0.6 C
Zrenjanin
Thursday, February 22, 2024
Naslovna Politika i društvo Pokret slobodnih građana u Zrenjaninu uskoro otvara kancelarije

Pokret slobodnih građana u Zrenjaninu uskoro otvara kancelarije

U nacionalnim medijima u proteklih nekoliko nedelja bruji o raskolima i lomovima u Pokretu slobodnih građana. Nekoliko osnivača i članova predsedništva napustilo je pokret, a održana je skupština pokreta na kojoj su donete određene odluke u smislu konsolidacije. Postavljeno je novo predsedništvo, imenovan je izvršni odbor i politički savet sa nekim novim ljudima.

U tom pravcu smo pokušali da saznamo da li to što se dešava u vrhu pokreta ima implikacije na tu organizaciju u Zrenjaninu. Pozvali smo Aleksandra Jankova koji je jedan od osnivača pokreta a vodio je i izborni štab na predsedničkim izborima.

Redakcija: Aleksandre molimo vas recite nam da li iz zrenjaninskog odbora članovi odlaze ili pak imate novih članova?

Aleksandar: Baza pokreta članova je jedinstvena i nalazi se u Beogradu. Po našem saznanju nema osipanja članstva u Zrenjaninu, već se mi postojeći okupljamo i ozbiljnije pristupamo radu i pojačamo infrastrukturu.

Redakcija: Koji su vam planovi ako već želite da pojačate infrastrukturu u Zrenjaninu?

Aleksandar: U vrlo kratkom periodu već u toku decembra meseca otvorićemo lokalnu kancelariju Pokreta, ali ćemo na vreme obavestiti medije i javnost o tome.

Redakcija: Ako nema problema u radu u Zrenjaninu, mislite li da treba da budete vidljiviji u javnosti?

Aleksandar: Ako već insistirate, pokret u Zrenjaninu organizovaće niz događaja za građane u narednom periodu. Jedan od takvih je tribina na kojoj će gostovati veliki broj ljudi koji su poznati javnosti, između ostalih i Saša Janković, Željko Bodrožić, Janko Baljak, Branka Prpa, Slavko Vukov, Nebojša Milenković. Teme će biti od vezane za probleme koje muče građane na republičkom nivou, isto tako prstupamo i organizaciji tribina i razgovora za teme koje muče građane na lokalnom nivou tj. u Zrenjaninu. Informacije o otvaranju kancelarije će građanima biti saopštene vrlo brzo, kako bi saznali gde mogu da nas pronađu. Dakle da ponovim, ovo je samo jedna tribina u nizu a potrudićemo se da dovedemo vrlo kompetentne i zanimljive goste.

U narednom periodu pratićemo šta se dešava sa pokretom čiji je predsednik Saša Janković, koji je uz podršku Demokratske stranke na izborima za predsednika Republike osvojio 18.7 odsto što ga je plasiralo na drugo mesto.

U narednih nekoliko dana obevićemo kratak razgovor sa predstavnicima Narodne stranke u smislu kada će i dokle se stiglo sa formiranjem odbora Narodne stranke u Zrenjaninu, čiji je predsednik Vuk Jeremić takođe učestvovao na proteklim predsedničkim izborima i osvojio 4 mesto u Zrenjaninu.

Do tada pozivamo sve već postojeće stranke i pokrete da nam prosleđuju svoja saopštenja, najave i događaje na mail z1info.rs@gmail.com kako bi gradjani imali uvid u rad što većeg broja političkih organizacija u Zrenjaninu.

 

 

Razgovor obavila

Ana B.

[td_block_social_counter custom_title=”PRATITE NAS” facebook=”zrenjaninskevesti” twitter=”z1infovesti” instagram=”z1info” manual_count_youtube=”#” style=”style5 td-social-boxed” open_in_new_window=”y”]
Zrenjanin
light snow
0.6 ° C
0.6 °
0.6 °
83 %
4.1kmh
100 %
Fri
1 °
Sat
4 °
Sun
3 °
Mon
5 °
Tue
7 °

Popularne vesti

I Zrenjanin ”uvozio” birače?

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, rekli su za N1 info iz koalicije "Srbija...

SNS Zrenjanin: izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio u Jutarnjem programu TV Prva da je stranka na čijem je čelu zadovoljna izbornim rezultatima, navedeno je...

PUF kao posmatrač izbornih neregularnosti u Zrenjaninu

Tokom izbornog dana na nedavno održanim izborima članstvo Promena u fokusu - PUF je aktivno posmatralo sva izborna mesta koja se nalaze na teritoriji...

Zrenjaninska JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi anketu

Ispitivanje zadovoljstva korisnika uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ sprovodi se od 18. do 31. decembra na teritoriji Grada Zrenjanina. Upitnik se može popuniti elektronski...