Principova ulica i naseljena mesta sutra ujutro bez struje
11. February 2019.
Čemu ovo Predsedniče.. (VIDEO SNIMAK)
11. February 2019.

PREDSEDNIK VUČIĆ POMINJE POLA MILIJARDE EVRA ZA AUTOPUTEVE ZR-BG i ZR-NS

Gostujući u Vršcu i Južnobanatskom okrugu tokom kampanje ”Budućnost Srbije” govorio je o poboljšanju putne infrastrukture u tom delu Banata, prvenstveno se osvrćući na takozvanu ”brzu saobraćajnicu 2plus2 trake” od Pančeva preko Vršca do rumunske granice.

Ali cifre koje su posebno zaparale uši Zrenjanincima su sledeće. Istakao je značaj autoputa Beograd – Zrenjanin, od Pupinovog mosta, u dužini od 56 kilometara. Kako je rekao, pregovara se sa Kinezima, a cena tog autoputa bila bi oko 280 miliona evra. Takođe pomenuo je i izgradnju autoputa od Zrenjanina do Novog Sada, koji bi takođe koštao oko 250 miliona evra. Dakle ukupno oko 530 miliona evra, rekao je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi portal Srbijadanas.

Pre nekoliko meseci, tačnije novembra 2018. godine kako navodi RTV Santos došlo je do menjanja planova o izgradnji brze saobraćajnice između grada na Begeju i prestonice. Ideja je da se izgradi potpuno novi autoput,  na novoj trasi, a da postojeći mogu vozači normalno da koriste bez nadoknade.

Zorana Mihajlović ministarka za infrastrukturu je na konferenciji za štampu rekla će se graditi autoput Zrenjanin Beograd ali da ne zna kuda će on ići, te da je na stručnjacima da oni to odrede, ali je dodala i da sigurno neće ići preko zemljišta PKB-a u Banatu koje je prodato Al Dahri.  Insajder dalje navodi, da je Vlada Ap Vojvodine pre prodaje PKB-a i odustajanja Vlade Srbije od gradnje brze saobraćajnice raspisala tender za projektno-tehničku dokumentaciju za brzu saobraćajnicu?

Takođe pre samo deset dana premijerka Srbije Ana Brnabić je potvrdila da finalna trasa puta od Beograda do Zrenjanina još uvek nije određena.

Predsednik Aleksandar Vučić, koji zna nešto više od premijerke i ministarke, saopštio je javnosti koliko će to otprilike koštati – oko 530 miliona evra.

Kada se na sve to doda i cifra od 350 miliona dinara koje su obezbeđene iz budžeta Republike po izjavi ministarke Mihajlović u Zrenjaninu od 25.oktobra 2018. godine u vezi prfe faze nastavka gradnje posle više od 11 godina, kako je preneo portal ilovezr: ”Danas počinje da se radi 3,7 kilometara obilaznice sa novim mostom preko Begeja i to košta 350 miliona dinara plus PDV” dolazimo do cifre od preko 533 miliona evra u saobraćajnice važne za Zrenjanin i region.

Od ministarkine izjave ”danas počinje” je prošlo 105 dana, danas je 11. februar a radovi na obilaznici nisu krenuli.

 

V:R

Comments are closed.