26.9 C
Zrenjanin
Sunday, October 1, 2023
Naslovna Sport Predstavljene aktivnosti Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta

Predstavljene aktivnosti Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta

U Gradskoj kući u Zrenjaninu danas su predstavljene aktivnosti Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i održano predavanje na temu značaja testiranja u karijeri jednog sportiste i uticaju na ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata. Predstavnici te ustanove uručili su trenerima i sportskim stručnjacima rezultate sa testiranja 15 perspektivnih zrenjaninskih sportista u različitim sportovima, koje je nedavno obavljeno. Rezultati će koristiti u pripremi daljeg trenažnog procesa tih sportista i poboljšanju njihovih psihofizičkih i takmičarskih karakteristika, s obzirom da su stručnjaci Zavoda dali odgovarajuće preporuke.
U ime domaćina i organizatora skupa, Grada Zrenjanina i Sportskog saveza grada, prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, istakavši da teme koje se tiču sportske struke i nauke nailaze na veliko interesovanje među zrenjaninskim sportistima i sportskim radnicima. Saradnju grada sa Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta ocenio je kao veoma uspešnu.
“Izuzetno nam pomažu u našem radu na lokalu, gde želimo da razvijamo i masovni sport i vrhunski sport, i sportsku infrastrukturu, i da budemo organizatori velikih manifestacija. Stvaramo sve bolje uslove za bavljenje sportom, čime će moći da se poboljša i rad sa sportistima i trenažni proces. U tom segmentu očekujemo i pomoć naših današnjih gostiju, koji su došli u Zrenjanin, sportski rečeno “u najjačem sastavu”. Zahvaljujem se na tome direktoru Zavoda i njegovim saradnicima, a zahvaljujem se i našim sportistima koji su uspešno obavili zahtevna testiranja”, rekao je pomoćnik gradonačelnika.
Direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić kazao je da Zavod sa Gradom Zrenjaninom ostvaruje partnersku saradnju u dužem vremenskom periodu.
“I ubuduće će najtalentovaniji sportisti iz Zrenjanina dolaziti u Zavod, gde će naši stručnjaci izvršiti odgovarajuća testiranja. Danas smo došli sa aktuelnim rezultatima testiranja, što je bio obostrani predlog, naš deo posla smo obavili onako kako smo to činili i u prethodnom periodu. Mogu da garantujem da će se Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta i ubuduće odazivati pozivu za učešće u svakoj vašoj akciji, sportskoj aktivnosti ili manifestaciji”, poručio je direktor Župić.
Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta je počeo s radom 1953. godine kada je Savez sportova Vojvodine na svom sastanku doneo odluku o osnivanju “Sportskog instituta Vojvodine” sa sedištem u Novom Sadu. Tokom svog postojanja ova institucija je razgranavala svoju delatnost prilagođavajući je potrebama razvoja fizičke kulture AP Vojvodine.

Preuzeto sa www.zrenjanin.rs

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...