Black Friday – popusti u Avivu
22. November 2018.
Održana tribina o zagađenju životne sredine u Lukićevu
23. November 2018.

Prodajeje se jedno od najpoznatijih brodogradilišta

Zrenjanin, 19.12.2016. -Prva prodaja pokretne imovine brodogradilista "Bomeks sipjard" iz Perleza zakazana je za 11. januar iduce godine, a ponudjeni su kranovi i druge masine u ukupnoj vrednosti od 192,9 miliona dinara. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/LJILJANA STUPAR/MO)

Jedno od najuspešnijih brodogradilišta “Šipjard Bomeks 4M” iz Perleza “potonulo” je u stečaj, a zatim bankrot, u trenutku kada je navršilo deceniju rada.

Brodogradilište je otvoreno 2008 godine, a do 2012. proizvelo je 35 plovila. Nakon finansijske krize koja je pogodila preduzeće proglađen je stečaj a porom i bankrot.

Javno nadmetanje zakazano je za 21. decembar, a početna cena je 315,2 miliona dinara, što je 50 odsto procenjene vrednosti.

Stečaj je otvoren u Privrednom sudu u Zrenjaninu februara ove godine, nakon blokade računa od 1.097 dana na iznos od 172 miliona dinara, a na zahtev samog privrednog društva koje je priznalo da je prezaduženo i da dugove ne može da vraća. Poverioci su se odmah nagodili da do svojih potraživanja dođu unovčavanjem stečajne mase brodogradilišta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *