26.9 C
Zrenjanin
Wednesday, September 27, 2023
Naslovna ZR caffe Program KCZR do 29.03

Program KCZR do 29.03

#IZLOŽBA RADOVA

VIŠNJE PETROVIĆ

  • “BELEŠKE O KATASTROFAMA”

/Postavka u trajanju od 9. do 22. marta/

Izložba radova Višnje Petrović – “Beleške o katastrofama” otvorena je do 22. marta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. #Višnja Petrović radi u mediju crteža, skulpture i fotografije, posebno interesujući se za fenomen linije u dve i tri dimenzije i funkciju linije u definisanju fizičkih i matematičkih fenomena. Posle istraživanja pravolinijskih gometrijskih struktura Višnja Petrović u zadnjoj deceniji, stvaranja svojih radova, ispituje zakrivljene topološke geometrijske strukture polazeći od lineranih predstava teorije katastrofe. #Izložba se sastoji od crteža u metalu i crno belih fotografija.

#Autorka je rođena 1960. u Novom Sadu. FLU u Beogradu, odsek slikarstvo, završila je 1984. Magistrirala je na istom fakuletu i odseku 1987. Na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, zaposlena je od 1993. Trenutno radi kao redovni profesor. Član je ULUV-a. Njeni radovi nalaze se u više kolekcija u Srbiji i Švajcarskoj. Izlagala je na više samostalnih i preko stotinu kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je tri likovne nagrade.

 

Pogledajte video/razgovor sa autorkom –

https://www.youtube.com/watch?v=EjxbBIrtzSc

 

 

DEČJI KVIZ – “KO ĆE BOLJE, KO ĆE PRE?”

VELIKO FINALE KVIZA – UTORAK, 20. MART

U organizaciji Predškolske ustanove i Kulturnog centra Zrenjanina od 12 do 16. marta u Kulturnom centru Zrenjanina organizovan je veliki dečji kviz – “Ko će bolje, ko će pre?”. Kviz je namenjen deci predškolskog uzrasta,  edukativnog  i zabavnog  karaktera je  i osmišljen je sa ciljem da se na jedan veseo i zabavan način, kroz igru, prezentuju vaspitno-obrazovne aktivnosti vaspitača i dece. U kvizu su učestvovale pripremne grupe – zabavišta. Završni takmičarski dan – veliko finale zakazano je za utorak, 20. mart. Početak finalnog takmičenja je u 9.30h u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Učesnicima kviza slede prigodne nagrade a najuspešnijima i pokloni od pokrovitelja kviz takmičenja – Agro Dukata doo, Sportskog centra “Bambi” i rođendaonice “Čarolija”.

 

UTORAK, 20. MART

#TRIBINA

U utorak, 20. marta u maloj sali Kulturnog centra od 19 časova biće održana tribina – „Kako sprečiti nastanak gastroenteroloških bolesti“. Uvodničar je dr Milan Poznić – internista gastroenterolog u Bolnici „Sveti Jovan“. Moderator je Miroslav Samardžić.

 

 

SREDA, 21. I ČETVRTAK, 22. MART

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN

CIKLUS – “OMAŽ CEZARIMA”

Film: “Kapetan Konan”/Capitaine Conan (FRA, 1995, 133’)

Režija: Bertran Tavernije

Igraju: Filip Toreton, Samiel  le Bian

Sažetak:

Na Balkanu 1918, postaje sve jasnije da saveznici pobedjuju.  Konanov trud nije uzaludan: ubivši jednog čoveka, uspeva da unese strah u svet hiljada drugih. Nakon što je rat završen, ovi ljudi moraju da izbrišu sećanja o ubistvima. Problem je u tome što duša ratnika ne može da se odvikne od uzbuđenja koja nosi borba.

#Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 21. i četvrtak, 22. marta od 20 časova. #Ulaz je slobodan. #Ciklus filmova prikazuje se u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu.

 

 

ČETVRTAK, 22. MART

#PREDSTAVA “SEX BOMB”

Pozorišna komedija/mjuzikl – “Sex Bomb” biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 22. marta sa početkom u 20 časova. Adaptaciju i režiju potpisuje Rade Vukotić a koreografiju – Marija Kostić. Igraju: Nikola Ivačkov, Marija Veljković, Kristina Radenković i Đorđe David. Ulaznice se prodaju po ceni od 500, 600 i 700 dinara. #Reč je o jednoj od najpopularnijih predstava 2000 godine – urađene u novom ruhu i sa novim glumcima. Predstava će vas nasmejati do suza. Bračni parovi postaju svingeri, dva prijatelja nagovaraju svoje supruge da pristanu na promenu partnera…

 

 

PETAK, 23. MART

#BIOSKOP

  • “CRNE ŽENE ZNAJU:PRIKAZIVANJE RODA, RASE I ZNANJA U HOLIVUDSKIM FILMOVIMA”

U petak, 23. marta u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina organizuje se program pod nazivom – Bioskop –“Crne žene znaju: prikazivanje roda, rase i znanja u holivudskim filmovima”. U okviru programa emitovaće se delovi filmova “Crni Panter”  i “Nevidljivi faktori” i još tri filma koja obuhvataju temu razgovara i debate koji će se voditi nakon pogledanih priloga.  Program počinje u 18 časova.

 

 

PETAK, 23. MART

#IZLOŽBA UDRUŽENJA

ULUPUDS –a

/Izložba u trajanju od 23. marta do 5. aprila/

Izložba “Kvadrat skockano” udruženja ULUPUDS-a/sekcije umetničke fotografije biće otvorena u petak, 23. marta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Otvoranje je zakazano za 19 časova. Ovog puta na godišnjoj izložbi učestvuje 50 autora, svaki sa po četiri rada koji čine svojevrsnu celinu. Ono što ovu postavku izdvaja od svega što je do sada viđeno jeste, ujednačenost izloženih fotografija koja je postignuta uprkos ogromnoj razlici u odabranim temama i načinu njihovog predstavljanja…

 

 

NEDELJA, 25. MART

KONCERT KUD “ĐERĐEF”

Koncert KUD “Đerđef” biće održan u nedelju, 25. marta na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 18.30h.

 

SREDA, 28. I ČETVRTAK, 29. MART

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN

CIKLUS – “OMAŽ CEZARIMA”

Film: “Kamij Klodel”/ Camille Claudel (FRA, 1987, 170’)

Režija: Bruno  Nuiten

Igraju: Izabel  Adjani,  Žerar Depardje

Sažetak:

Kamij Klodel posvećuje dane i noći svojoj strasti –  skulpturi. Uživajući podršku oca i brata Pola, ona sanja o radu u ateljeu Ogista Rodena. Pošto je pokazala svoj talenat i odlučnost da sarađuje sa njim, Roden je prihvata za učenika, a ona se ubrzo  zaljubljuje u svog mentora,  postajući njegova muza i novo vrelo presahle inspiracije.

#Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 28. i četvrtak, 29. marta od 20 časova. #Ulaz je slobodan. #Ciklus filmova prikazuje se u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu.

 

#KONCERT ŽELJKA VASIĆA

U petak, 30. marta na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće održan koncert Željka Vasića. Pop pevač poznatog vokala i dopadljivih muzičkih ritmova predstaviće se zrenjaninskoj publici. Reč je o muzičarevoj novoj koncertnoj – unplugged turneji pod nazivom: „Da pređemo na ti“.  #Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. #Cena ulaznice je 800 dinara.

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...