zvezdica, među turistima na odmoru, radi onoga što vojska naziva dekompresiona komora: pomoći ćemo im da “zaborave rat”. Međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja… #Posle filma “17 devojaka” ovo je drugi film sestara Kulen koji je ušao selekciju filmskog festivala u Kanu 2016. godine.

ČETVRTAK, 30 NOVEMBAR
#POZORIŠNA KOMEDIJA
KO VAMA DADE PREDSTAVU?
U četvrtak, 30. novembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna komedija – „Ko Vama dade prestavu?“. Tekst i režiju potpisuje Semir Gicić. Glumačku ekipu čine – JelicaSretenović, Zorana Pavić, Igor Lazić – Nigor/Niggor, Nenad Škundrić. #Na duhovit način predstava se bavi kritikom društva i karikaturnim ličnostima iz sveta turbo folka… – Karte su u prodaji na biletarnici Kulturnog centra, svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova od petka – 17. novembra. #Cena ulaznice je 600 a za organizovane posete 500 dinara.

Organizator zadržava pravo izmene programa.
Dobro došli!

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...