13.3 C
Zrenjanin
Monday, September 28, 2020
Naslovna Politika i društvo “PREČIŠĆAVANJE” MUTNE VODE

“PREČIŠĆAVANJE” MUTNE VODE

Povodom izjave gradonačelnika Zrenjanina, a vezano za projekat centralnog prečistača otpadnih voda, Narodna stranka se obratila saopštenjem u kome je upitala gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića:

”Koliko će ova nova predizborna “vratolomija” trenutnog političkog establišmenta povećati cenu usluga prema građanima po domaćinstvu na mesečnom nivou, a ne uzimajući u obzir povećanje cena na osnovu propale fabrike vode”. 

Narodna stranka Zrenjanin podseća gradonačelnika kao i sve relevantne institucije da građani Zrenjanina još uvek NEMAJU čistu pijaću vodu, uprkos svim obećanjima i probijenim rokovima, a takođe, javnosti skreću pažnju na kako su rekli ”nejasne “dilove” između svih aktera ovog fijaska kao i potpuno odsustvo transparentnosti i uvida stručne ali i druge javnosti u ceo projekat”.

”Ovom prilikom ističemo i potpuno odsustvo bilo kakve dobre namere i pozitivnog uticaja na životni standard građana prilikom sprovođenja ovih projekata, upravo ispuštanjem potencijalno opasnog mulja mimo zakona u postojeću kanalizacionu mrežu bez prečistača” rekli su u Narodnoj stranci Zrenjanin.

Narodna stranka Zrenjanin je upozorila javnost na prekomerna povećanja cena usluga javnih komunalnih preduzeća, koja ne bi smela biti veća od cca 1% prihoda domaćinstva za uslugu zbrinjavanja otpada i cca 2% prihoda domaćinstva za snabdevanje vodom, kanalizaciju i zbrinjavanje otpadnih voda.

”Opet se pominje javno- privatno partnerstvo, kao i u slučaju postrojenja za prečišćavanje vode, i opet su građani Zrenjanina oni preko čijih džepova će neko da se obogati” smatraju u ovoj stranci. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

21,458FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
313PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
13.3 ° C
16.1 °
11 °
62 %
3.1kmh
0 %
Mon
28 °
Tue
30 °
Wed
29 °
Thu
27 °
Fri
30 °

Popularne vesti

Objavljena trasa auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Ne i okvirna cena i ko ga plaća.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije oglasilo je rani javni uvid povodom izrade prostornog plana područja posebne namene koridora auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, saopšteno...

Održano ročište u postupku protiv KTV-a jer se nisu dezinfikovali na ulazu u Skupštinu

U Osnovnom tužilaštvu u Zrenjaninu održano je saslušanje svedoka u postupku protiv ekipe televizije "KTV" Zrenjanin Nakon što je uzeta izjava od pet svedoka, odlučeno...

Bez konačnog dogovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu

Predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije su završili prvu rundu pregovora oko povećanja minimalne cene rada za 2021. godinu, ali konačan dogovor nije postignut,...

Pozivaju na diskusiju u vezi uticaja na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu

Gradski odbor ''Dosta je bilo'' Zrenjanin je pozvao građane da učestvuju u diskusiji: uticaj na životnu sredinu fabrike guma Lingkong u Zrenjaninu: Poštovani sugrađani, u nedeljniku...