Održan sastanak građana o problem snabdevanja Zrenjanina pijaćom vodom
9. June 2018.
AKTUELNA ZAPOSLENJA U ZRENJANINU
9. June 2018.

Program KCZR do 18.juna

PONEDELJAK, 10. I UTORAK, 12. JUN

MJUZIKL “NAS SE TIČE KAKO ŽIVE PRIČE”

Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 11. i utorak, 12. juna biće izveden mjuzikl “Nas se tiče kako žive priče” koji je urađen po motivima romana Dejana Aleksića. Glavna junakinja Hagi Agi i njen pomoćnik Rusvajko beže iz sveta knjige u potrazi za avanturom i u želji da ostvare neke od svojih snova….a sve to kroz niz zanimljivih scena i plesnih numera. Pisac ih traži, a da li će uspeti da ih nađe.

 

 

Tekst : Tatjana Dursun

Scenografija: Jovan Caran i Blagovesta Vasileva

Kostim: Nikoleta Vidaković i Marton Gizela

Realizacija : Plesni klub Free Dance i Kulturni centar Zrenjanina

#Cena ulaznice je 150din, program je humanitarnog karaktera a prikupljena sredstva biće namenjena Dečjem odeljenju zrenjaninske bolnice.

 

 

 

 

 

SREDA, 13. I ČETVRTAK, 14. JUN

CIKLUS FILMOVA DŽEJMSA STJUARTA

FILM: “NA OKUCI REKE”

U sredu, 13. i četvrtak, 14. juna u maloj sali Kulturnog centra u okviru Ciklusa filmova Džejmsa Stjuarta prikazuje se film: “Na okuci reke”/Bend of The River (1952, SAD, 91’). Film se emituje od 20 časova. #Ulaz je besplatan.   Nakon velikog uspeha vesterna “Winchester 73” Entoni Men nastavio je saradnju sa Džejmsom Stjuartom u istom žanru, te su sledećih godina zajedno snimili četiri vesterna, od kojih je prvi bio “Na okuci reke”. Kao i u svojim najpoznatijim delima iz toga žanra (Gola ostruga, Čovek sa Zapada), Men je i u ovom ostvarenju pokazao težnju ka fabularnoj i psihološkoj elaboriranosti te demonstrirao fin osećaj za psihologizaciju. Takođe, tu je i zaštitni znak njegovih vesterna – atraktivni pejzaži.

 

 

PONEDELJAK, 18. JUN

#ZAVRŠNI KONCERT BALETSKE ŠKOLE

U ponedeljak, 18. juna u organizaciji Baletske škole: “Dimitrije Parlić“ – Pančevo, Kulturnog centra Zrenjanina i Humanitarne organizacije „Budimo ljudi“, priređuje se završni koncert učenika Baletske škole, odeljenja u Zrenjaninu. Koncert počinje u 17 časova. Nastupiće učenici Niže baletske škole odeljenja u Zrenjaninu, kao i gosti iz matične škole u Pančevu. #Na programu su koreografije klasičnog i savremenog baleta i primenjene gimnastike, na muziku Šostakoviča, Ščedrina, Čajkovskog. Koncert je humanitarnog karaktera. Ulaznice se mogu kupiti, pre početka koncerta, na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina. Cena: 200 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *