5.6 C
New York City
sreda, 19 februara, 2020
Naslovna Politika i društvo “PREČIŠĆAVANJE” MUTNE VODE

“PREČIŠĆAVANJE” MUTNE VODE

Povodom izjave gradonačelnika Zrenjanina, a vezano za projekat centralnog prečistača otpadnih voda, Narodna stranka se obratila saopštenjem u kome je upitala gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića:

”Koliko će ova nova predizborna “vratolomija” trenutnog političkog establišmenta povećati cenu usluga prema građanima po domaćinstvu na mesečnom nivou, a ne uzimajući u obzir povećanje cena na osnovu propale fabrike vode”. 

Narodna stranka Zrenjanin podseća gradonačelnika kao i sve relevantne institucije da građani Zrenjanina još uvek NEMAJU čistu pijaću vodu, uprkos svim obećanjima i probijenim rokovima, a takođe, javnosti skreću pažnju na kako su rekli ”nejasne “dilove” između svih aktera ovog fijaska kao i potpuno odsustvo transparentnosti i uvida stručne ali i druge javnosti u ceo projekat”.

”Ovom prilikom ističemo i potpuno odsustvo bilo kakve dobre namere i pozitivnog uticaja na životni standard građana prilikom sprovođenja ovih projekata, upravo ispuštanjem potencijalno opasnog mulja mimo zakona u postojeću kanalizacionu mrežu bez prečistača” rekli su u Narodnoj stranci Zrenjanin.

Narodna stranka Zrenjanin je upozorila javnost na prekomerna povećanja cena usluga javnih komunalnih preduzeća, koja ne bi smela biti veća od cca 1% prihoda domaćinstva za uslugu zbrinjavanja otpada i cca 2% prihoda domaćinstva za snabdevanje vodom, kanalizaciju i zbrinjavanje otpadnih voda.

”Opet se pominje javno- privatno partnerstvo, kao i u slučaju postrojenja za prečišćavanje vode, i opet su građani Zrenjanina oni preko čijih džepova će neko da se obogati” smatraju u ovoj stranci. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Popularne vesti

Zelena stranka: Raste podrška ideji za „Zeleni Zrenjanin“

Ekologija i zaštita sredine u kojoj živimo se polako nameće kao tema oko koje će se u bliskoj budućnosti na globalnom planu učvrstiti na...

GOSTOVANJE NARODNOG MUZEJA ZRENJANIN U SRPSKOM KULTURNOM CENTRU “KOLO“ U MORAHALOMU

Povodom Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije, u petak, 14. februara 2020. godine, u Srpskom kulturnom centru „Kolo“ u Morahalomu (Mađarska), svečano je otvorena...

PUF: Hapšenja u Zrenjaninu su predizborno zamajavanje

Nedavna hapšenja zbog zloupotreba u vezi sa vodosnabdevanjem u Zrenjaninu su predizborno zamajavanje i bacanje prašine u oči građanima od strane Srpske napredne stranke,...

NSPM: Pretnje sinu vlasnice KTV zbog priče o aferi u fabrici vode u Zrenjaninu

Sin vlasnice televizije KTV Danijel Radić objavio je da je posle objavljivanja priloga o kriminalnim radnjama koje stoje iza projekta fabrike vode u Zrenjaninu,...