24.4 C
Zrenjanin
Sunday, May 19, 2024
Naslovna Politika i društvo Premijerka Brnabić u ''tajnoj'' poseti Zrenjaninu

Premijerka Brnabić u ”tajnoj” poseti Zrenjaninu

Iz nekoliko izvora nezvanično smo saznali da je premijerka Brnabić boravila u Zrenjaninu, krajem prošle nedelje, dan pre održavanja osme sednice Skupštine grada Zrenjanina.

Kako naši izvori iz krugova Srpske napredne stranke u Zrenjaninu navode, detalje razgovora nisu uspeli da saznaju, pošto je ova poseta držana u strogoj tajnosti. I pored toga neke od tema razgovora su procurele, kako navode izvori, premijerka Brnabić se sastala sa još uvek aktuelnim gradonačelnikom Simom Salapurom, poverenikom SNS za srednji Banat gospodinom Galićem i doskorašnjim ministrom Goranom Kneževićem. Tema je bila pijaća voda, ubrzavanje uslužnih radova sa kineskom kompanijom Ling long i stogodišnjim projektom ”obilaznice” oko Zrenjanina.

Ono što im je premijerka poručila kako nezvanično saznajemo, je da je centrala SNS pod utiskom da su čelnici grada Zrenjanina previše opušteni, i da se za većinu velikih problema u koje su se sami upetljali u gradu na Begeju, oslanjaju na ”čaroban štapić” aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Takođe nezvanično nam je potvrđeno i da je premijerka izbegla susret sa prethodnim gradonačelnikom a sadašnjim predsednikom Skupštine, koji i dalje uživa sve prinadležnosti ”gradonačelnikovanja” Čedomirom Janjićem, a da se prethodni i sadašnji zamenik gradonačelnika Saša Santovac nalazio van grada.

Poručeno je kako kaže naš sagovornik, da se ozbiljnije posvete rešenju preuzetih obaveza i odgovornosti, te da ”medijski tim” koje je poslat iz Beograda da pomogne bivšem gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću poslednjih šest meseci njegovog mandata, doduše neuspešno, a koji danas servisira gradonačelnika Salapuru, nema moć da radi umesto njih. Zadatak tog medijskog tima je da samo prezentuje građanima Zrenjanina uspehe vlasti i da na neki način ulepšava stvarnost.

Da podsetimo, Čedomir Janjić je tokom 2018, 2019 i 2020 godine više od 15 puta najavio završetak projekta ”fabrike vode”, na konferencijama za štampu i putem režimskih lokalnih medija u Zrenjaninu, koji su pravovremeno podizali temperaturu ili relaksirali ovu temu u javnosti.

Goran Knežević je početkom 2014. godine pri gostovanju na RTV Santos, najavio da će Zrenjaninci u 2016. godini piti zdravu pijaću vodu. Funkcioneri gradske vlasti u Zrenjaninu, Ivan Dević, Goran Tajdić i direktor fabrike vode Nenad Obradović uhapšeni su početkom 2020. godine,a u vezi sa javnim nabavkama vezanih za prečišćavanje vode, a nakon toga pušteni da se brane sa slobode.

Predsednik Aleksandar Vučić je u nastupu na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, pre samo dve nedelje rekao je da nema dokaza, ali da misli da su se tu (u vezi sa fabrikom vode u Zrenjannu) razna ”čuda” dešavala, da je bilo bahatosti, osionosti, neodgovornosti, pokušaja da se uzmu pare od jednog, drugog..

Greška je što nismo odmah krenuli da uzimamo vodu iz Dunava, rekao je tada Vučić.  Naš sagovornik misli da je to najava novog projekta, da je prethodni potpuno upropašten, te da je narodni novac utrošen na nešto što je unapred bilo osuđeno na propast.

Javnost u Zrenjaninu sa pravom traži odgovornost za navedenu bahatosti, osionost, nesposobnost i uludo stučen veliki novac svih poreskih obveznika.

Ana Brnabić, predsednica Vlade je tokom 2019. godine putem medija i tokom zvaničnih poseta uveravala građane Zrenjanina i celokupnu srpsku javnost da će zrenjaninci već do jeseni imati zdravu pijaću vodu.

Neko je i premijerku možda obaveštavao pogrešno.

Aktuelni gradonačelnik Simo Salapura je krajem leta 2020. godine imenovao komisiju koja je trebala da ispita sve okolnosti oko izgradnje fabrike vode, iako je on tokom celokupnog prošlog mandata 2016-2020 godine bio jedan od prvih saradnika tadašnjeg gradonačelnika Čedomira Janjića, koji je sa svojim celokupnim kabinetom najbolje upućen u problematiku i koji se bavio na dnevnom nivou tom temom. Postavlja se pitanje šta su čelnici gradske vlasti i funckioneri SNS još mogli saznati a da to tada nisu znali.

Iz jednog zrenjaninskog udruženja građana razočarano navode ”Komisija koju je imenovao Salapura pre 9 meseci, ni do dan danas se nije oglasila i obratila građanstvu”.

 

Foto: zrenjanin.rs – tokom posete premijerke Ane Brnabić 2020. godine pogonu prečistača

 

V:R

 

2 KOMENTARA

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
few clouds
24.4 ° C
24.4 °
24 °
34 %
7.3kmh
22 %
Mon
24 °
Tue
25 °
Wed
25 °
Thu
23 °
Fri
25 °

Popularne vesti

Uništen bilbord koalicije “Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin” saopštili su iz ove grupacije

Koalicija "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" pozvala je zrenjaninsku policiju da u najkraćem mogućem roku otkrije osobe koje su uništile bilborde ove koalicije na uglu...

Krivična prijava protiv direktora Fabrike vode i JKP Vodovod i Kanalizacija

Protiv direktora preduzeća Pannonian Water d.o.o. Branislava Zeca, direktora Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin Predraga Bodiroge, i NN lica odgovornog u Gradskog upravi...

Povodom Međunarodnog dana porodice večeras je u Velikoj sali Gradske kuće održana tribina pod nazivom “Srce za porodicu”

Zrenjanin,rs piše da je povodom Međunarodnog dana porodice, koji se od 1994. godine obeležava svake godine 15. maja,  sinoć u Velikoj sali Gradske kuće...

Mogućnost pada pritiska u vodovodnoj mreži

U sredu 15. maja počeli su radovi na kompletnoj reparaciji vodotornja u Lazarevu, koji imaju za cilj da dodatno povećaju stabilnost vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu....