22.8 C
Zrenjanin
Saturday, July 13, 2024
Naslovna Kultura i obrazovanje Program Kulturnog centra do 7. decembra 2017.

Program Kulturnog centra do 7. decembra 2017.

SREDA, 29. I ČETVRTAK, 30. NOVEMBAR
#CIKLUS FILMOVA HEMFRI BOGARTA
FILM: „POBEDA NAD TAMOM“
U sredu, 29. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina, počinjemo sa prikazivanjem Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta. U sredu, 29. i četvrtak, 30. 11. emituje se film: „Pobeda nad tamom“/Dark Victory. #Reč je o filmskom ostvarenju iz 1939. godine, u trajanju od 104′ koje je režirao Edmund Gulding. Pored Hemfri Bogarta u glavnim ulogama su Beti Dejvis i Džordž Brent. #Glavna junakinja se zaljubljuje u lekara koji joj je operisao tumor na mozgu. Kada sazna da je velika verovatnoća da joj se bolest vrati, upada u depresiju ali joj ljubavnik savetuje da maksimalno iskoristi život i da uzme sve njegove, trenutne, mogućnosti. #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. #Ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 30. NOVEMBAR
#FESTIVAL GUDAČKIH KVARTETA – KVART
U četvrtak, 30. novembra u Baroknoj sali Gradske kuće biće održan Festival gudačkih kvarteta – „Kvart“. U 17 časova – nastupa Quartet session od 18 časova je koncert studenata Akademije umetnosti – Novi Sada a od 20 časova – koncert gudačkog kvarteta „Panonija“. Organizator festivala je udruženje Banat Arte Musica. Festival se organizuje uz podršku: Grada Zrenjanina, Kulturnog centra Zrenjanina i Akademije umetnosti – Univerziteta u Novom Sadu. #Program festivala je besplatan.

ČETVRTAK, 30 NOVEMBAR
#POZORIŠNA KOMEDIJA
KO VAMA DADE PREDSTAVU?
U četvrtak, 30. novembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna komedija – „Ko Vama dade prestavu?“. Tekst i režiju potpisuje Semir Gicić. Glumačku ekipu čine – JelicaSretenović, Zorana Pavić, Igor Lazić – Nigor/Niggor, Nenad Škundrić. #Na duhovit način predstava se bavi kritikom društva i karikaturnim ličnostima iz sveta turbo folka… #Predstava počinje u 20 časova.– Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. #Cena ulaznice je 600 a za organizovane posete 500 dinara.

SUBOTA, 2. DECEMBAR
#MODNA REVIJA
UDRUŽENjA ŽENA „DOSITEJ“
Modna revija Udruženja žena „Dositej“ biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 2. decembra. Predstaviće se modeli, koje su kreirale članice udruženja Hajnalka Grubački i Mira Grahovac. Modeli su svečane novogodišnje i maturske haljine. Revija počinje u 18 časova.

UTORAK, 5. DECEMBAR
#TRIBINA
U utorak, 5. decembra biće održana tribina na temu: „Doprinos verske nastave moralnosti mladih“. Predavač je Protojerej Dr Ninoslav Kačarić, paroh pri hramu Vavedenja Presvete Bogorodice u Zrenjaninu. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

SREDA, 6. I ČETVRTAK, 7. DECEMBAR
#CIKLUS FILMOVA HEMFRI BOGARTA
FILM: „OSTVO LARGO“
U sredu, 6. i četvrtak, 7. decembra u okviru Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta, emituje se film: „Ostrvo Largo“/Key Largo. Reč je o američkom filmu u trajanju od 101′ iz 1948. godine. Film je režirao Džon Hjuston. Nosioci glavnih uloga su: Hemfri Bogart, Edvard G. Robinson, Loren Bekol i dr. „Šaroliku“ ekipu oluja „zatvara“ u foajeu hotela. Reč je o napetoj kriminalističkoj drami. #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. #Ulaz je besplatan.

Organizator zadržava pravo izmene programa.
Dobro došli!

INFO PLUS

SAOPŠTENjE ŽIRIJA
LIKOVNOG KONKURSA 30X30

Na Likovni konkurs 30×30, 2107. g. prijavilo se 240 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Argentine.
Žiri u sastavu: Ana Marijanović, istoričar umetnosti i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta odabrao je 23. 11. 2017. godine, radove 154 autora i dodelio tri nagrade koje će biti saopštene na otvaranju izložbe – 15. decembra 2017. u Kulturnom centru Zrenjanina, u 19 časova.

Poštovane kolege,
zahvaljujem Vam se na učešću na konkursu 30×30. I ove godine je stigao veliki broj radova. Zbog prostornih i drugih okolnosti morali smo da odaberemo određeni broj radova. Žao nam je što nismo mogli da uvrstimo i one koji su po kvalitetu mogli da budu sastavni deo ovog projekta.

Srdačan pozdrav,
Milutin Mićić, autor projekta

KONKURS ZA IZLAGANjE U IZLOŽBENOM SALONU
KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA ZA 2018. GODINU
Otvoren do 10. decembra
Kulturni centar Zrenjanina raspisao je konkurs za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2018. godinu. Pravo učešća na konkursu imaju svi likovni, primenjeni i multimedijalni akademski umetnici, grupe i udruženja likovnih umetnika. Konkurs je otvoren do 10. decembra 2017. godine. Tekst konkursa i obrazac za prijavljivanje možete pogledati i preuzeti na sajtu www.kczr.org

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
clear sky
22.8 ° C
22.8 °
22.8 °
60 %
0.9kmh
2 %
Tue
33 °
Wed
36 °
Thu
35 °
Fri
36 °
Sat
37 °

Popularne vesti

Gradonačelnik posetio Orlovat u akciji ”Da nam sela budu bliža”

Gradonačelnik Simo Salapura sa svojim saradnicima posetio jeOrlovat, u sklopu akcije “Da nam sela budu bliža” koju Grad Zrenjanin sprovodi već treću godinu. Na sastanku...

Građanski preokret: Grad Zrenjanin ignoriše pokrajinsku odluku i prikriva krivično delo

Gradska uprava grada Zrenjanina izdala je građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta neopasnog otpada uprkos tome što joj je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam...

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...