22.2 C
Zrenjanin
Sunday, June 16, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA DO 21. DECEMBRA 2017.

PROGRAM KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA DO 21. DECEMBRA 2017.

#DANI UROŠA PREDIĆA
#IZLOŽBE RADOVA UČESNIKA LIKOVNE KOLONIJE
ORLOVArT
Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Uroša Predića a u sklopu manifestacije Dani Uroša Predića, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina a u organizaciji MZ „Orlovat“ do 14. decembra u Kulturnom centru Zrenjanina otvorena je izložba radova Likovne kolonije „ORLOVArT“. U okviru postavke predstalja se 120 slika, pedesetak autora dosadašnjih učesnika kolonije. Kolonija okuplja likovne stvaraoce od početka njenog rada – 1998. g. do danas.

UTORAK, 12. DECEMBAR
#TRIBINA
U utorak, 12. decembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina – „Rusi u Velikom Bečkereku – Petrovgradu“. Uvodničar je Srđan Priljeva, istoričar a moderator – Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova.

SREDA, 13. I ČETVRTAK, 14. DECEMBAR
#CIKLUS FILMOVA HEMFRIJA BOGARTA
FILM: „AFRIČKA KRALjICA“
U sredu, 13. i četvrtak, 14. decembra u okviru Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta, emituje se film: „Afrička kraljica“/The African Queen. Film je urađen u britanskoj i američkoj koprodukciji. Snimljen je 1952. u trajanju od 105′. Film je režirao Džon Hjuston. U glavnim ulogama su Hemfri Bogart i Ketrin Hepbern. #Metodističke misionare, brata i sestru, Prvi svetski rat zatiče u jednom od afričkih sela koje je nemačka kolonija. Njigov kontakt sa svetom je grubi kapetan broda „Afrička kraljica“. Iako je izbio rat, misionari i dalje ostaju u selu i svedoci su nemačkog vojnog upada kojim je selo, potpuno uništeno a njegovi stanovnici proterani. Brat umire a misionarka zajedno sa kapetanom broda pokušava da se probije do slobodne teritorije. #Za ovaj film Hemfri Bogart je osvojio Oskara za najboljeg glumca a film je 1994. odabran na čuvanje u Američkom nacionalnom filmsku registru, pri Kongresnoj biblioteci označen kao film od izuzetnog kulturno-istorijskog i estetskog značaja. #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. #Ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 14. DECEMBAR
#GODIŠNjI KONCERT BALETSKE ŠKOLE
„DIMITRIJE PARLIĆ“
U četvrtak, 14. decembra sa početkom u 18 časova, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, održaće se Godišnji koncert Baletske škole “Dimitirje Parlić”- Pančevo, izdvojeno odeljenje Zrenjanin. Gosti koncerta su učenici odeljenja iz Alibunara (nastavnik-koreograf Đorđe Drljan). Na programu su varijacije klasičnog baleta – Deliba, Čajkovskog, Čerepnina kao i koreografije klasičnog i savremenog baleta na muziku Betovena, Gunoa, i primenjene gimnastike. Autori koreografija su: Sanja Felbapov, Jelena Sabljić, Vesna Petkanić. Koncert je humanitarnog karaktera, cena ulaznice je 200 dinara. Baletska škola koncert organizuje sa Kulturnim centrom Zrenjanina i humanitarnim udruženjem «Budimo ljudi».

PETAK, 15. DECEMBAR
#OTVARANjE LIKOVNOG SALONA 30X30
Otvaranje Likovnog salona – izložbene postavke najuspešnijih učesnika likovnog konkursa 30 sa 30, raspisanog od strane Kulturnog centra Zrenjanina, proglašenje najuspešnijih učesnika i dodela nagrada biće održana u petak, 15. decembra u Kulturnom centru sa početkom u 19 časova.

PETAK, 15. DECEMBAR
STAND UP VEČE – NIKOLE ĐURIČKA
„SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI DA ZNATE O DžONIJU A NIKADA NISTE SMELI DA GA PITATE“
„Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju a nikada niste smeli da ga pitate“ – Stand up veče – Nikole Đurička – biće održano u petak, 15. decembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. #Nastup počinje u 20 časova. #Đuričko navodi kako je počeo njegov „ulazak“ u svet stand up komedije : „Kada sam napunio 40 godina jedna od rođendanskih odluka mi je bila da napravim moj stand up šou. Mnogo prijatelja mi je već savetovalo da to uradim, nadam se da nisu bili samo ljubazni. Devetog jula sam napunio 43. Šta se desilo i zašto mi je bilo potrebno tri godine? Možda me je život pregazio? Znam pouzdano da sam materijal imao sve vreme spreman. Znam, takođe, da sam bio malo uplašen od nepoznatog. No, kako god, ja nastupam. Poklon će biti Vaš dolazak….“.
Tokom večeri, Nikola Đuričko će Vam ispričati:
Šta sam morao da pevam u prvom razredu?
Kako sam izgubio 40 klinaca?
Za koliko sam prodavao putovanje na Havaje?
Zašto sam pao balet? Zašto sam nosio helanke?
Kako sam dobio dva nagradna izlaska u grad?
Kako se pravilno koristi kondom?
Šta nikada nemojte da stavljate u oči?
Sve ovo i još mnogo toga u Stand – up šou Nikole Đurička.

#Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 700 dinara.

SUBOTA, 16. DECEMBAR
#PROMOCIJA ROMANA
„PLIVAČ“
Promocija romana „Plivač“, Andrije Terzića biće održana u petak, 15. decembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Promocija počinje u 20 časova.

SUBOTA, 16. DECEMBAR
#GODIŠNjI KONCERT
KUD „PIONIR“
Godišnji koncert KUD „Pionir“ biće održan u subotu, 16. decembra u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Za sve ljubitelje tradicionalne muzike i folklornih igara, KUD „Pionir“ priprema program narodnih igara Srbije – od Subotice do Vranja. #Koncert počinje u 17.30 č. #Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Karte u pretprodaji, prodaju se po ceni od 250 a na dan koncerta – 350 dinara.

UTORAK, 19. DECEMBAR
NOVOGODIŠNjA PREDSTAVA
„ČEKAMO TE“
Novogodišnja predstava „Čekamo te“ biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 19. decembra u 10 časova. Cena ulaznice je 150 dinara. Predstava je humanitarnog karaktera. Od prikupljenih novčanih sredstava obezbediće se novogodišnji paketići za decu iz Sigurne kuće. Organizatori predstave su: „Kolorino stvaralaštvo“ i „Supernova“.
Sažetak predstave
Predstava govori o devojčici koja godinama očekuje da je poseti Deda Mraz. Želja joj se konačno ispunjava, zahvaljujući drugarima iz ulice.

SREDA, 20. I ČETVRTAK, 21. DECEMBAR
#CIKLUS FILMOVA HEMFRIJA BOGARTA
FILM: „DUBOKI SAN“
U sredu, 20. i četvrtak, 21. decembra u okviru Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta, emituje se film: „Duboki san“/The Big Sleep (1946). Amreički film koji je režirao Hauard Hoks. Film je zasnovan na istoimenom romanu Rejmonda Čendlera. Glavne uloge: Hemfri Bogart i Loren Bekol. To je film o procesu krivične istrage, i film i roman se smatraju klasikom. #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. #Ulaz je besplatan.

Organizator zadržava pravo izmene programa.

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
broken clouds
22.2 ° C
24.5 °
22.2 °
46 %
2kmh
77 %
Sun
21 °
Mon
25 °
Tue
23 °
Wed
27 °
Thu
29 °

Popularne vesti

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...

Opozicija u Zrenjaninu tvrdi da je otkrila nepravilnosti na izborima – vlast se brani policijom i lažnim optužbama

Predstavnici koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" juče su otkrili da se materijal u vrećama i zapisnici ne poklapaju, na šta je vlast...

Za crkve i verske zajednice u Zrenjaninu raspoređeno 10 miliona dinara

Grad Zrenjanin i ove godine sredstvima iz budžeta finansira određene projekte crkava i verskih zajednica. Za tu namenu po rešenju koje je potpisao gradonačelnik...

Zrenjanin: Opoziciji onemogućen uvid u izborni materijal

Predstavnicima zrenjaninske opozicione koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" danas je onemogućeno da izvrše uvid u celokupan izborni materijal, koji im je prethodno...