8.7 C
Zrenjanin
Saturday, December 2, 2023
Naslovna Politika i društvo Policija sprečila performans PUF-a - prisluškuju nas - Ministar policije osudio fantome

Policija sprečila performans PUF-a – prisluškuju nas – Ministar policije osudio fantome

Aktivisti Pokreta ujedinjenih fantoma iz Zrenjanina su započeli performans dobrovoljnim davanjem krvi u prostorijama zrenjaninskog Crvenog krsta i deljenjem bombona deci u centru grada, PUF-a je saopštio da nisu uspeli da “uruče poklon – bure stajskog đubriva” gradskim vlastima “jer je policija sprečila dolazak vozila s poklonom iz obližnjeg sela Aradac”.

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) naveo je da je saobraćajna policija bila na mestu gde inače nikada ne patrolira, ciljano je zaustavila samo jedno vozilo, a vozaču ponudila izbor: ili da ide na vanredni tehnički pregled ili da se vrati kući, uz njihovu pratnju, što se na kraju i dogodilo.

Na taj način, sprečen je performans darivanja gradske vlasti smrdljivim poklonom, što je trebalo da bude završni deo akcije “lepota davanja” i ukazivanje na brojne ekološke probleme koji postoje ili su u najavi u Zrenjaninu, dodali su zrenjaninski fantomi.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je osudio  „omalovažavanje i provociranje“ saobraćajnih policajaca u Zrenjaninu od strane članove opozicionog Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF).„Dajem punu podršku policijskim službenicima u Zrenjaninu koji su i danas obavljali svoj redovni posao i postupali potpuno profesionalno, prisebno i ljubazno, ne nasedajući na očigledne namere navedenih ljudi koji su pokušali na sve moguće načine da ih isprovociraju“, piše u izjavi ministra.

“Gradskoj vlasti, gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću i njegovom patronu zbog kojeg grad smrdi vć dve decenije – ministru privrede Goranu Kneževiću, Pokret ujedinjenih fantoma će dostaviti odgovarajuće poklone pre ili kasnije, a Nebojši Stefanoviću će se obraćati tokom svakog razgovora telefonom, rečnikom koji zaslužije”, zaključeno je u saopštenju PUF.

“S obzirom na to da detalji performansa nigde nisu unapred najavljeni, PUF zaključuje da su njegovi aktivisti pod merama praćenja, odnosno prisluškivanja, jer je to jedini mogući način na koji je policija mogla da sazna koje vozilo da isključi iz saobraćaja na putu Aradac-Zrenjanin, odnosno da mu ne dozvoli ulazak u grad. Da je policija unapred znala svaki planirani korak Pokreta ujedinjenih fantoma potvrđuje i današnja izjava Nebojše Stefanovića koji se izjašnjavao o detaljima akcije koja nije ni sprovedena.

 

 

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
broken clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
58 %
6.1kmh
51 %
Fri
14 °
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
12 °
Tue
8 °

Popularne vesti

Zrenjaninska gradska vlast: Niz radova širom grada i po selima

Niz radova širom grada i u novembru: od trim-staza i saobraćajnica, preko obnove fasada i spomenika, energetske efikasnosti do kanalizacije u selima, glasi naslov...

Zrenjanin: Bespovratna sredstava za razvoj i revitalizaciju umetničkih i starih zanata

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji...

Bodiroga potpisnik ProGlasa – Legenda iz Kleka nacionalno blago

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je jedan od najvećih srpskih košarkaša svih vremena, Dejan Bodiroga postao jedan od 150.000 potpisnika...

Roditelj u vezi sa ponudom hrane koja se nalazi u školama

Prenosimo mišljenje i predlog jednog roditelja čije dete pohađa jednu srednju školu. ''Kao roditelj jednog učenika prve godine srednje škole, želim da izrazim svoju zabrinutost...