26.9 C
Zrenjanin
Monday, September 25, 2023
Naslovna Politika i društvo Pokret slobodnih građana u Zrenjaninu uskoro otvara kancelarije

Pokret slobodnih građana u Zrenjaninu uskoro otvara kancelarije

U nacionalnim medijima u proteklih nekoliko nedelja bruji o raskolima i lomovima u Pokretu slobodnih građana. Nekoliko osnivača i članova predsedništva napustilo je pokret, a održana je skupština pokreta na kojoj su donete određene odluke u smislu konsolidacije. Postavljeno je novo predsedništvo, imenovan je izvršni odbor i politički savet sa nekim novim ljudima.

U tom pravcu smo pokušali da saznamo da li to što se dešava u vrhu pokreta ima implikacije na tu organizaciju u Zrenjaninu. Pozvali smo Aleksandra Jankova koji je jedan od osnivača pokreta a vodio je i izborni štab na predsedničkim izborima.

Redakcija: Aleksandre molimo vas recite nam da li iz zrenjaninskog odbora članovi odlaze ili pak imate novih članova?

Aleksandar: Baza pokreta članova je jedinstvena i nalazi se u Beogradu. Po našem saznanju nema osipanja članstva u Zrenjaninu, već se mi postojeći okupljamo i ozbiljnije pristupamo radu i pojačamo infrastrukturu.

Redakcija: Koji su vam planovi ako već želite da pojačate infrastrukturu u Zrenjaninu?

Aleksandar: U vrlo kratkom periodu već u toku decembra meseca otvorićemo lokalnu kancelariju Pokreta, ali ćemo na vreme obavestiti medije i javnost o tome.

Redakcija: Ako nema problema u radu u Zrenjaninu, mislite li da treba da budete vidljiviji u javnosti?

Aleksandar: Ako već insistirate, pokret u Zrenjaninu organizovaće niz događaja za građane u narednom periodu. Jedan od takvih je tribina na kojoj će gostovati veliki broj ljudi koji su poznati javnosti, između ostalih i Saša Janković, Željko Bodrožić, Janko Baljak, Branka Prpa, Slavko Vukov, Nebojša Milenković. Teme će biti od vezane za probleme koje muče građane na republičkom nivou, isto tako prstupamo i organizaciji tribina i razgovora za teme koje muče građane na lokalnom nivou tj. u Zrenjaninu. Informacije o otvaranju kancelarije će građanima biti saopštene vrlo brzo, kako bi saznali gde mogu da nas pronađu. Dakle da ponovim, ovo je samo jedna tribina u nizu a potrudićemo se da dovedemo vrlo kompetentne i zanimljive goste.

U narednom periodu pratićemo šta se dešava sa pokretom čiji je predsednik Saša Janković, koji je uz podršku Demokratske stranke na izborima za predsednika Republike osvojio 18.7 odsto što ga je plasiralo na drugo mesto.

U narednih nekoliko dana obevićemo kratak razgovor sa predstavnicima Narodne stranke u smislu kada će i dokle se stiglo sa formiranjem odbora Narodne stranke u Zrenjaninu, čiji je predsednik Vuk Jeremić takođe učestvovao na proteklim predsedničkim izborima i osvojio 4 mesto u Zrenjaninu.

Do tada pozivamo sve već postojeće stranke i pokrete da nam prosleđuju svoja saopštenja, najave i događaje na mail z1info.rs@gmail.com kako bi gradjani imali uvid u rad što većeg broja političkih organizacija u Zrenjaninu.

 

 

Razgovor obavila

Ana B.

PRATITE NAS

21,449FanovaLajkuj
729PratilacaZaprati
312PratilacaZaprati
Zrenjanin
clear sky
26.9 ° C
26.9 °
26.9 °
51 %
1.3kmh
5 %
Thu
32 °
Fri
35 °
Sat
37 °
Sun
38 °
Mon
37 °

Popularne vesti

U Zrenjaninu ozvaničena saradnja pet opozicionih stranaka i organizacija

Lokalni ogranci političke organizacije Srbija Centar (SRCE),Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka i aktivisti Udruženja Zrenjaninska Akcija (ZRAK) putem saopštenja za javnost obznanili su principe...

Guti isečene gume na automobilu – organizatori protesta zahtevaju otkrivanje počinioca

Od organizatora protesta ''Zrenjanin protiv nasilja'' saznajemo da su ispred porodične kuće Branislava Grubačkog-Gute u noći između subote i nedelje isečene gume na njegovom...

Zrenjaninu 7,8 miliona dinara za tri projekta u oblasti izgradnje i opremanja sportske infrastrukture

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorke osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić” Zrenjanin Biljana Jovanov i “Dr Boško Vrebalov” Melenci Natalija Makivić potpisali su u Novom Sadu ugovore o...

Aktivisti SNS Zrenjanin razgovarali sa sugrađanima i delili glasnik ”Informator”

Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin tokom protekle nedelje su organizovali informativne štandove na teritoriji gradskih i seoskih mesnih odbora, istakli su na...