22.2 C
Zrenjanin
Saturday, June 15, 2024
Naslovna Hronika Profesorke škole u Ćupriji: Vraćene na posao, ali sada zarobljene i zaboravljene

Profesorke škole u Ćupriji: Vraćene na posao, ali sada zarobljene i zaboravljene

Profesorke Visoke medicinske škole u Ćupriji, koje su prošle godine vraćene na posao nakon trogodišnje borbe za svoja radna mesta, kažu za N1 da i dalje trpe velike pritiske u kolektivu u kome se, naglašavaju, ništa nije promenilo.

Vesti i trogodišnja priča oko problema tri profesorke iz Ćuprije možda ne bi bile dovoljno zanimljive za javnost Zrenjanina ukoliko jedan od aktera nije bio Ivan Bošnjak – Zrenjaninac. Iako je funkciju vršio relativno kratko od 2012-2015 godine, Ivan Bošnjak je bio gradonačelnika Zrenjanina.

”Njih devet vrhunsko obrazovanih, posvećenih, hrabrih dobilo je otkaz da bi na njihova mesta došli nekometentni političari” – rekla je Nataša Miljković, autorka emisije i dodala ”One samohrane, razvedene, na ivici egzistencije a oni sa svim polugama moći..”

Grupa profesorki VMŠ, među kojima ima samohranih majki, dobila je otkaz pre četiri godine, a na njihova radna mesta dovedeni su visoki funkcioneri SNS, narodni poslanici Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić, kao i Ivan Bošnjak, državni sekretar, o čemu su izveštavali nacionalni mediji i brujala celokupna srpska javnost.

Autorka emisije „Persone non grata“ koja je na televiziji N1 emitovana juče je pročitala mejl Ivana Bošnjaka, predavača u ćuprijskoj školi, u kome traži da se njegovo ime ne spominje u emisiji, u suprotnom, dodaje, smatraće to ugrožavanjem svojih prava. Gošće „Persone non grata“ potvrdile su da su i one dobile isti mejl.

„To je nama stiglo u nedelju od Bošnjaka, ja smatram da je to direktno upućeno meni, jer ja neću prestati da pominjem tu priču. On je nezakonito zauzeo moje mesto i za njega je laž kada ja kažem da je bio gori kandidat od mene, da ga je nezakonito izabrala komisija, koja je imala zadatak da izabere najboljeg. A komisija je rekla da smo nas troje bili najbolji kandidati. Za njega je laž kada ja kažem da je on završio za doktora veterine, a primljen u našu školu“, priča Sunčica Ivanović, a preneo je N1.

Sve je isto samo nema slika na zidu

Jedino što se promenilo, izjavila je Suzana Milutinović, je da „nema slika Aleksandra Vučića i Ivice Dačića u školi“.

„Slika više nema, barem ne u učionicama, ali s obzirom da smo na silu vraćene, osetite neprijateljsko ponašanje, jer smo predstavljene kao žene koje ugrožavaju ugled škole, kao neprijatelji škole. Osećate se loše zbog toga, mada ima sporadičnih osoba koje vam daju podršku, ali niko javno“, dodala je.

Pa ipak, kaže, neće se zaustaviti ni zaćutati. „Ja ne bih bila ja kada bih se sada zaustavila, i ne samo ja, nego i moje koleginice“, uverava Milutinović.

Poruka koju je, kako kaže, jedna od mlađih koleginica dobila a koja je glasila „Usta imaj, jezik nemaj“, za njih nije opcija. „Mene pozove koleginica telefonom i kaže da je rečeno da će meni neko da ‘doaka’, da će mi neko doći glave. A zašto? Jer iznosimo istinu“, kazala je, Sunčica Ivanović.

Emisiju možete pogledati ovde:

Izvor: N1 info

Foto: skrinšot emisije ”Persona non grata”

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
broken clouds
22.2 ° C
24.5 °
22.2 °
46 %
2kmh
77 %
Sun
21 °
Mon
25 °
Tue
23 °
Wed
27 °
Thu
29 °

Popularne vesti

RAMPA ZA LINGLONG: Pokrajinski sekretarijat poništio odluku Grada Zrenjanina

Poništena odluka Grada Zrenjanina o Linglongu. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine poništio je rešenje Gradske uprave Grada Zrenjanina kojim je data saglasnost...

Opozicija u Zrenjaninu tvrdi da je otkrila nepravilnosti na izborima – vlast se brani policijom i lažnim optužbama

Predstavnici koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" juče su otkrili da se materijal u vrećama i zapisnici ne poklapaju, na šta je vlast...

Za crkve i verske zajednice u Zrenjaninu raspoređeno 10 miliona dinara

Grad Zrenjanin i ove godine sredstvima iz budžeta finansira određene projekte crkava i verskih zajednica. Za tu namenu po rešenju koje je potpisao gradonačelnik...

Zrenjanin: Opoziciji onemogućen uvid u izborni materijal

Predstavnicima zrenjaninske opozicione koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" danas je onemogućeno da izvrše uvid u celokupan izborni materijal, koji im je prethodno...